Uzun bir zaman sonra tekrardan merhabalar.
Sağ aynamı çarpıp kırmaktan ötürü değişim gerekti. Ayna camı, ayna kapağı ve aynanın altındaki ayna gövdesi kapağı ile halledebilirdim ama ayna gövdesi alt kapağını hiçbir yerde bulamadığımdan ötürü tümden yan sanayi ayna aldım parçamania.com internet sitesi aracılığıyla, TST Otomotiv'den.
Çarşamba sabah siparişi geçtim, stoklarında olmasına rağmen ve perşembe aradığımda "cuma kesin kargolarız" demelerine rağmen cumartesi kargolandı ve ancak pazartesi akşam teslim edilebildi, pazartesi akşamı aynayı takabildim.
Aynanın sökülebilmesi için önce yan camın ucundaki trim parçasının sertçe çekilerek sökülmesi gerekiyor. Ardından 3 tane yıldız vida gözüküyor. Yalnız bunların alttaki 2 tanesinin çıkabilmesi için kapı panelini de indirmem gerekiyordu. Kapı panelini tutan 3 vida var. Kapı tutamacının üst plastik kapağını çıkarınca üstte ve altında 2 vida gözüküyor. Bir de kapı açma kolunun içindeki plastik kapağı çıkarınca 1 vida var. Gerisi hep klips. Artık bir kaç tane kırıldıysa da yenilersiniz, pahalı bir şey değil zaten.
Aynanın kapıya oturan gövde parçasının ucunda çatlak vardı, gövdeye orijinal vidalar büyük kaldığından montajı gelen ayna ile yapamadım. Bu nedenle 10 dakikalık iş bana 1.5 saate patladı. Ben de kapıya oturan parçayı orijinal olandan çıkararak kullandım. Bunun için kapıya oturan parça ile ayna gövdesinin ayrılması gerekiyor. Birbirini tutan 3 vidayı söktükten sonra soketin bağlı olduğu kabloyu dikkatlice çıkardım, ve orijinal aynanın gövdeye oturan parçasını yeni gelen ayna gövdesine yerleştirip vidaladım. Hazır eski kapıya oturan parçadaki contalar (süngerimsi) eskidiğinden, yenisinden dikkatlice çıkarıp eski orijinal parçaya yerleştirdim. Sonrasında orjinal parçanın vida ve yuvaları uyumlu olduğundan kolayca montajı yapıldı.
Kapağın iğrenç bir gri renkli astarı vardı. Onu elimdeki siyah astarla 4 kat boya atıp ardından parlak vernikle de parlattım ve ilk başta parlak siyah görünümlü güzel bir şey ortaya çıkmıştı, ama aynaya takınca arabada çok sırıttı. Zımparayla verniğini alıp son bir kat mat siyah boyayla spreylemeyi düşünüyorum. Belki ileride aracın renginde boyatırım.