Merak ettim sen direksiyonu nasıl çeviriyorsunEkli dosyayı görüntüle 21387
Tam buradaki siyah trim elimle bastırdıkça çıtır çıtır ses çıkarıyor ister istemez direksiyonu çevirirken bazen el değiyor.
@kadir @MutluTEKİRR
Mazda 3 Service Manual - Body
Bu site çok iyi arkadaşlar herşey var.
Ben boyle tutuyorum kadir bey nasil olmus muMerak ettim sen direksiyonu nasıl çeviriyorsun
Gayet iyi ama ...Ben boyle tutuyorum kadir bey nasil olmus mu
Ekli dosyayı görüntüle 23910
Spor kullanımda vırajlı dag yollarında koltuk dık cıft elle kullanıyorum aynı soyledıgın gıbı saat muabbetı. ama bu surus kordon boyu surus stılı max hız 10 km/hGayet iyi ama ...
1 – Direksiyon iki elle tutulur. Unutmayın! Acemiler direksiyonu tek elle tutar.
2 – Direksiyon simidini, 12 saat diliminin olduğu bir saat olarak düşününüz.
3 – Araç düz yolda saat 12 yönünde gider.
4 – Aracın direksiyonunu sol elinizle saat 9 noktasından, ( saat 8 ile 10 Aralığında ) sağ elinizle de 3 noktasından ( saat 2 ile 4 Aralığında ) tutunuz.
Yarın görecez yan alt üst parçaları takmadım.Tıkırtı giderildi mi tamamen?
Geçmiş olsun, ama değmiş sanki.HORT!!!
Bugün uzun süredir aracımın arkasından gelen tıkırtının peşine düştüm. Geçen hafta @ediz07 hocayla test etmiştik ve arka pandizottan geldiğine emin olmuştum. Bu ingilizcede rear package trim olarak geçiyor.
Mazda 3 Service Manual - Rear Package Trim Removal/Installation - Body Interior
Bu bölgenin çıkarılması için önce arka koltuk alt yanlarındaki parçalar, ardından C sütunundaki parçaların çıkarılması gerekiyor. BL kasada hiçbir vida kullanılmamış, tamamen klipsler var. Bu klipsleri çıkardıktan sonra sertçe çekiyorsunuz ve parçalar elinize geliyor.
Bundan sonra aşama ise en arka pandizotun çıkarılması. Bunu da tutan 4 adet sabit klips var. Ben çıkarmayı beceremedim ama en sonundaki isofix yuvalarından tutup yukarıya oynata oynata biraz da sertçe çekince gelmeye başlıyor.
Ardından metale değebilecek tüm noktaları bez bant ile yalıttım. Özellikle klipslerin başları, plastik çıkıntılar vs. Asıl sıkıntım, sırt kısmındaki plastiklerin metale değmesi. Bunlar için de 2-3 kat bez bant geçtim ve ancak pandizotu yerine takabildim. Diğer parçaları takmaya fırsatım olmadı.
Zaten 1 aydır ağırmayan fıtığım bu işlemin başında aracın sol arka alt kısmında siyah parçayı çıkarırken zorlanmam nedeniyle tekrar nüksetti, belim çok fena ağrıyor şimdi. Bir kulak nasıl bel ağrısına sebep olurun cevabı resmen.
Böylece aracımda sökmediğim B sütunları, koltuklar ve tavan kalmış oldu. Onlar da yakında olur inşallah.
Orjinallik diye dert yakınan arkadaşlara... Bir avuç dolusu yeni klipse bakar o işler.
BideC sutunundaki trim ile panzotun bindiği yeri es geçme.
Kliplerin girdiği deliklerin üstüne bez bant yapıp ortasını del klips öyle girsin oraya bunu yapınca sökmesi çok zor oluyor tercih meselesi.
İlk dediğin aklımda zaten. Uç kısmı ses yapmıyor bu arada.C sutunundaki trim ile panzotun bindiği yeri es geçme.
Kliplerin girdiği deliklerin üstüne bez bant yapıp ortasını del klips öyle girsin oraya bunu yapınca sökmesi çok zor oluyor tercih meselesi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bide
Panzotun üç kısmı oraya kapıya çekilen sünger olabilir.
Mutlu arka pandizot sacının puntalarını kontrol etseydin çatlama varsa tıkırtı yapıyor.
müziğin sesini azıcık daha açıyoruzBoşu boşuna arkayı komple söktüm, belimi incittim.
Sorun sol bagaj trimini söktükten sonra 2 tane siyah klipsini takmamışım. 1 tanesi plastik kriko kapağının içindeki, öteki ise tam karşı üstteki. Bunları takmayınca trim oynama yapıyor ve ses çıkarıyordu. İlk denemelere göre ses kesildi gibi. Fakat ben duymasam da arka koltukta oturanlar 3 tane emniyet kemerinin dolandığı sarımlardan ufak ufak tıkırtılar gelmekte. Bunlar nasıl kesilebilir acaba?
Ben açınca daha çok ses yapıyormüziğin sesini azıcık daha açıyoruz
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi