Mazda 626 GE (1991-97) Rölanti Sorunu Olanlar İçin

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
1992 model balon kasa mazda 626 sedan
Abiler aracımı martta almıştım, 8-9 ayda birçok sorununu çözdüm teklemedir sesdir yağ yakmadır, hepsini değişen parçaları vs. bitirince detaylı bir şekilde anlatacağım. Şuan son bir sorunum kaldı,

Isı müşürünün fişi takılı değilken rölantim 1000 de sabit çalışıyor, silkeleme vs devam ediyor.
Isı müşürünün fişini takınca da rölantim sabit 500 de çalışıyor bu da çok düşük olduğunda araba da sıkıntı oluşuyor stop etme gibi
İkisinde de rölantim sabit, dalgalanma yaşamıyorum.

Isı müşürü takılıyken rölantiyi 900e nasıl getireceğim tek istediğim bu
@Domestos abi rahatsız ediyorum varsa bi fikir verebilir misin, nedir ne değildir şimdiden sağolasın abi.

EGR valfi veya selenoid valfi olabilir mi tam yerlerini de bilmiyorum ama
Öncelikle rahatsız etmiyorsun, vakit buldukça ne biliyorsak paylaşalım diye var burası.

Rölanti motorunun üstünde hava ayar vidası var oradan bir yere kadar rölantiyi ayarlamak mümkün oluyor. Bu işlem denendi mi bilmiyorum tabi.

Burada göstermeye çalışmıştım.

Ayrıca, ısı müşürü değişimi bu sorunu çözmesi gerekmiyor mu?

11akif

Sessiz
Araç Markası
1992 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Öncelikle rahatsız etmiyorsun, vakit buldukça ne biliyorsak paylaşalım diye var burası.

Rölanti motorunun üstünde hava ayar vidası var oradan bir yere kadar rölantiyi ayarlamak mümkün oluyor. Bu işlem denendi mi bilmiyorum tabi.

Burada göstermeye çalışmıştım.

Ayrıca, ısı müşürü değişimi bu sorunu çözmesi gerekmiyor mu?
Evet abi oradan rölanti çok çok az oynuyor, başka bişey olmuyor senin dediğin sorun yoksa en sağda kapalı durması gerekli dediğin gaz kelebeği üstündeki vida, yanlış bilmiyorsam

Isı müşürünü değiştirdim tama marka japon, mazdanınkine en uyumlu olanı, aradım baya zor kötek buldum değiştirdim ancak düzelme olmadı, ısı müşürünün orayada su geliyor sorun yok,

Rölanti valfinin fişini çekince araba gaz veriyor sıfırlanıp düşüyor hiç çalışmıyor, tps sensörüne de, gaz kelebeği fişine de baktım bi sorun yok,

Rölanti valfi direnç değerleri fabrikanın verdiği sınırlar içinde (rölanti valfinde sorun olsa dalgalanma yapardı diye düşünüyorum)

Rölantim sabit 500de o yüzden titretiyor aracı ve ara sıra stop etme durumu oluyor, o yüzden ısı müşürünün fişi çekili sabit 1000 rölanti de gitmek zorundayım her yere
Mesaj otomatik birleştirildi:

1000 rölanti ile gidiyorum benim için sorun değil ama onda da silkeleye silkeleye gidiyorum her yere bıktırdı valla

Son düzenleme:

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz
1992 model balon kasa mazda 626 sedan
Abiler aracımı martta almıştım, 8-9 ayda birçok sorununu çözdüm teklemedir sesdir yağ yakmadır, hepsini değişen parçaları vs. bitirince detaylı bir şekilde anlatacağım. Şuan son bir sorunum kaldı,

Isı müşürünün fişi takılı değilken rölantim 1000 de sabit çalışıyor, silkeleme vs devam ediyor.
Isı müşürünün fişini takınca da rölantim sabit 500 de çalışıyor bu da çok düşük olduğunda araba da sıkıntı oluşuyor stop etme gibi
İkisinde de rölantim sabit, dalgalanma yaşamıyorum.

Isı müşürü takılıyken rölantiyi 900e nasıl getireceğim tek istediğim bu
@Domestos abi rahatsız ediyorum varsa bi fikir verebilir misin, nedir ne değildir şimdiden sağolasın abi.

EGR valfi veya selenoid valfi olabilir mi tam yerlerini de bilmiyorum ama

Bende de balon kasa varken Tosun Usta kaputu açınca sağ üstte kalan bir yerden alyana benzeyen değişik uçlu anahtarı olan bir şeyi ayarlamıştı ama adını hatırlayamadım. Ona baktınız / baktırdınız mı? ( o zımbırtının adını arar sorarım o hatırlarsa buraya yine yazarım. )

11akif

Sessiz
Araç Markası
1992 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Bende de balon kasa varken Tosun Usta kaputu açınca sağ üstte kalan bir yerden alyana benzeyen değişik uçlu anahtarı olan bir şeyi ayarlamıştı ama adını hatırlayamadım. Ona baktınız / baktırdınız mı? ( o zımbırtının adını arar sorarım o hatırlarsa buraya yine yazarım. )
Hocam tam olarak neden bahsettiğinizi bilmiyorum. Sanırım bakılmadı öyle bir şeye, ne olduğunu öğrenebilir misiniz bi bakıyım

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Hocam tam olarak neden bahsettiğinizi bilmiyorum. Sanırım bakılmadı öyle bir şeye, ne olduğunu öğrenebilir misiniz bi bakıyım

usta "hava ayar yeri" dedi :) bahsettiğim gibi akünün orda bir yerde özel anahtarı olan bir ayar yeri. ucuna muşürü takılmamış bir kablo gibi tarif edeyim, görünce tanıdık gelir belki..

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
usta "hava ayar yeri" dedi :) bahsettiğim gibi akünün orda bir yerde özel anahtarı olan bir ayar yeri. ucuna muşürü takılmamış bir kablo gibi tarif edeyim, görünce tanıdık gelir belki..
Hava ayar yeri verdiğim linkteki yer.

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Hava ayar yeri verdiğim linkteki yer.

bahsettiğim yerin adı kim bilir ne ama işte usta dilinde "hava ayar yeri", onlar birbirine söyleyince anlıyolar da ben anlamıyorum işte :)
kelebekteki ayar yerinden çok farklı bir yer benim bahsettiğim, soruşturmalarım devam ediyor hepimizin anlayacağı bir adına ulaşırsam yazcam yine buraya. foto falan da çekerim fırsat olursa.

11akif

Sessiz
Araç Markası
1992 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
bahsettiğim yerin adı kim bilir ne ama işte usta dilinde "hava ayar yeri", onlar birbirine söyleyince anlıyolar da ben anlamıyorum işte :)
kelebekteki ayar yerinden çok farklı bir yer benim bahsettiğim, soruşturmalarım devam ediyor hepimizin anlayacağı bir adına ulaşırsam yazcam yine buraya. foto falan da çekerim fırsat olursa.
Abi baya meraklandım, ben yarın kaput altının fotosunu atayım ordan hatırlarsan tarif edebilirsin, debriyaj havası alma kısmı değil dimi

11akif

Sessiz
Araç Markası
1992 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
1000063516.jpg

Üst Alt