Boya koruma işi benim için en miğdemi bulandıran işlemlerden biri,
Tavsiye üzerine gittiğim ziebart bayisi, araç üzerinde ki martı pisliklerini görünce, uygulanacak her türlü boya koruma işleminin oldukça geçici olacağını, bu tip kuş pisliklerine karşı hiçbir koruma sağlamayacağını belirtip tüm kaputu şeffaf film ile kaplatmayı önermişti, araç altından koruma yapmışlardı
2013 yılında 2.500tl ödemiştim ama gerçekten kafam rahattı, aracı istediğim yerde yıkatıyordum, kuş pislikleri çok kolay çıkıyor, gelen taşlar, park halinde çarpan kapılar boyama zarar vermiyordu mutluydum....
Derken aracı acil satmam gerekti, herkes filmi sökmeden almayız demişti, şok olmuştum, elimde aradın trafiğe çıktığı hafta yapılan işlemin ziebart faturası vardı ama kimse filmi istemiyordu, en sonunda piyasanın 3.000tl altına bir gence satmıştım sıfırdan farksız aracı.
Sonra ki aracımda tavsiye üzerine seramik kaplattım, güya garantisi var tamamen uydurma birşey, aracın tüm boyası bir kaç yıkama sona güneş izleri ile doldu, Williams firması ise yanlış yıkama garanti geçersiz dedi. Satarken uzay gemilerini koruyor dedikleri malzeme sünger, köpük vb her türlü malzeme karşısında özelliğini yitiriyormuş ki aramayı sadece sonax bayisinde yıkatıyordum.
Şimdi aldığım araca ise sonaxtan en üst seviye koruma yaptırdım, ama ben birşey farketmedim
para veriyoruz karşılığı ne belli değil, ortada ürün yok,üstelik o denli para alıp işlemi birkaç saatte bitirmeleri çok miğde bulandırıcı.
Benim deneyimlerim bunlar bana göre tek çözüm film ancak şuna Servet istiyorlar film için.
Birde araç altı için Öneri varım, cx5 in altını pütür ile kaplatmalımıyım, kışın karda dağlara, yazanda hafif araziye çıkıyorum, alta bir koruma Laz'ım gibi özellikle tuzdan koruma amaçlı