@Ugurarslan rölanti sorununuz için buradan devam edebilirsiniz... İlk çalıştırma sonrası rölanti yerine oturuyorsa (800-900 devir) sorun yok demektir.
Teşekkürler@Ugurarslan rölanti sorununuz için buradan devam edebilirsiniz... İlk çalıştırma sonrası rölanti yerine oturuyorsa (800-900 devir) sorun yok demektir.
Motor soğukken rölantinin yüksek olması gayet normal bir durum, rölanti olması gereken 800-900 Rpm bandına sorunsuz iniyorsa, indikten sonra sorunsuz çalışıyorsa sorun değil demektir.abilerim ustalarım aracım 2.0 motor 1993 model aracım sogukken rolantı 2.0 de ısınınca normale donuyor nasıl duzeltırız
Ve aleykümselamSelamın Aleyküm
bende 626 var 93 model 2.0 benzin- lpg
şöyle bir sorun var; araba rolanti normalde yüksek çalışıyor 1 veya 1.2 civarı bazen 1.8 de kalıyor sonra dusuyor ama debriyaja basınca 0.8 devir bandında sorunsuz debriyajın üstündeki konum sensörünü söktüm değiştim olmadı başka neden olabilir.
Motor kulakları benim de ilk aklıma gelen oldu, diğer aklıma gelenler; rölantinin düşük olması, şarj dinamosunun görevini yerine getiremiyor olması, akünün zayıf olması, egzoz sisteminde delik/kaçak vs. olması, benzin enjektörlerinin kirli olması.Selam Arkadaşlar,
Benim arabamda bir kaç sorun var motordan başlayayım.
Araba daha 95 binde.
Rolantide arabada çözemedigim bir titreme var. Bu titremeyi direksiyonda ve oturdugumda koltukta hissediyorum.
Devir ibresi sabit hic dalgalanma yok ama tuhaf olan az birşey gaz verdiğimde titreme yok oluyor.
Birde soğutucu Fan açıldığında yok oluyor.
Gazı bıraktığımda ve Fan durduğunda yine titreme başlıyor.
Arabayı aldığımda motor ve şanzıman yağı değişti birde bujıler kablolar değişti.
Distribütör kapağında ve rotorda görünürde fazla bir aşınma olmadıgından sadece temizleyip geri taktım.
Rolantide farlar açık olduğunda her iki farda bir dalgalanma görüyorum ve az birşey gaz verdiğimde dalgalanma yok oluyor.
Gesendet von meinem Nokia 6.1 mit Tapatalk
Araç Almanya'da olduğundan lpg olma ihtimali düşük gibi geldi bana Hamdi...LPG ve benzinde de aynı durum var mı? Öncelikle buradan başlamak lazım.
Hava/gaz ayarının düşük olması ilk aklıma gelen oldu. Fan açınca otomatik olarak devir yükselir ve sizin dediğiniz gibi gaz verince titreşimin kesilmesi gibi bu durumda da titreşim kesilir.
Diğer aklıma gelen de motor kulakları.
LPG yok arabada motor kulaklarına bakıldı ve boşluk yokmuş.LPG ve benzinde de aynı durum var mı? Öncelikle buradan başlamak lazım.
Hava/gaz ayarının düşük olması ilk aklıma gelen oldu. Fan açınca otomatik olarak devir yükselir ve sizin dediğiniz gibi gaz verince titreşimin kesilmesi gibi bu durumda da titreşim kesilir.
Diğer aklıma gelen de motor kulakları.
Motor ısındığında rolantide devir ibresi tam 900 binde sabit.Motor kulakları benim de ilk aklıma gelen oldu, diğer aklıma gelenler; rölantinin düşük olması, şarj dinamosunun görevini yerine getiremiyor olması, akünün zayıf olması, egzoz sisteminde delik/kaçak vs. olması, benzin enjektörlerinin kirli olması.
Araç Almanya'da olduğundan lpg olma ihtimali düşük gibi geldi bana Hamdi...
Teşekkür ederim sağolun, kısa zamanda bilgi vermeye çalışacağımMotor ısındığında rolantide devir ibresi tam 900 binde sabit.
(Rölanti devri iyiymiş, ben düşüktür diye yazmıştım)
Benzin filtresi hiç değişmemiş galiba ondan dolayıda sorun olur mu ?
(Yapma ihtimali var tabiki de)
Enjektörler sökülmeden temizlenmesi mümkün mü ?
(Mekanik olarak mümkün değildir diye tahmin ediyorum)
Benzin deposuna katılan bazi ilaclar var doğruysa tüm motor benzin sistemini temizliyormuş ama pek inandırıcı gelmedi bana.
(Ben lpg katkısı ile rölantideki titremeyi gidermiştim, sistemdeki tortuları temizlemişti, ama benzin katkıları nedir ne değildir bilemiyorum, kaliteli markaların faydası olabilir)
Sarj dinamo/akü ve kacaklık var mi diye bakacağım kısa zamanda.
(İsabet olur, faydası olur zararı olmaz)
Diagnostic kutusu hic bir arıza vermiyor ona da baktım.
Diagnostic kutusu arıza vermediginde sensörlerde ve diger elektrik parcalarda bir sorun olma ihtimali olabilir mi yinede ?
(Bu durum ihtimal dahilinde, fakat herhangi bir arızaya geçmiş sensör vs. olsaydı; durum daha kötü olurdu bence.)
* * *
Bütün bunların içinden, ben oyumu şarj dinamosu ile aküden yana kullanıyorum. En azından basit ve maliyeti az...
Oksijen sensörü arızalı ise, biraz fazla yakıt tüketimine sebep olur, rölanti sorunu olmaz.Selam arkadaşlar,
Kısa bir aradan sonra tekrar yazıyorum.
Akkü ve şarj dinamosunu ölçtüm onlar sağlam hatta kutup başlarını temizleyip yağlayıp geri taktım.
Değişen birşey olmadi egzoz sistemine bakacağım.
Oksijen Sensörü (Lambda) bu araçlarda sorun yapar mı ?
Diagnostic kutusu hata vermiyor gerçi ama aklıma takıldı.
Bir de ABS ile bir sorum var kontağı açtığımda ABS lambası yanıyor ve sönüyor ondan çalıştırdığımda geri yanmıyor.
Ama diagnostic kutusu ABS sisteminde hata var diyor ön sol sensör diye.
Peki ABS lambası ozaman sürekli yanması gerekmez mi ?
Gesendet von meinem Nokia 6.1 mit Tapatalk
Ne oldu da kafayı buldu rölanti??
Rolanti bu şekilde