Mazda 3 BL (2009-13) Ön Konsolda Açılma !!

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Mazda Türkiye’ye iki defa yazdım.Birincisinde dönüş yapacaklarını söylediler. İkincisine derdimi daha net bi şekilde anlattım. Henüz dönen olmadı.İyice canım sıkıldı bu mevzuda.Benim M3 için tek sıkıntım şanzımanın 4 ileri olması ve yakıt tüketiminin fazlalığıydı...Ama diğer markaların motor ve şanzımana dair sıkıntılarını gördüğümde kendi dertlerimi bi kenara bırakıp “çok şükür” dedim Yakıt tüketimini de artık takmıyorum.Geçen bi arkadaşın yeni aldığı Honda Civic 1.5 motor 192 beygir aracını test ettim.Vites geçişlerinin gecikmesi ve arabanın yol tutuşu bana M3 ün tadını vermedi.Tamam güçlü motor iyi hızlanıyor ama yakıt tüketiminin şehiriçi değerini 9-9,5 litre duyunca,M3 ü güzelce bi yıkayıp garaja koydum üzerine de bi öpücük kondurdum Ama bu ön konsolun açılması ve servislerin bu kadar vurdumduymaz olması iyice canımı sıktı.1 hafta daha bekleyip Mazda Japonya ile irtibata geçeceğim. Orası da burası gibi ilgilenmezse geriye tek çare yaptırıp satmak kalıyor. 50.000 km ye daha yeni gelmiş bi arabanın konsolu açılıyorsa ve bunun sorumluluğuyla ilgili olarak yetkili servisler “araç eski,garantisi bitmiş,para ödemeniz lazım” diyorsa daha da bu markaya dönüp bakmanın bi gereği yok.
Cümlelerim yanlış anlaşılmasın.Ürün kalitesine diyeceğim bir şey yok.Sadece tek sıkıntı yetkili servis bakımlı ve 50.000 e yeni gelmiş bi arabanın sorunuyla ilgilenmeyen servislerin vurdumduymazlığı...Saygıılarımla...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanlış anlaşılacak hiç bir şey yok bu konuda ve çoğu araç sahibi duygusal davranıyor, haklılar da... Şimdi yazacaklarımı aşağı yukarı konunun daha önceki bölümlerinde de yazmışımdır diye hatırlıyorum... Ne servisler ile çıkar ilişkim var, ne de araç sahiplerine şahsi bir antipatim... :) Bu konuda bende yanlış anlaşılmak istemem...

*Dünyanın hangi ülkesinde, garantisi bitmiş bir ürünün, garanti kapsamında değerlendirildiği görülmüştür?
*Servis, araç sahiplerine ben bu sorunu çözüme kavuşturmam, başınızın çaresine bakın diyor mu?
*Anladığım kadarıyla, servisler aracın geçmişine bakıyor, ona göre de "iyi niyet" göstergesi olarak indirimli fiyatlar çıkarıyorlar... İyi niyetli olarak servisi az kullanan ile servisten başka bir yerde bakım yaptırmayan araç sahiplerinin karşılaşacağı fatura da bir olmuyor normal olarak...
*Mazda distribütör sistemi ile değil, şube yapılanması ile çalışıyor, Japonya'ya yazmanız demek, o müracaatın, şube olarak Mazda Türkiye'ye iletilmesi demektir, Mazda Türkiye'de bu konuda yaptıklarını yukarıya iletmek durumundadır... Yani, normal işleyişe göre anormal bir durum yok gibi görünüyor... Bu konuda bir çözüm yolu bulunmuş ve uyguluyorlar...

Bu sorun illaki de can sıkıcı, moral bozucu, hatta araçtan soğutucu bir durum, böyle duruma gelip, satıp kurtulmak en güzeli diye düşünenlere de tamamen hak veriyorum...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Bu olayı yaşayanların temel düşüncesi şu aslında, daha bilmem kaç yaşındaki arabamın göğsünde açılma oluyor, normal garanti kapsamından ayrı tutulması gereken bir olaydır bu, servisler gerekeni Mazda Tr'ye iletip mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor haliyle. Bence temel düşünce bu, yalnız burada madalyonun diğer yüzü ortaya çıkıyor.

