Kafanda Volvo alma düşüncesi varsa ciddi ciddi, bir başlık aç orada yatıralım masaya
Valla sizlerin de tavsiyeleriyle mazda 626 almıştım ve hiç pişman olmadım, o yüzden fikirlerinize çok güveniyorum [member=57]hagakure[/member] [member=9]domestos[/member] .. eğer volvo için düşünceleriniz de böyleyse hiç kafamı karıştırmayayım.
sevgili arkadaşlar ve [member=66]Adem Usta[/member]
biraz önce asaletle ve servisten fuat usta ile görüştüm,
arka motor kulağı kopuk
subaplarda sıkıntı yok, ayarları normalmiş
kompresyon testi de yapmış, pistonlar birbirinden farklı 130,140,150 gibi değerler vermiş
fuat usta düşük dedi, en az 160 olması gerekiyor dedi
bir de daha önce motor kapağı işlem görmüş dedi, araç anladığım kadarıyla hararet yapmış dedi
murat ustanın yaptığı kompresyon yanılttı bizi demekki
durum bu
iş çıkışı gidip alacağım
merhaba sübop ayarları normal nasıl normal sübop aralıkları kaç hangi süboba kaç sentil giriyor çok gevşek çokmu sıkı yoksa degerler hep farklımı yani konporosör ölçümünü diger usta düşük diyor bir başka usta iyi diyor neyse kadir abi videodan ses dinlemekle yorum yapıcak olursam işimiz zor ben anlamıyorum yokmu işi bilen bir usta bu arabanın derdi bu.
bu araba yarar yada yaramaz digecek bu kadar harcarsın bu olur olmazssa bu olur diye allah yardım etsin
arka motor kulagı kopuk demişssin bu araçların %80 nin ön ve arka kulakları kopuktur önce ön kopar sonra orta ve sonra arka bunu fark edip önlem almaz isen sag üst kulak kopar bunlar ortak çalışır ve baglantılar bir digerinin yükünü azaltır dolayısı ile hepsinin saglam olması lazım aksti taktirde motor çok ileri geri vurur tirreşim sogukken fazla olur ısınıca vuruntuya döner böyle sıkıntılar yapar
arka motor kolagının degişmesi için alt traversein sökülmesi lazım taravers sökülmeden bu iş olmaz durum böyle olunca kimse sökmeye yanaşmıyor yaani travers eksos direksiyon kutusu falan komple sökülüyor araka şanzuman kulagının somunlarına ulaşamıyorsun dolaysı ile işlem yaklaşık 4 saat sürüyor iş bittiginde mejbur rot ayarının kontrol edilmesi gerekiyor ön tamkım iniyor ve biniyor rot ayarı olmadıgı zaman sıkıntı olur çekme yapabilir
bu taravers indigi zaman viraj orta lastiklerinde müdale edilmesi lazım üzerinde iken onun müdeleside zor ve traversi yerine koymadan karşı şase yüzeylerinin greslenmesi lazım olası gacırtılar olmasın
P1631 bu arıza kodu sıkıntılı işte daha önce bu araç şarz dinamosu ile lakalı bir sıkıntı yaşamış şarz ediyor olabilir ama konjektör den beyine sinyal gide ve kontrol modülü ana role sinyalı göstergeye iletir ve götergedeki lanba bu şekilde söner
yani sizin araç şu anda şarz ediyor ama göstergedeki şarz lanbası sönmüyor onu farklıbir şekilde söndürmüşler bunun arızasını veriyor bu durum sizin için sorun mu hayır degil bende olsam aynı şekilde yapardım çünkü sitemin normal olması gerektigi gibi işi yapıcak olur isek aracın beyinin tamire gitmesi gerekir ve şarz dinamosunun orj alınıp takılması gerekebilir buda çok maliyet demek oluyor
arıza kodunun karşılıgı
P1631 ana role arızası ( güç tutma )
P1631 main rrelay (power hold )
P1631 seri iletişim hatası şifre
P1631 alternetör output voltege low wiring alternetör drive belt alternetör açıklaması yukarda yazıyor
yag bu aracı satıcan yada bu şekilde keyfini sürücen fazla kendine de bizede ezyet etme bazı araçlar vardır çok kurcalanmıştır bazı şeylerin vakti gelmiştir bunun tamiri degil avrupa aklı ile garaja yani hurdaya çıkması gerekir fakat bizim türkiyede durum farklı tamri uzuz mzlezeme ile benzer malzeme ile tamir bu da sana ne kadar hizmet eder sagklıklı olur tartışılır ve bazı parçalar orj olması gerekir bunada ulaşamıyorsun şarz dinamusunun beyin ile sorunu gizi hel etmeye kaklksan orj çalışma ile maliyetr 1000 nirada olur 2000 binlirda olur işte bunlarda bizi üzyor degişik çözümlerme bulmaya yöneltiyor yönelincede sonuç bi iyi bi kötü oluyor bundan çıkarıcaksınız olası bu durum olduga kadar iyidir yag satarız yada bu şekilde olabilecek ciit sorunları yaptırır çıkıcak sorun öyle bir çalışmanın karşılıgında ne olucak ise çok şükür der fazla kurcalamadan arca barşışık bir şekiklde bineriz daha fazla şey yazmak isterdim ama bekliyen işler var görüşmek üzere kolay gelsin
teşekkürler [member=66]Adem Usta[/member] m,hakkında hayırlısı olsun abi takma kafana çalışıp yürüyor oldugu kadarının tadını çıkar o arabadan daha ne kötü araçlar var senin kisi melek onların yanında bak keyfine hayırlı müşteriler inşallah ..
teşekkürler [member=66]Adem Usta[/member] m,
peki bu kompresyon işinin doğrusu nedir? en sağlıklı nasıl yapılır? iki farklı sonuç var, hangisi doğru ya da ikisi de hatalı mı?
Adem Ustam emeğine sağlık, cok tesekkurler bilgiler için.
rica ederim bülent bey ne demek
bugün sakin sakin tekrar deneme fırsatım oldu. dün bahsetmiştim cam açarken fan açarken devrin düşmesi diye.. benim algılar kapalı sanırım. [member=9]domestos[/member] Veli abinin dediği gibi devir yükseliyor sonra alçalıyor. bu dalgalanmayı farklı gözlemlemişim.
ama lpg de durum aynı değil. devir hareket etmiyor cam açtığımda veya farları açıp kapattığımda. video çekecektim şarj bitti.
Hazır [member=66]Adem Usta[/member] buraya yazıyorken ben de arıza ışığını sorayım. Ustam 1 hafta kadar önce lpg bitmek üzereydi, ben de depo bitsin sonra benzine alırım falan, hem de ne kadar yakıt yakmışız hesaplarım diyerek devam ettim.. Bir ara sanki pislik kaçmış gibi hissettiren bir gaz yememe oldu, ben de gaza biraz daha fazla bastım, o arada motor arıza lambası yandı. Lpg kaynaklı olduğuna adım gibi eminim çünkü tam o sırada devri kontrol ederken yürür haldeyken verdi arızayı. ne olmuştur ki?
[member=66]Adem Usta[/member] 3.sayfada benim de bir sorunum vardı
gerekli cevab verilmiştir ..
Mesajınız var olan konuya taşındı. Konuyu baştan sona okumanızda fayda var. Farklı bir şey varsa yazın cevaplarız.Selam arkadaşlar. 1999 626 tüplü (Lovato) mazdamın son günlerde rolantisi düşüyor. Bu sorunu nasıl gideririm?