Bir şeyler deneyelim. Adım adım gidelim.
Hatta ilk şunu da sorayım, araçta yolda giderken veya durduğunda debriyaja basılıyken veya değilken rölanti kendi kendine dalgalanma, gaz al ver yapıyor mu?
Rölanti problemleri çok yüksek oranda gaz kelebeğinin düzeneklerindeki sorunlardan ortaya çıkıyor.
Tek tek denemeye başlayabilirsin.
Radyatör kapağını sök. Sonra kırmızı ile işaretlediğim yerdeki rölanti motorunun su kelepçesini söküp, sökülen (hortumun takıldığı metal kısma) yere başka temiz bir hortum takıp, ağzınla üflemeyi dener misin? Hava geçmiyorsa rölanti motorunun su kanalı tıkalı demektir. Eğer tıkalıysa hava kompresörü ile hafif hafif basınçlı hava vererek açabilirsin. Sonra aynı yerden sistemin havasını alıp rölantiyi kontrol et, sorun buradan kaynaklıysa problemin çözülür.
Diğer konu, bu işaretli alandaki gaz kelebeğine takılı birkaç soket var. Onları kontrol et. Bir tanesi rölanti müşürü, gaz kelebeğinin tam kapalı olup olmadığı bilgisini iletir. Bu müşürün kablosu ince oluyor ve kopabiliyor.
Aynı bölgede TPS var. İnternette birçok video var. Multimetre ile ölçüm yapman gerekecek. Aynı videolarda volt değerlerini de veriyorlar. Düşük bir ihtimal olsa da TPS'nin gönyesi şaşmış da olabilir.
Ayrıca buradaki gaz telinin bağlı olduğu parçayı elinle oynatarak gaz vermeyi dene. Eğer hafif harekette bulununca rölanti düşüyorsa büyük ihtimal TPS sıkıntılı.
Buradaki soketlerin iletimlerinde kopukluk olup olmadığını yine multimetre ile kontrol edebilirsin. Detay istersen ayrıca yine mesaj yazarım.
Bu bölümde problem yoksa eğer sonra başka taraflara bakmanı tavsiye ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 55305