Çok yakın tarihte Honda garanti kapsamında olan sıfır araçlarında oluşan sıkıntıdan dolayı binlerce mağdur kişiyi tabiri caizse hiç sallamadı bile, bırakın iyi niyeti, indirimi. Verin parasını köpük sıkarız gibi komik şeyler oldu. Benim şahsımın şahit olduğu Vw araçlarında olan bir çok problemde yardımcı olanı görmedim, zaten DSG'de insanların önlerine nasıl faturalar koyulduğunu hepimiz duyduk ya da gördük. Ama söz konusu Mazda olduğunda üstte örnek verdiğim markalar bile el üstünde tutulup Mazda gömülüyor (genel anlamda), neye göre kime göre, kaynak bile yok, yaz geç modunda olunuyor.

Şu da aklıma geliyor, örneği çoğaltabilir ya da daha uygun örnek te verebilirsiniz tabi; mesela araçlarımızın gözle görülmeyen göze batmayan ama arıza yaptığı ya da sorun çıkartan parçaları oluyor (rutin bakımda değişenlerden bahsetmiyorum), hatta herkesin aracında aynı parçayla ilgili sorun yaşadığı da oluyor ama nedense o parçaları ücretle değişimini yaptırırken gık çıkmıyor, mesela daha benim aracım şu yaşta nasıl ücretsiz değişmezsiniz vs gibi bir şey akla gelmiyor, neden?

Tahminimce sorunun göze batan yerde olmasından kaynaklı bu serzenişlerin çoğu. Yoksa bir çok kişinin aracının fren hortumunda açılma olsa gidip parasını verip değişir, bu yaştaki arabanın fren hortumunda nasıl açılma olur bedava değiş talebi yapmaz. En azından ben böyle düşünüyorum.
 

ibrasoft

Aktif
Mesajlar
1,079
Konum
İstanbul
Araç Markası
2012 Mazda3 Dizel İmp
Araç Renk ve Tip
Füme - Sedan
Benim ki sadece kendimce tespittir, kimine göre doğrudur, yanlıştır bilemem. Herkesin kendi görüşü, katılmak zorunda değil kimse, ona da saygı duyarım. Düşünceme uysun, uymasın herkesi dinleyip, onların bakışına göre hak vermeye çalışsam da tarafım bellidir.

Diğer konu da; diğer markaların sorunları o marka ile ilgilidir. Bu anlayış memleket yönetiminde "Ya o gelseydi yönetime o da şunu şunu yapacaktı, bu götürse de şunu yaptı" söylemi ile aynı mantık.
Şimdi markaların önemi yok; VW almayıp Honda almış birine, 3. yıl bir sorun yaşadığında "Ya WV da garanti 2 yıl bak onu alsaydın zaten cepten yaptıracaktın" mı diyeceğiz? Ama Honda da garanti 6 yıl olduğu için aldım ben. E olsun WV da garanti 2 yıl. Ama bu Honda...

Bana göre insanların tepki göstermesinin, kızmasının temel sebebinin birincisi; aslında biraz da aracın ömrü ile birlikte ömür biçilmiş komple göğüs gibi bir parçada olması. Periyodik bakımda kontrolü veya herhangi bir uygulama yapılmayan, kullanıma oranla yıpranma ve yenileme yapılmayacak bir parça (özel istisnaları hariç tutuyorum) için servis bakımı şartı aranması. Burada Mazda'nın yıllar önceki sorunsuz imajına güvenip araç alanların duygusal bir yaklaşımı oluyor.
Örnekteki mekanik ve çalışan bir sistem olan DSG nin ilk çıktığındaki ülke koşullarına uyum sorunu ve kompleks yapısındaki bazı saha uyumsuzlukları nedeniyle yaşanan bir sorun değil ki bu. Torpido. Orada öylece durması, sadece durması istenen plastik karışım bir parça. Yeni teknolojik fonksiyonları olan bir ürün değil, aynı markanın 2 nesil önceki araçta bile sorun yaşanmamış bir plastik aksam.

