Yanlış anlaşılacak hiç bir şey yok bu konuda ve çoğu araç sahibi duygusal davranıyor, haklılar da... Şimdi yazacaklarımı aşağı yukarı konunun daha önceki bölümlerinde de yazmışımdır diye hatırlıyorum... Ne servisler ile çıkar ilişkim var, ne de araç sahiplerine şahsi bir antipatim... Bu konuda bende yanlış anlaşılmak istemem...Mazda Türkiye’ye iki defa yazdım.Birincisinde dönüş yapacaklarını söylediler. İkincisine derdimi daha net bi şekilde anlattım. Henüz dönen olmadı.İyice canım sıkıldı bu mevzuda.Benim M3 için tek sıkıntım şanzımanın 4 ileri olması ve yakıt tüketiminin fazlalığıydı...Ama diğer markaların motor ve şanzımana dair sıkıntılarını gördüğümde kendi dertlerimi bi kenara bırakıp “çok şükür” dedim Yakıt tüketimini de artık takmıyorum.Geçen bi arkadaşın yeni aldığı Honda Civic 1.5 motor 192 beygir aracını test ettim.Vites geçişlerinin gecikmesi ve arabanın yol tutuşu bana M3 ün tadını vermedi.Tamam güçlü motor iyi hızlanıyor ama yakıt tüketiminin şehiriçi değerini 9-9,5 litre duyunca,M3 ü güzelce bi yıkayıp garaja koydum üzerine de bi öpücük kondurdum Ama bu ön konsolun açılması ve servislerin bu kadar vurdumduymaz olması iyice canımı sıktı.1 hafta daha bekleyip Mazda Japonya ile irtibata geçeceğim. Orası da burası gibi ilgilenmezse geriye tek çare yaptırıp satmak kalıyor. 50.000 km ye daha yeni gelmiş bi arabanın konsolu açılıyorsa ve bunun sorumluluğuyla ilgili olarak yetkili servisler “araç eski,garantisi bitmiş,para ödemeniz lazım” diyorsa daha da bu markaya dönüp bakmanın bi gereği yok.
Cümlelerim yanlış anlaşılmasın.Ürün kalitesine diyeceğim bir şey yok.Sadece tek sıkıntı yetkili servis bakımlı ve 50.000 e yeni gelmiş bi arabanın sorunuyla ilgilenmeyen servislerin vurdumduymazlığı...Saygıılarımla...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*Dünyanın hangi ülkesinde, garantisi bitmiş bir ürünün, garanti kapsamında değerlendirildiği görülmüştür?
*Servis, araç sahiplerine ben bu sorunu çözüme kavuşturmam, başınızın çaresine bakın diyor mu?
*Anladığım kadarıyla, servisler aracın geçmişine bakıyor, ona göre de "iyi niyet" göstergesi olarak indirimli fiyatlar çıkarıyorlar... İyi niyetli olarak servisi az kullanan ile servisten başka bir yerde bakım yaptırmayan araç sahiplerinin karşılaşacağı fatura da bir olmuyor normal olarak...
*Mazda distribütör sistemi ile değil, şube yapılanması ile çalışıyor, Japonya'ya yazmanız demek, o müracaatın, şube olarak Mazda Türkiye'ye iletilmesi demektir, Mazda Türkiye'de bu konuda yaptıklarını yukarıya iletmek durumundadır... Yani, normal işleyişe göre anormal bir durum yok gibi görünüyor... Bu konuda bir çözüm yolu bulunmuş ve uyguluyorlar...
Bu sorun illaki de can sıkıcı, moral bozucu, hatta araçtan soğutucu bir durum, böyle duruma gelip, satıp kurtulmak en güzeli diye düşünenlere de tamamen hak veriyorum...