Bu ayki otohaber'i okuyan var mı? 12 SUV karşı karşıya getirilmiş. Forester hariç her model vardı. Dizel motorlarla test etmişler. CX-5 2.2 150'lik versiyon ve manuel vitesle. Performans konusunda hepsinin canına okumuş, 9 saniye altında 0-100 yapan tek model olduğundan bahsedilmiş. Motoru, karakterini vs çok beğenmişler. Bunun sonucunda da motor-performans kısmından en yüksek puanı almış.
Buraya kadar herşey normal, bundan sonrası tam komedi. Test sonucunda CX-5 8., Tiguan 1. olmuş
Efendim nasıl olur da 2007 yılında tanıtılan dinazor VW Tiguan'ı birinci yaparız diye kafa yormuşlar. Subjektif testlerde dayamışlar puanı, tam da hatırlamıyorum ama misal;
Ön Koltuk Rahatlık Hissi : Tiguan: 127, CX-5:114 gibi birşey. Rahatlık hissini nasıl böyle puanladın arkadaş? Ölç genişliğini ver puanını anlarımda rahatlık hissi nedir yahu. Kaldıki ben o sınıftaki hemen hemen her araca showroomlarda girip oturmuş biri olarak diyorum ki CX-5 kesinlikle en rahat koltuklara sahip. Hatta Mazda 3'de neden o rahatlık yok diye inceledim. Acaba deri döşeme mi bu rahatlığı veriyor diye düşündüm, sonra CX-5'in minder ucunun bariz bir şekilde daha uzun olduğunu gördüm mesela. Dolayısıyla bacak altları daha dolu olduğundan koltuk bariz daha rahattı.
Konumuza dönecek olursak, yahu başka bir aracı 1. yapsanız anlarımda Tiguan ömrünün sonunda artık. Rakiplerindeki güvenlik donanımlarından eser yok. İçi 90'lardan kalma. Bu aracın 1. olması artık resmen okuyucuyla dalga geçmek ötesi yok. Daha da komiği var, Skoda Yeti'de bayağı önlerde, tam olarak hatırlamıyorum kaçıncı olduğunu. Yeti'ye birşey demiyorum iyi araçtır belki, beklentileri karşılıyodur falan filan da araç resmen ticari van tasarımında yahu. Profilden bildiğin doblo
O kadar subjektif puan veriyosun açsana birde tasarım-dizayn diye bir puanlama?
Böyle tırı vırı subjektik yorumlardan puan vere vere dinazor Tiguanı yine test birincisi yapmışlar. Ses ölçümlerini yapıp puanlamışlar, ayrıca sessizlik hissi diye birşey daha var misal
Komediye bak, db ölçümleri yetmiyor mu sessizlik hissi nedir nasıl ölçtün?
Oto habere birşey demiyorum, lisansörü kimse işte almış çeviri yapmış. Ama yıllardır Almanlar'ı birinci çıkarmakta mimli olarak bilinen Autoshow bile daha dürüst testler yayınladı. CX-5 ilk çıktığında 2 sene önce Tiguan, ix35 ve ismini hatırlamadığım bir model daha karşılaştırılmıştı. Mazda CX-5 2.2 150 beygirlik yine manuel şanzıman. Ve sonuçta açık ara test birincisi olmuştu.
CX-5 Avrupa harici heryerde hakkı verilen bir otomobil. Avrupa'da Almanlar'ı tutmayan dergi neredeyse yok. İngilizler sanki daha objektif geliyor bana bu konuda. Bu son testle otohaber de ilgimi çeken birşey yoksa almama kararı verdim. Açar youtube'dan kullanıcı incelemelerini izlerim daha iyi