Keşke önce kabloları takıp deneme yapsaydınız. Daha net veri elde ederdik. Netice mutlaka olumlu olacaktır.
Aynen öyleŞimdi sorun düzelirse başka yerde sıkıntı olmazsa tadından yenmez.sonucu bekliyoruz.
Kablolar takımca debriyaja bastığımda rolanti düşmesine sebep oluyor kabloları çıkarınca rölantide sorun olmuyor. Yapıma devam...Keşke önce kabloları takıp deneme yapsaydınız. Daha net veri elde ederdik. Netice mutlaka olumlu olacaktır.
Ufak bi test sürüşü yaptım kalkıştaki gaz yememe sorunu kesildi gidişinde artış var insanın basası geliyor seri oldu. Motor çalışması düzeldi sesi düzeldi lakin ufak bi oynama var yani tam saat gibi değil ona bakıyoruz galiba 3. Gözde enjektörde elektriksel bi sorun var. Yapıma devamŞimdi sorun düzelirse başka yerde sıkıntı olmazsa tadından yenmez.sonucu bekliyoruz.
Bu sonuçlar sadece kelebeği temizleyince mi olduUfak bi test sürüşü yaptım kalkıştaki gaz yememe sorunu kesildi gidişinde artış var insanın basası geliyor seri oldu. Motor çalışması düzeldi sesi düzeldi lakin ufak bi oynama var yani tam saat gibi değil ona bakıyoruz galiba 3. Gözde enjektörde elektriksel bi sorun var. Yapıma devam
Aynen kelebek ve hava akışmetre temizlendi sanki 10 hp eklendiBu sonuçlar sadece kelebeği temizleyince mi oldu
Sevindim.şarj dinaması da hallolur inşallahAynen kelebek ve hava akışmetre temizlendi sanki 10 hp eklendi
Aynen öyle ustam bir HarikaAynen öyle
Ortaklar Mazda işlerinde iyiler ama sorun çıkmaz bence. Ustada da tombak 626 vardı biralar
Vites boşta müşiri varmış bu araçlarda. Debriyaja basınca rölanti bozuluyorsa bu müşirde sıkıntı olabilirKablolar takımca debriyaja bastığımda rolanti düşmesine sebep oluyor kabloları çıkarınca rölantide sorun olmuyor. Yapıma devam...
Lantis mi almış yasin ustaAynen öyle ustam bir Harika
Tombak satılmış şimdi Lantis var. Foto çekecektim yasin usta parça almaya gitmiş arabayla
Selamları var gelsin de yapalım diyorLantis mi almış yasin usta
626 dan sıkıldı galiba
Yasin ve Furkan ustaya selamlar, 42 plaka gümüş gri tombak 626cı abdulkadir in selamı var dersin
Benim guzunun boğaz kelebeği, akışmetre temizliği yapılmadı, bir ara uğrayım da halledeyim
Selamun aleyküm arkadaşlar dün yazamadım kusura bakmayın geceden çıkmışların sabah da akşama kadar guzu ile uğraşınca yorgun düştüm haliyle. Neyse detaylıca anlatayım maceramı@Mustapha_topal Son durum ne oldu? Guzu rahatla di mi?
Bilgiler için teşekkür ederiz kardeşim.hadi güle güle kullan guzuyu.herhalde guzu ile alakalı başka da bi sorunun yoktur.kafa rahat tır artık.
Selamun aleyküm arkadaşlar dün yazamadım kusura bakmayın geceden çıkmışların sabah da akşama kadar guzu ile uğraşınca yorgun düştüm haliyle. Neyse detaylıca anlatayım maceramı
İlk önce sanayiye gitme sebeplerimi sıralarım.
1-direksiyonu sağa sola çevirince tık tık tık bazen tak diye sesler alıyordum.
2-aracımda tekleme sorunu vardı.
3-rolanti dalgalanması vardı
4-kalkışta veya ilk gaza basışta gaz yememe geç algılama
Bu sebeplerden dolayı sanayiye gittim. Yaptığımız işlemleri dün bir kaç resimle kabaca paylaştım. Bugün de detaylara ineyim
1- Direksiyonu çevirince gelen ses.
