Selam herkese,
En son bakımın üzerinden 6000 km geçti ve motor yağı olarak 5/30 Motul X Clean FE kullanmıştık. Hemen özetle yağ ile ilgili fikrimi yazayım;
1 - Motor daha da sessizleşti.
2 - Yakıt tüketimiyle ilgili net bir şey söyleyemem ama ''sanki'' birazcık düşüş oldu.
3 - Şu anda yağda renk değişimi mevcut. Biraz koyu renkte.
4 - Önceki yağlara göre memnun muyum? Ses, hızlanma, rahat devirlenme anlamında daha iyi olduğunu ''hissettiriyor.''
Gelelim sorularımıza;
Yaklaşık 1000 km önce yağı kontrol etmiş ve eksik gibi görüp yağ eksilmiş diye kafama kodlamıştım, yağı tekrar kontrol etmek kaç gündür aklımdaydı da arabanın başına gidince yağı kontrol etmeyi unutuyordum, sonunda bu sabah kontrol ettim, hatta şaşırdım 3 kere kontrol ettim. Yağda eksilme yok görünüyor, bu durumda 5/30 kullanmaya devam edeyim diyorum, peki sıradaki sorumuz şu;
Sorumuz şu; yağı 6000'de mi değiştireyim yoksa 10000'de mi? Öncekiler hep yarı sentetik olduğundan ve bakım da yaptırmak istediğimden 5000'de değiştirmiştim. Son bakımda Ozan Usta sonraki bakımı 10.000 km sonra olarak yazmıştı. Yağ değişim periyodunu yağın ''tam sentetik'' olmasına bağlayarak 10.000'e uzatsam mı dersiniz?
Yağ için de şu 2 yağdan biri aklımda;
LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Leichtlauf HC7 4 Litre (8461) (Kısmen Sentetik)
Motul 8100 X-Clean Fe 5W30 4 Litre Motor Yağı - KolayOto (Tam Sentetik)