Dizellerde buji var mıydı ? kızdırma bujisi mi?İlave olarak buji değişimi yapılabilir. Standart ömürleri 20 bin km diye biliyorum.
Baskı balata testi için, el frenini sonuna kadar çekin, birinci viteste aracı kaldırın, bağırıp kalkmıyorsa debriyaj Seti kaçırıyor demektir. Arka lastikleri sürüyerek kalkmıyorsa da sağlamdır.
Kafam benzinli motora gitmiş, oysa mesajı taşırken görmüştüm dizel yazısını... yaşlılık alametleri bunlarDizellerde buji var mıydı ? kızdırma bujisi mi?
Vitesin 3-4-5 de falan olması gerekmiyor muydu ??İlave olarak buji değişimi yapılabilir. Standart ömürleri 20 bin km diye biliyorum.
Baskı balata testi için, el frenini sonuna kadar çekin, birinci viteste aracı kaldırın, bağırıp kalkmıyorsa debriyaj Seti kaçırıyor demektir. Arka lastikleri sürüyerek kalkmıyorsa da sağlamdır.
Denemek lazım, o vitesleri hiç tecrübe etmedim.Vitesin 3-4-5 de falan olması gerekmiyor muydu ??
Mesajının taşındığı bu konuyu incelemekte fayda var...Merhabalar, 2011 Mazda 3 1.6 Dizel aracım 104.000 km de ,önceki sahibi vurdum duymaz birine benziyordu tahminim en dandik yağı kullanmıştır ve direksiyon ve şanzıman yağını hiç değiştirmemiştir diye düşünüyorum. uzun süre bineceğimi düşündüğüm için aracıma bakım yapacağım, motor yağı, direksiyon yağı, şanzıman yağı,fren yağı, antifiriz ve hava-yağ- polen filtreleri ne kadar akışkan varsa değiştirmeyi düşünüyorum. en kaliteli yağları kullanmayı düşünüyorum ( lique moly , motul gibi ) bunun için siz değerli kullanıcılardan ve ustalardan yağ markası ve hangi seri kullanmam gerekli , hangi yağdan kaç litre almam gerekli bilgi almak istiyorum. şimdiden teşekkürler... ürün görsellerini eklerseniz sevinirim.
Mesajının taşındığı bu konuyu incelemekte fayda var...
Motor ve diğer aksamların ihtiyaç duyduğu değerlerde ürünleri kullanabilirsin... Marka olarak şahsen liqui moly'i tavsiye ederim.
en kaliteli yağları kullanmayı düşünüyorum ( lique moly , motul gibi ) bunun için siz değerli kullanıcılardan ve ustalardan yağ markası ve hangi seri kullanmam gerekli , hangi yağdan kaç litre almam gerekli bilgi almak istiyorum.
Bu bilgiler lazımdı teşekkür ederim 43 sayfa forum okumama rağmen kitapçığa baktım öyle buldum .
Çünkü servis kendi yağını önerir her zamanKitapçıkta Dexelia haricinde yağ markası göremedim ben.
İşte ben de onu diyorum. Bu kitapçıkta "marka önerisi ile ilgili" bir şey bulamazsınız. Fakat siz 43 sayfalık forumda bulamadığınızı kitapçıkta bulduğunuzu iddia etmişsiniz ya ona istinaden söyledim ben de...Çünkü servis kendi yağını önerir her zaman
Hangi serinin ne kadar olduğunun önemi yok ki, değerleri karşılayan ortalama marka yağ/sıvı alınır, değişim yapılır.1.6 Diesel Motor (Y6)
Kapasitesi : filtreli 3.8 Litre - filtresiz 3.4 Litre
5-30 yağ için özellikleri API CF veya ACEA B1 /B3/B5) ( API CD/CE/CF-4 veya ACEA B3/B4)
Soğutma suyu : 9 litre (FL22 ) antifriz
Düz şanzıman yağı : WSS-M2C200 -D2 kapasite (1.9 litre )
Direksiyon Hidroliği : ATF M3 veya M-5 veya Dexron-2 (2 litre)
Fren/Debriyaj Hidroliği : SAE J1703 FMVSS116 DOT 3 -DOT 4 DOT 5.1(1 litre)
ben bu bilgileri demek istemiştim, burda marka model yazmıyor, hangi serii den kaç litre almak gerekiyor bunu 43 sayfada yazan yokmuş. boş boş okudum sadece servis bilgi kitabının resmi de yokmuş ekledim belki birinin işine yarar
Hangi serinin ne kadar olduğunun önemi yok ki, değerleri karşılayan ortalama marka yağ/sıvı alınır, değişim yapılır.
Mazda 3 BL (2009-13) Bakım Ve Fiyatları
Ben de yağ, yağ filtre ve hava filtre değişimi yaptım. Shakura hava filtre, mobil 1 esp 5-30 yağve yağ filtre toplamda 130 tl.www.mazdagaraj.com
Bence de boş boş okumuşsun...
Bana şu yağdan al bu yağdan al bu filtreden al vs diyecek usta arıyordum ama boş işlerle polemiğe giriyorsunuz. Bilginiz yoksa susarsınız ya da illa bişey yazmak istiyorsan bilmiyorum gerçek ustalara sor dersin olur biter.Hangi serinin ne kadar olduğunun önemi yok ki, değerleri karşılayan ortalama marka yağ/sıvı alınır, değişim yapılır.
Mazda 3 BL (2009-13) Bakım Ve Fiyatları
Ben de yağ, yağ filtre ve hava filtre değişimi yaptım. Shakura hava filtre, mobil 1 esp 5-30 yağve yağ filtre toplamda 130 tl.www.mazdagaraj.com
Bence de boş boş okumuşsun...
Bilgi veya tecrübemin olmadığını çıkarım noktasında hangi düşüncede olduğunu bilmiyorum ve seninle tartışmaya girecek değilim. Senin de girmeni tavsiye etmem.Mesaj otomatik birleştirildi:
Bana şu yağdan al bu yağdan al bu filtreden al vs diyecek usta arıyordum ama boş işlerle polemiğe giriyorsunuz. Bilginiz yoksa susarsınız ya da illa bişey yazmak istiyorsan bilmiyorum gerçek ustalara sor dersin olur biter.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bana şu yağdan al bu yağdan al bu filtreden al vs diyecek usta arıyordum ama boş işlerle polemiğe giriyorsunuz. Bilginiz yoksa susarsınız ya da illa bişey yazmak istiyorsan bilmiyorum gerçek ustalara sor dersin olur biter.