Yaklaşık 1 yıldır bende esnaflık yapıyorum. Hizmet sektörü olduğu için ustalık diyebilirim. İşini ne kadar iyi yapsanda herkesi tatmin edemiyorsun. Hizmet alıp sonra seni parasıyla satın almaya çalışan insanlar da var. Pimpirikli insanlarda bu durumu daha çok gördüm.
Şahsi düşüncem bir usta ucu açık konuşuyorsa (fiyat olarak) o kişinin işini yapmak istemiyordur, çünkü çok sorguladığı için. Böyle kullanıcıların maalesef işinde de hep bir terslik çıkıyor, ustalarda bunu bildiği için başına dert almak istemiyor
Buna katılmıyorum;
Foruma yazmadım ama Faso ağanın bir problemi vardı. Rolantide vuruntu, buji değişimiyle çözmüştük, bir hafta sonra tekrar başladı. Ustanin biri 3 gün ilgilenmedi( üç gün yattı tamirhanede) , aldım ondan diğerine gittim hava akismetre dedi,onu eledim. Çünkü sorun buji ile düzeldigine göre sorun ateşleme idi sonra tekrar diğerine gittim,problemi ben cozecektim, buji kablosu ve distribütöru de yanımda götürdüm. Distribütöru açtık kömürü bitmişti, digerindekini taktik, araba düzelmedi, buji kablolarını değiştirelim dedim, değiştirdik düzeldi. Ve hanımla bu küçük arıza yüzünden tartıştık, çünkü bir hafta uğraştım, az daha da satiyordum. Usta son iki kez para istemedi ve ben ikisinde de 100 er lira bıraktım, çünkü zaman ve emek harcadı. Ustaya neden ısrarla gittim, bence usta iyi ama bir sürü araba var kafası bı milyon oluyor adamın, trigieri kopmuş ertesi gün arabasını istiyor, v.s..
İki gündür 626 si bı arkadaşın hararet problemi var.0.9 bar kapak taktiktan sonra başlamış ama bunu ustaya söylememiş, az daha üst kapak sokulecekti,tesadüfen fark ettim, kapağı değiştirdik dağa tirmandik hararet normal. Yalnız bugün yine aynı hararet problemleri olunca usta yine üst kapak demiş. Ben de getir arabayı dedim. Şu eksiltmis ,suyunu tamamladık, 80 km kullandık, hararet normal, yağda şu, suda yağ yok, beyaz duman yok. En son sağ tekerin oradan su akittigini fark ettim. Orada devirdaim olması lazım, emin değilim.
Azıcık yetenek birazcık da cesaret olsa 3 ayda çözerim bu işleri.. ama malesef ikisi de yok.
Sözün özü usta hakkını verecek hakkını isteyecek.
Kardes bence titiz insanlar para kısmını pek düşünmüyor...