[member=66]Adem Usta[/member] abi subap ayarlarına bakılmadıbişey sorayım sübop ayarları motor sogukken bakıldımı ne durumda
[member=66]Adem Usta[/member] abi subap ayarlarına bakılmadı
daha doğrusu murat usta diye bahsettiğim arkadaş hafif sıcak motora (yanına vardım, yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra) kompresyon testi yaptı
ben marşa geçtim o da değerlere baktı, tüm pistonların eşit değer vurduğunu, 186 vurduğunu söyledi (bu da 12,5-12,8 bar basınca tekabül ediyor, bizim araçlar için min 10 bar max 15 bar değerler galiba), bayağı iyi dedi
ben subapda sıkıntı varsa yanlış değer veriyorsa diye ısrar ettim, o da subaplarda sıkıntı olsaydı değerleirn birbirini tutmayacağını, kaçıracağını söyledi, hepsi eşit ve düzgün çıktı, kesinlikle subap sıkıntısı yok dedi
bilmiyorum ne kadar doğru bir yaklaşım?
ama motor kapağı açılıp subaplar ölçülmedi
[member=66]Adem Usta[/member] tamam abi,işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum orda burda degil dogru yerde dogru teshiş japon demiş ki kardeş bu motoru benzinde kullandıgın süreç içersinde her 100 bin km rede bir bu motorun sübop ayarlarına baktır ..
lpg de kullandıgın için bu süreç 50 bin km rededir murat ustaya saygılar slmmı söyle bir buçuk saat beklettigi motorun konporosör ölçümünü yapıyor bu iş ekmekte sadece tere yag sürmeye benzer ama balı eksik bırakmış balda olsa o sıkıntı net çözüm eksoz sübopları çok önemli 1 tanesi sıksa motor neler yapar neler araki bul o yüzden zor bişey degil min 0.25 filer maksim 0:30 filer baktır kafan rahat etsin ..
[member=66]Adem Usta[/member] tamam abi,
anladığım kadarıyla doğru yapmış ama eksik bırakmış
peki çıkan değerler sence nasıl abi?
egzoz subapları ayrı galiba değil mi? yani motor kapağını açıp mı bakmalı yoksa başka yerden mi bakılıyor? farklıysa tekrar motor kapağını açıp bakmalı mı?
senin yanına uğrama ile ilgili müsait bir zamanda görüşelim abi
[member=56]ezmocesteri[/member] bülent hocam ben de o niyetteyim en baştan ama, maddiyat el vermeyince ne yapayımAbdulkadir ben sana ta ne zaman dedim sür İstanbula diye
Git arabayı bırak gel, Adem Ustam geniş geniş çalışsın, sen de bir süre dolmuşa talim et, parayı da tedarik et[member=56]ezmocesteri[/member] bülent hocam ben de o niyetteyim en baştan ama, maddiyat el vermeyince ne yapayım
oraya gittiğimde baktırmaya değil, a dan z ye yaptırmaya giderim, o yüzden biraz toparlanmayı bekliyorum
zaten atacam , ister 1 hafta dursun ister 1 ay, üzerinde beyin cerrahı hesabı çalışırGit arabayı bırak gel, Adem Ustam geniş geniş çalışsın, sen de bir süre dolmuşa talim et, parayı da tedarik et
zaten atacam , ister 1 hafta dursun ister 1 ay, üzerinde beyin cerrahı hesabı çalışır
eylül ayı aklımdan geçiyor ama bakalım nasip artık
yeter ki maddiyat el versin rıdvan hocam, nasipse öyle yapacağız inşallahbencede en güzeli bırak gel zaman konusunda sıkıntı olmazsa adem ustam hem rahat çalışır hem aracını baştan aşağı elden geçirir bu hem senin çin hem adem abim için iyi olur
yeter ki maddiyat el versin rıdvan hocam, nasipse öyle yapacağız inşallah
ama ondan önce adem ustanın dediği gibi hertere uğrayıp hem subaplar sıkılaşmış onu kontrol ettirecem hem de bilgisayara bağlatıp arıza kodlarına bakacam
[member=9]domestos[/member]Ben dikkat çekici bir dalgalanma görmedim... İlk videodaki dizel sesi aracın iç aksamından geliyorsa eğer hiç uğraşma bence cacık bir Mazda ya sahipsin demektir... Benim 93 model 626 da kapıları kapatınca içeride motor sesi haricinde ekstra ses olmazdı...
Her yerde yazıyorum, alacağınız aracı soğuk çalıştırma fırsatını bularak test edin diye...
Stop etme olayı bana göre rölanti motorunun toparlamaması... Tam göremedim ama 4 dakika çalışan aracın hararet ibresi azıcık yukarı çıkar senin videoda bu olmadı sebebi müşür olabilir...
Soğuk çalışma sesini duyduktan sonra ben sana bu arabaya masraf etme diyenler tarafına geçtim...
Sat tez elden, parana ve zamanına yazık...
Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
evet [member=2]Oğuzhan[/member] iç aksamdan, koltuk altındaki tellerden, ön göğüsten geliyorSoğuk çalışma sesindeki titreşim sesi iç aksamdan mı geliyor?
İç aksamdan gelen ses 1300 -1700 devir aralağında ki olmaması lazım.Sanki ön kısım komple sökülmüş sonra toplanırken bir şeyler eksik kalmış gibi.Hararet konusunda Veli'ye katılıyorum ki bu hava koşullarında maximum 2 dk içinde normal seviyeye gelmesi gerekiyordu.
Stop etme olayında tam sorunu bilmiyorum ama rölanti devri bana düşük gibi geldi.Araç rölantide iken direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde devir bir mikta yükselir bunda bir problem yok.
Uğraşmasına uğraş diyeceğim ama Veli ile aynı fikirdeyim bir an önce sat bence..