Benim guzu 4000 km'yi devirdi. Araç şu an Antalya'da, geldiğinde bakıma 500-600 km kalmış olacak. Takriben birkaç hafta içinde bakıma girecek.
Tahmin ettiğim değişimler şunlar;
- Üst kapak contası değişecek,
- Radyatör hortumları muhtemelen değişecek,
- Termostat ve radyatör kapağı değişecek.
- Önceki bakımda balataların 1 bakım daha götüreceğini söylemişti Ozan Usta, muhtemelen balata ve disk değişimi de olacak.
- Antifriz ve soğutma suyu yenilenecek.
- Mümkün olursa distrübütör sökülüp ateşleme bobini ve modülü kontrol edilecek. Önceki bakımda uyarı veriyordu.
- Trigeri benden önceki sahibi değiştirmiş. Muhtemelen daha 20 bin bile olmamıştır değişim olalı. Acaba onu da mı değiştirsem diyorum üst kapak açılmışken? Bakıma ek 300-400 TL daha maliyet binecek ama hiç değilse kafam rahat olur diye de düşünmüyor değilim. Bir yandan da boşuna masraf etmiş olmak istemiyorum.
Herşey tamam ama kafama takılan şu; Tosun Usta Opet motor yağı kullanıyor. Önceki bakımda Opet koyuldu. Her yerde Mobil 1 veya Castrol tavsiye ediliyor. Acaba Mobil mi denesem yoksa ustaya bırakıp Opet'e devam mı etsem? Aslında bu denemeyi sırf meraktan istiyorum. Büyük ihtimal arasındaki farkı da anlayamam ama merak işte.
@Adem Usta 'dan da bir yorum fena olmaz konuyla ilgili.
Siz ne dersiniz?