İkinci sebep; artık insanlar her bilgiye ulaşabiliyor. Nasıl burada bilgi paylaşımı yapıyorsak, insanlar tüm dünyada paylaşıyor ve paylaşılanlara erişiyor. Dünya genelinde sorunun görüldüğü ülkelerde bu konu ile ilgili garanti süresi ve servis devamlılığı aranmaksızın 7 YIL içerisinde sorun yaşanması durumunda birebir değişim için yayınlanmış bültenler var. Konuyla ilgili sorun yaşayan insanlar bu bültenlere ulaşıyor, görüyorlar. Neden Türkiye de bizde uygulanmadığını sorguluyor, kızıyorlar.

Üçüncü sebep; benim gözlemlediğim kadarıyla ilk ortaya çıkmaya başladığında (ki yurtdışında bültenler olmasına rağmen) münferittir denilerek üzerinde durulmadı Mazda Türkiye tarafından. Paylaşım yapanlara kraldan önce kralcıların tepki gösterip, kesin bir şey sürmüşsündür tepkilerini dahi gördüm. Süreç içerisinde bir kısmının garantisi geçti, geçiştirmelerle. Olaylar artmaya başlayınca bir ses yükselmesi, bir araya gelmeler olunca bir kısmında ücretsiz değişim oldu. Sonradan servis ve iyi niyet indirimine bağlandı. Bu tutarsızlığa kızdı insanlar.

Mazda açısından bakınca da onların düşüncesi de şu olabilir; Türkiye şartlarında tüketici kanunları belli, satılmış, garantisi bitmiş araç. Ücretsiz değişim firmaya zarar. Zaten satış oranları belli, satışı devam eden model olsa hadi bir nebze ama satışı bitmiş gitmiş araç için haneye yazılacak maddi zararı asgaride tutmak lazım. Firmaya bağlı olanlara, sahip çıkıp en azından servis ayağı ile bizi destekleyenlere de belli bir oranda indirim yapalım. Tüketici kanununa göre de çok iş açmaz başımıza... Şeklinde bir düşünce ile hareket edilmiş olabilir. Haklıdır, haksızdır ona bir şey diyemem. Karar verenin oturduğu koltuğa otursam belki ben de, servise gelerek destek olmamış, bakımda servisten orijinal parça kullanıp destek olmamış kullanıcıya kanunen de sorun yoksa destek olmamayı seçebilirdim. Olmadığım bir mevki için ben olsam yapmazdım demek anlamlı değil.

Umarım sorun yaşayanlar ile bir orta yol bulunur, servisler işlemleri biraz daha istekli olarak tamamlarlar. Çünkü Mazda dan çok servisle sorun yaşayıp, servisin çıkardığı zorluklar nedeniyle Mazda nın şuan için sunduğu çözüme dahi ulaşamayan kullanıcılar var.
 
Son düzenleme:

emrahunal0258

Sessiz
Mesajlar
71
Konum
Tunceli
Araç Markası
Mazda 3 Mirai - 2012
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Benim ki sadece kendimce tespittir, kimine göre doğrudur, yanlıştır bilemem. Herkesin kendi görüşü, katılmak zorunda değil kimse, ona da saygı duyarım. Düşünceme uysun, uymasın herkesi dinleyip, onların bakışına göre hak vermeye çalışsam da tarafım bellidir.

Diğer konu da; diğer markaların sorunları o marka ile ilgilidir. Bu anlayış memleket yönetiminde "Ya o gelseydi yönetime o da şunu şunu yapacaktı, bu götürse de şunu yaptı" söylemi ile aynı mantık.
Şimdi markaların önemi yok; VW almayıp Honda almış birine, 3. yıl bir sorun yaşadığında "Ya WV da garanti 2 yıl bak onu alsaydın zaten cepten yaptıracaktın" mı diyeceğiz? Ama Honda da garanti 6 yıl olduğu için aldım ben. E olsun WV da garanti 2 yıl. Ama bu Honda...

