Uyarımı dikkate almanı tavsiye ederim. Başkalarının tecrübelerini yaşayarak öğrenmek mantıklı değil.
Antfriz sadece suyun donmasını engelemek için konulmaz araçlara.Soğutma siteminin sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olur. Eğer siz antfrizi yeni koydurduysanız o sıvının hiç bir etkisi olmayacaktır. Antfriz sistemde ne var ne yok hepsini siler atar.Bunun için düzenli antfriz koyulmayan araçlarda antfriz eklenince genellikle sağdan soldan kaçaklar başlar.O aldığınız sıvı sadece su varsa soğutma sisteminde etki eder. Araçta eksiltme yoksa peteğinizde kaçak olamaz.Ya motor bloğuna antfriz döküldü, oralardan geliyor koku yada aracınız eksiltme yapıyor ama siz farkedemediniz henüz.Mrb aracta su eksiltmesi yok çünkü defalarca kontrol ettim su seviyesi hep ayni yerde duruyor sadece kaloriferi sicak moduna getirdigimde içeri antifiriz kokusunu veriyor on camı yağlı bir sekle sokuyor bu da beni rahatsiz ediyor araca binen kişiler fark etmiyor bile kokuyu ama ben hissediyorum onun icin bugun wurt marka kacak önleyici bir sıvı aldım bana arac sicaken Radyatör e koymami ve kaloriferi birinci kademeye getirip 20 dakkika yol yapmami söylediler varsa kucuk çatlaklar ve açıklar onlari kapatir dediler ama ben yogunluktan dolayi halen siviyi araca koyamadim arabada duruyor gerçekten motora zarar verirmi cok tedirgin oldum simdi
Uygun olur tabiki de, fakat Türkiye de dolum yapılıyor, bunu dikkate al bence.. Geçenlerde liqui molly 10-40 almıştım, elli küsür liraya... Bir dahaki değişimde kullanmak istiyorum.Bizim motorlara Eneos Premium 10-40 uygun olur mu teknik anlamda?
Japonya'nın 1 Numarası Eneos Premium 10w/40 4 Lt Motor Yağı - n11.com
Eski guzuda 4 kez yağ değişimi yaptım. Hepsinde de farklı yağ kullandım. Sondan 1 önceki değişimi Lukoil 5-30 la yaptım yağ 3500 km civarında kararmıştı. İlk başta bu durumu kötüye yorumladım ama durum tam tersiymiş. Yağ motordaki kurumları aldığı için kararmış.Bizim motorlara Eneos Premium 10-40 uygun olur mu teknik anlamda?
Japonya'nın 1 Numarası Eneos Premium 10w/40 4 Lt Motor Yağı - n11.com
Biraz daha açarsanız iyi olur. Neden 5-40?Arkadaşlar mazda 626 92-97 modeller için 5*40W mobil dışında tercih etmeyin derim.Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Ama yinede tercih sizin.
Uygun olur tabiki de, fakat Türkiye de dolum yapılıyor, bunu dikkate al bence.. Geçenlerde liqui molly 10-40 almıştım, elli küsür liraya... Bir dahaki değişimde kullanmak istiyorum.
Yağ eksilten motorlar için olduğunu 5 litrelik ambalajı ile yüzümüze vurmayaydı iyiydi.Liqui Moly gerçekten iyi bir marka imiş. Kullanıcı yorumlarını ve bir kaç usta tavsiyesine dayanarak söylüyorum bunu.
Geçenki yağ değişiminde Motul 10-60 denemiştim geç ve az da olsa eksiltme yine oldu.
Bizimki gibi aşınmış motorlara Liqui Moly'nin Mos2 (Molibdendisülfid) katkılı 10-40 yağını önerdiler. Bir dahaki değişimde deneyeceğim.
Az da olsa yağ eksiltmesi olan ya da motoru çok sesli çalışan araç sahiplerinin şimdiden kullanması gereken bir yağ olarak öneriliyor:
LIQUI MOLY 10W40 Motor Yağı Kısmi Sentetik MoS2'li LEICHTLAUF 5 Litre (2184)
Not: Başka yerlerde daha ucuza bulunabilir.
Liqui Moly gerçekten iyi bir marka imiş. Kullanıcı yorumlarını ve bir kaç usta tavsiyesine dayanarak söylüyorum bunu.
Geçenki yağ değişiminde Motul 10-60 denemiştim geç ve az da olsa eksiltme yine oldu.
Bizimki gibi aşınmış motorlara Liqui Moly'nin Mos2 (Molibdendisülfid) katkılı 10-40 yağını önerdiler. Bir dahaki değişimde deneyeceğim.
Az da olsa yağ eksiltmesi olan ya da motoru çok sesli çalışan araç sahiplerinin şimdiden kullanması gereken bir yağ olarak öneriliyor:
LIQUI MOLY 10W40 Motor Yağı Kısmi Sentetik MoS2'li LEICHTLAUF 5 Litre (2184)
Not: Başka yerlerde daha ucuza bulunabilir.
Bakımlarda 2 kez Opet 10/40'tan sonra bu sefer Mobil 10/40 Super 2000 kullandım ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; evet Mobil yağ ile motor sesi gerçekten azalıyor. Hatta Opet'ten sonra epey azalıyor. Önce 2000 devirden sonra rahatlıkla duyulan motor sesi şu anda 2600 devir sonrasında kendini belli etmeye başlıyor. Üstelik Opet yağ ile 3000 devirde 115 km/sa hızla giderken müzik açık olsa da motor sesi rahatsız ediyordu. Mobil ile 3000 devirdeyken müzik sesi kısık olsa da ses neredeyse duyulmuyor.
Bu kadar yorumu yapınca ''yağın yeni değiştiğini göz önünde bulundurmama'' gibi bir düşünce oluşabilir doğal olarak. Fakat aracımı ilk aldıktan 4 ay sonra (ki yağ değişmemişti) İstanbul'a gitmiş ve Trakya'da arabada herkes uyurken mecburen müziğin sesini mecburen kısmıştım. O şekilde bile şarkıları rahatlıkla duyuyor ve motor sesinden hiç rahatsız olmuyordum. Kaldı ki pek ses de yoktu motorda. Ne zaman bakımlarda Opet kullanılmaya başlandı, işte o zaman motor sesi rahatsızlığım başladı. Bu arada geçenlerde eski sahibine yağı sordum, ben aracı almadan son bakımda Castrol 10/40 kullanmış.
Sonuç olarak, Opet kullanmayın. Kullanıyorsanız ve motor sesinden rahatsızsanız Mobil'e geçtiğinizde büyük bir rahatlama hissedersiniz.