CAN EROĞLU
Sessiz
Bu sabah bi 626 daha geldi ge kasa rolanti sorunu için aracın sentesi atlak avans sonda düzgün ayarlarını yapınca ip gibi oldu maşşallah
Bu sabah bi 626 daha geldi ge kasa rolanti sorunu için aracın sentesi atlak avans sonda düzgün ayarlarını yapınca ip gibi oldu maşşallah
İp gibi olacaksa adresi bilelm de kalkar gideriz.Nereye geldi?
Kim yaptı?
Adresi ne?
Guzusu ip gibi olsun isteyenler nereye müracaat edecek, bilelim ki, ilgili bölümlerde paylaşalım, faydamız kat kat artsın CAN'ım kardeşim.
Adres benim de yapmam
12 marta kadar hiç bi arabaya el süremem sonrasında bakarız yine duruma göre yardımcı olurum
tabi önce mazdayı öğrenmek lazım doğru düzgün
Bak usta hemen nokta atışı sorunu çözmüş. Daha ne olsun. bir de kelebeği temizleyip sorunun çözülmediğini düşün? Herşeyin birbiri ile kısmen de olsa ilgisi var. Önemli olan okuduklarımızın yanında guzuları emanet ettiğimiz ustaların nokta atışı problemi çözebilmesi. Herkesin en büyük problemi bu. Halbuki başka Usta'ya gitsen bujilerden kablolardan başlayıp distribütörden çıkıp sübaplara girebilirdi. İçine sindiyse bakımlar için de iyi bir yer bulmuş oldun işte.Ah ah usta olmayınca olmuyor ıştezonguldak devrek de bir arkadaşım var mazda 3 almış daha önce de mazda si var di onu aradım sizin orda mazda dan anlayan var mi o da eve var dedi...Peki parça sıkıntı si var mi dedim yani hemen bula biliyormuyz diye o da evet dedi nerden inandı isemvelhasıl gittik arkadaşın dediği yere bi baktım mazda servis yazıyor. Ahanda dedim mustafa tamam artık guzunun bakımları burda yaparız..Benim bulunduğum mengene de yakın...usta bunun amortisör patlak onlar değişecek dedim demez olaydm...kardeş sipariş veririz iki gün sonra gelir sen de gelir sin takarz dedi.ee burası mazda servisi değil mi nasıl parça olmuyor dedim... Adam güldü toplasan bu devrek de 10 tane mazda vardır dedi.onun için parçaları daha sonra sipariş veri yoruz dedi ve benim gözüm de eksi yi aldı..abi O zaman gelmiş ken rolanti sorunum var bi de arabann çekişin de sıkıntı var dedim.boğaz kelebeğini temizlesek dedim... O da boğaz kelebeğinin bunlar la hiç bi alakası yok ki dedi...dedim ulen benim mazda garaj da okuduklarm bi rüyaamydıher neyse bizim mazda da anladı herhalde bu adam iş bilmiyor diye..araba nin altından su koyvermeye başladı...abi bu şu koyvermeye başladı dedim.baktk hortumlardn teki patlamş.artk usta onu yapı verdi sağol sun.Benim guzunun şu eksiltme si bundan diye düşündüm.
Şimdi asıl konumuza gelelim usta hortuma bakarken rölantinin inip çıktığı gördü avans ayarı yapti rölanti düzeldi çekişte düzel di...rölanti sorunu olanlar da ayriyeten avans ayarlarına baktir sin
Fazla uzattk ama güzel oldu
Yok abi burası normal sanayi de bi yer mazda servis yazmış sadece.yani öyle özel servis veya yetkili servis değil....avans ayarı yaptı hortumu düzelti verdi bir de antifiriz koydu..usta borcumuz ne kadar 100 deyince içim den yuh dedm...bence Çok aldı...en iyi usta bildiğin usta demişler..biz Gene düzce fatih otoya devam..Bak usta hemen nokta atışı sorunu çözmüş. Daha ne olsun. bir de kelebeği temizleyip sorunun çözülmediğini düşün? Herşeyin birbiri ile kısmen de olsa ilgisi var. Önemli olan okuduklarımızın yanında guzuları emanet ettiğimiz ustaların nokta atışı problemi çözebilmesi. Herkesin en büyük problemi bu. Halbuki başka Usta'ya gitsen bujilerden kablolardan başlayıp distribütörden çıkıp sübaplara girebilirdi. İçine sindiyse bakımlar için de iyi bir yer bulmuş oldun işte.
Parça konusunda da yetkili servis de olsa stoğunda parça bulunmayabilir. Kaldı ki sanırım özel servise gittin. Orada parça olmaması da gayet doğal bence. Yakınlarda parçacı da yok ki 2 günde geliyor. Normal bir durum. İşçilikten ve genel olarak hizmetten memnunsan problem yok. Parça bulunabilirşiğini kıstas alma.
Olay anlaşılmıştr merkez....Geniş olarak bi toparlama yapayım;
Rölanti sorunu için; buji, kabloları, ateşleme düzeni, gaz ayarı, soğutma sisteminde hava olmaması, egzosun sağlam olması, rölanti motorunun sağlam olması ve bunların doğruluğundan emin olduktan sonra da en son avans ayarı gerekiyor...
Fotoğrafa geniş perspektiften bakmak gerekiyor yoksa; tırmalar dururuz.
Bu dediğin müşür arabayı kaldırınca vites kolunun aşağısındaki müşür ise kontrol edildi @hakan_emre . Sonuç yine aynı.Vites boşta muşiri diğer adı debriyaj müşiri sanırım, kontrol etmekte fayda var