İlk Furkan abiyle konuştum baktı dinledi bir kaç ihtimal saydı direksiyon kutusu amırtisör aks başları üst amortisör keçeleri vs. Rot balanscıya yolladı bi baksınlar arıza tespit yapsınlar sesi.
Rot cuya gittim baktılar incelediler bir kağıda bişiler yaZdı elime verdi bunları değiştir gel dedi kağıtta ön amortisör ve üst bilya yazıyordu sağ sol ikiside.
Bende tamam abi dedim bastım Furkan ustanın yanına durumu izah ettim şaşırdı bi daha baktı hiç değiştirmeyle uğraşma felan amortisörcüye git tamir bakım yapsınlar dedi. (Değiştirirsek ne kadarla çıkarız dedim 450-500 dedi)
Gittim amortisörcüye izah ettim baktı kontrol etti amortisörler sağlam dedi direksiyonu çevirdim dinledi tamam dedi sağ ön tarafı söktü üst keçeyi değiştirdi yağladı temizledi geri taktı ve ses kesildi ücret 40 tl
Tekrar rotcuya gittim naptın değiştirdin mi dedi he he dedim baktı ayar yaptı ses gittimi sesi evet abi saol dedim 30 tl
2- Araçtaki tekleme sorunu
Furkan usta bindi araca test etti buji kablosu değişecek dedi parçacıya gittik buji kablosu aldık 80 tl orda değiştirdi dükkana gelirken test ettik sorun çözüldü 80 tl toplam masraf
3-rolanti dalgalanması
Hava akışmetre ve Boğaz kelebeği söküldü güzelce temizlendi (Balat'a spreyi ile) tekrar takıldı ufak bi ayar yapıldı aman Yarabbi sanki araca turbo takıldı dalgalanma sorunu yok aracın sesi değişti sanki motor boğuk çalışıyormuş da açılmış gibi oldu.
Furkan usta bakmaya devam etti dinledi dediki dikkat ediyormusun motor arada çok ufak bi dalga yapıyor ( bu dalga şoför koltuğunda ibreye bakarak belli olmuyor, kaputta motor dinlemek gerekiyor) evet abi dedim. Biraz daha dinledi su felan döktü enjeksiyonların olduğu yere felan baktı elektrik tesisatını kontrol etti. Dışarıdan bakarak motoru açmadan şu kanıya vardı galiba 3. Slot görevini tam manasıyla yapmıyor bi sorun var orda dedi. Bakalımmı detaylıca dedim sonra geniş bi vakitte bakarız sesi tamam dedim. Şöför koltuğuna oturdum bi baktım akü lambası yanıyor baktı dedi şarj dinamosu görevini yapmıyor peki rica etsek yapmazmı dedim ben edersem yapar dedi
Söküldü tamir oldu parlatıldı (resimleri yukarıda mevcut) takıldı
Ücret 80 tl
4-kalkışta gaz yememe geç tepki verme
Bu sorun da havaakışmetre ve Boğaz kelebeği sorunu ile ortadan kalktı eser kalmadı
Şuan aracımın performansında fark edilir derecede artış, ivmelenmede artış, sesinde fark edilir derecede düzelme, amotisöre yapılan müdahale sonucu süspansiyonda az da olsa rahatlama düzelme, rölantide sabitleme ve son olarak zannediyorum ki yatılıyım da da azalma olacaktır.
Atladığım anlatmayı unuttuğum yer olabilir iş yerindeyim sürekli birileri gelip duruyor bu yazıyı yazmaya saat sekiz buçukta başladım gerisini siz düşünün
Bu konuda emeği geçen başta ustalarım yasin ve Furkan ustaya ve siz değerli abilerime çok teşekkür ediyorum
Teşekkür ederimBilgiler için teşekkür ederiz kardeşim.hadi güle güle kullan guzuyu.herhalde guzu ile alakalı başka da bi sorunun yoktur.kafa rahat tır artık.