@Domestos Abi hayırlı günler rahatsız ediyorum, Mazda 626 92 model balon kasa, araç var bende, aracın çoğu sorununu çözdük ama kalan soruna sanayide de pek anlayan yok sana sormam gerek, yardımınıza ihtiyacım var
Not: Abi rölantide hiç bir dalgalanma yok 950 devir üstünde mükemmel sabit
DEVİR ANİ DÜŞMESİ
Yolda giderken 10 kere boşa attıysam 5inde şunu yapıyor, araç 2200 devirde falanken vites atmak için debriyaja basıp boşa alınca (yavaşça 900lere düşmesi gerekirken) hızlıca 100-400 devire kadar düşüyor araba stop edecek gibi oluyor ama etmiyor yavaşça 100-400den 950ye çıkıyor. Onun dışında boşa attıklarımda devir 850-900e düsüyor sonra 950ye getiriyor normal şekilde
(Abi bir yerde yazdığını okumuştum bu boşa alınca devirin yavaş düşmesini sağlayan bi zımbırtıdan bahsetmişsin üst kasa için, onu benim balon kasada bulamadım abi)
LPG YÜKLENİNCE TEKLEMESİ
Abi ayrıyeten benzinde hiç tekleme yapmıyor ancak lpgde gaza hafif yüklenincede sorun yok, gaza biraz yüklendiğim an araba sanki boğulmaya öksürmeye başlıyor deli gibi tekliyor, debriyaja 3-5 saniye basıyorum sakinliyor geri hafif yüklenerek normal şekilde gidebiliyorum
(Hava akışmetre çalışıyor fişi çekip takınca motorun tepkisi çok farklı önceki sahibi çıkma ile değiştirmiş ama yine de bi arızası var mı bilmiyorum)
Gaz kelebeğinin üstünde bi ayar vidası var onu çok oynadım, o sağda kapalıyken en az devir düşmesi yaşanıyor
Bu hava akışmetre ile motorun arasında 3 tane müşür var direkt en üstte, ordaki kabloları oynayınca arabanın rölantisi 1000den 600-700lere iniyor kabloyu o şekil bırakınca tekleme artıyor cidid manada
Bujileri değiştirtti ustanın biri, tırnak aralığı ayarladı mı bilmiyorum
Ateşleme sistemini komple değiştirdik distribütör bobini, tevzi makarası, buji kabloları, bujiler değişti hiç bir düzelme olmadı arabada
Hararet göstergesi motor soğukken sıfırda ısındığı zaman ortanın bir iki tık altında duruyor her zaman, fan açtığı zamanlarda da aynı yerde, senin müşür takılı kalmış olabilir demişti bir usta, ama çalışıyor da aynı zamanda anlamadım