Şimdi daha anlaşılır oldu abi. Kafam allak bullak oldu. Neden bobin lazım sorusu Ap ayrı bir soru açıkcası. Arızanın yüksek ihtimal bobin olduğunu tahmin ediyoruz. Arza şu ki :
Arıza ışığım yanıyor. Ve küçük el cihazına en son bağlandığında çıkan sonuç bu:
Ekli dosyayı görüntüle 69245
Sonra araştır araştır araştır derken bir çok kişiden aldığım ortak sonuç şu ki bu arıza lpg sistemi değişince çıktı ortaya öncesinde ciddi bir tekleme problemi vardı ayrıca lpg enjektörü arızalıydı ve lpg sistemi çok çol eskiydi. O zaman ise P0300 hatası veriyordu. Lpg sistemi değişti lpg enjektör arızası da sonuç olarak giderildi ve ne hikmet ise ilk marş ile beraber P0300 hataları gitti bu hatalar geldi.
Ondan sonra aracı kullanmaya başladım tekleme ciddi derecede azaldı ama devam ediyorda. Bir usta buldum öğlenden sonraydı gittim abi işin yoksa araba kalsın bek akşam buna bakayım sakin kafayla dedi tamam dedim bir gün sonra gittim abi bobin değiştim 2 tane ancak bulabildim 2 tane değiştim tekleme ve rölanti dalgalanması düzeldi arıza ışığını da makineden sildim dedi. Sağ ol dedim yağ bakımlarını da yaptırdım o sıra çıktım yola 20 km yol gitmeden ışık yine yandı yine söndü yandı söndü bu şekilde devam etti bende gıcık oldum silinsin bu arıza ışığı sorunu çözelim takıntı yapmayalım derdine düştüm vuruntu sensörü değişimi arayışına girdim.
Derken araç sabahları ilk çalıştırdığımda motor ısınana kadar sadece D ye aldığımda kısa süreli tekleme yapmakta ayağım frende beklerken devir saati dalgalanıyor ama 5-10 dk ya düzeliyor N de bu problem yok.
Sonra seninle görüştük lpg sigortasını söktüm ışık yanmaya devam ediyordu sonra söndü yandı olayı devam ederken egzoz muayenesi için sigortayı tekrar takmak zorunda kaldım. Ayın 12 sinde de normal muayeneye gireceğim ondan çıkarmadım daha. Lakin arıza ışığı söndü. 10 km yol yapmış değilim henüz 2 gündür otoparkta yatıyor bu gün öğlen sonrası bir iki tur atacağım bakacağım.
Olayın özeti nedir dersek;
Arafı 5 Ocakta aldım. Aldığım gün Bujiler değişti ama ne takıldı bilmiyorum.
Hemen arkasından lpg ön tesisat takım sistem komple değişti.
2 adet bobin takıldı ama dandik yan sanayi diye tahmin ediyorum tanesine 750 ₺ verdim çünkü
Araçta arıza ışığım yanıyor ve sabahları ilk çalıştığında 5-10 dk hareket halinde iken ufak teklemeler yapıyor. En son vuruntu sensörü arızası ve yüksek banka arızası veriyordu lpg sistem değişmeden önce p0300(301,302,303,304) hatası vermekteydi.
Afr ayarı yapılmadı henüz.
Amacım şu ki;
Arıza ışığının ana kaynağını bulup problemi çözmek ve tekleme problemine kalıcı çözüm bulmak
Dün gece yaptığımız fikir alış verişleri, araştırmalar şunlara da yönlendirdi:
Subaplar, oksijen sensörü, bensin enjektörleri. Bu gün fırsat bulursam bobin almadan önce bunları kontrol ettirmeye çalışmak olacak.
Telefondan uyandığım gibi yazdım. Umarım klavye düzeltmelerinden yada küçük ekran kullanmaktan yanlış cümleler yazmadım olayı anlatırken saçmalamadım.