hocam aynı segmet başka bir aracın orjınal amrtisör fiyatını sorarmısın bakalım ne diecekler
Başka markaların daha pahalı olması, tek amortisör için 390 liranın ucuz olduğu anlamı taşımaz ki !!
hocam aynı segmet başka bir aracın orjınal amrtisör fiyatını sorarmısın bakalım ne diecekler
Adem usta on ve arkada farklı amortisör olması sorun olur mu. Yol tutuşu açısından. Arkada kyb önde Monroe mesela. Kyb gazli, Monroe yağlı bu sorun olur mu?evet abi video da 52 inpala gibi esniyor araba okadar esnemesi normal degil kyb ön 160 arka 120 tl gibi fiyatı var tek fiyatı ..
Orjinalden kasıt Mazda için konuşacaksak servis fomaco diyor ve aracımdan çıkan amortisörlerde aynı marka. Açılımı ford motor company. Gidip aynı amortisörü ford servisine sormak lazım. Servis fiyatları malum bir çok parçayı tedarikçilerden daha uygun fiyata alabilmek varken servisden orjinal diye daha fazla para vermek çok mantıklı değil. Bu süreçte -herkese ayrıca teşekkürler- arkadaşlar altarnatif hatta daha iyi markalar önerdiler ve bende KYB aldım.
Samsunda özel bir servisin paylaşımını aktarayım; 2010 veya 2011 kasa mazda 3 baskı balata yemiş müşterisi orjinal tak demiş. Orjinali Trabzondan istemem gerekir bir gün beklersiniz ancak ford ile birebir aynı isterseniz forddan alalım hemen takalım demiş. Müşteri orjinalde ısrar edince sipariş etmiş. Forddan biraz pahalıymış rakamı net hatırlamıyorum. Parça gelmiş kutunun üzerinde ford amblemi ile....
Servis fiyatı 370, yan sanayi DEPO 220 olan sol sis farını 45 liraya çinden aldım. Buda başka bir örnek.
Özeleştiri yapacak olursam; üzerinde birçok parçası ford olan bir arabaya binipte neden fordları çok sevmediğimi (malumuzun milletimizce tutulan grupta) hala anlamış değilim ona da apayrı bir konu...
Ayrıca Monreo; Kyb ye göre daha ucuzdur. Monreo hakkında olumsuz hiçbirşey duymadım ekonomik olsun derseniz Monreo tercih edebilirsiniz.Kyb sert, Monroe ise daha yumuşak diyorlar yanlış bilmiyorsam. Birinde konfor artar diğerinde yol tutuş.
Kyb sert, Monroe ise daha yumuşak diyorlar yanlış bilmiyorsam. Birinde konfor artar diğerinde yol tutuş.
Sert olunca konforlu olmaz hocam, senin araban da sert olmalı, yoksa amortisörlerin patlak mıamotisör sert olunca mı konforlu oluyor Bülent;yoksa yumsak olunca mı konforlu oluyor...arkadaşta aurıs var hb.benım rababama gore sert duruyor..yolda gıderken...yanı yaylanmıyor yolda...oysa kendımınkı otobustekı gıbı tıs tıs edıyor yaylanıyor zıplamıyor araba hıc...
Sert olunca konforlu olmaz hocam, senin araban da sert olmalı, yoksa amortisörlerin patlak mı
Fomocoysa focus amörtisörleride olur ozamanMonroe takili iken besik gibi oluyor derken fazla salinim mi soz konusu. Sahsen ben cok yumusak olmasi taraftari degilim. Aracin dogal yapisi zaten sert suspansiyona sahip.
Orjinalleri fomoco diye biliyorum. Kyb gazli orjinali yagli olmasi lazim.
Zamanında bende arka amortisörler için gittim aynı diye ford dan amortisörleri aldım.servisime geldim ustam baktı aynısı dedi yalnız alt bağlantı yerinin kalınlığının farklı olduğunu söyledi.ford unki inceydi.çıkan fomoco amortisörün alt bağlantı kısmı kalındı.bunuda takabiliriz dedi ancak bu boşluğu doldurmam gerek buda ilerde sıkıntı yaratabilir dedi.o nedenle gittim 2 adet KYB taktırdım bi sorun yok 1yıldır.Fomocoysa focus amörtisörleride olur ozaman
Zamanında bende arka amortisörler için gittim aynı diye ford dan amortisörleri aldım.servisime geldim ustam baktı aynısı dedi yalnız alt bağlantı yerinin kalınlığının farklı olduğunu söyledi.ford unki inceydi.çıkan fomoco amortisörün alt bağlantı kısmı kalındı.bunuda takabiliriz dedi ancak bu boşluğu doldurmam gerek buda ilerde sıkıntı yaratabilir dedi.o nedenle gittim 2 adet KYB taktırdım bi sorun yok 1yıldır.