Bana göre insanların tepki göstermesinin, kızmasının temel sebebinin birincisi; aslında biraz da aracın ömrü ile birlikte ömür biçilmiş komple göğüs gibi bir parçada olması. Periyodik bakımda kontrolü veya herhangi bir uygulama yapılmayan, kullanıma oranla yıpranma ve yenileme yapılmayacak bir parça (özel istisnaları hariç tutuyorum) için servis bakımı şartı aranması. Burada Mazda'nın yıllar önceki sorunsuz imajına güvenip araç alanların duygusal bir yaklaşımı oluyor.
Örnekteki mekanik ve çalışan bir sistem olan DSG nin ilk çıktığındaki ülke koşullarına uyum sorunu ve kompleks yapısındaki bazı saha uyumsuzlukları nedeniyle yaşanan bir sorun değil ki bu. Torpido. Orada öylece durması, sadece durması istenen plastik karışım bir parça. Yeni teknolojik fonksiyonları olan bir ürün değil, aynı markanın 2 nesil önceki araçta bile sorun yaşanmamış bir plastik aksam.

İkinci sebep; artık insanlar her bilgiye ulaşabiliyor. Nasıl burada bilgi paylaşımı yapıyorsak, insanlar tüm dünyada paylaşıyor ve paylaşılanlara erişiyor. Dünya genelinde sorunun görüldüğü ülkelerde bu konu ile ilgili garanti süresi ve servis devamlılığı aranmaksızın 7 YIL içerisinde sorun yaşanması durumunda birebir değişim için yayınlanmış bültenler var. Konuyla ilgili sorun yaşayan insanlar bu bültenlere ulaşıyor, görüyorlar. Neden Türkiye de bizde uygulanmadığını sorguluyor, kızıyorlar.

Üçüncü sebep; benim gözlemlediğim kadarıyla ilk ortaya çıkmaya başladığında (ki yurtdışında bültenler olmasına rağmen) münferittir denilerek üzerinde durulmadı Mazda Türkiye tarafından. Paylaşım yapanlara kraldan önce kralcıların tepki gösterip, kesin bir şey sürmüşsündür tepkilerini dahi gördüm. Süreç içerisinde bir kısmının garantisi geçti, geçiştirmelerle. Olaylar artmaya başlayınca bir ses yükselmesi, bir araya gelmeler olunca bir kısmında ücretsiz değişim oldu. Sonradan servis ve iyi niyet indirimine bağlandı. Bu tutarsızlığa kızdı insanlar.

Mazda açısından bakınca da onların düşüncesi de şu olabilir; Türkiye şartlarında tüketici kanunları belli, satılmış, garantisi bitmiş araç. Ücretsiz değişim firmaya zarar. Zaten satış oranları belli, satışı devam eden model olsa hadi bir nebze ama satışı bitmiş gitmiş araç için haneye yazılacak maddi zararı asgaride tutmak lazım. Firmaya bağlı olanlara, sahip çıkıp en azından servis ayağı ile bizi destekleyenlere de belli bir oranda indirim yapalım. Tüketici kanununa göre de çok iş açmaz başımıza... Şeklinde bir düşünce ile hareket edilmiş olabilir. Haklıdır, haksızdır ona bir şey diyemem. Karar verenin oturduğu koltuğa otursam belki ben de, servise gelerek destek olmamış, bakımda servisten orijinal parça kullanıp destek olmamış kullanıcıya kanunen de sorun yoksa destek olmamayı seçebilirdim. Olmadığım bir mevki için ben olsam yapmazdım demek anlamlı değil.

Umarım sorun yaşayanlar ile bir orta yol bulunur, servisler işlemleri biraz daha istekli olarak tamamlarlar. Çünkü Mazda dan çok servisle sorun yaşayıp, servisin çıkardığı zorluklar nedeniyle Mazda nın şuan için sunduğu çözüme dahi ulaşamayan kullanıcılar var.

Abim tam olarak senin düşüncelerine katılıyorum.Mesele Amerika’da meydana geldiğinde ücretsiz değişim oluyorsa,konu Türkiye’de vuku bulunca neden iyi niyet denilip ücret isteniyor? Vallahi parasında değilim. 3500 lira denilip iyi niyet garantisi altında 1200-1300 lira gibi bi para istemeleri gözüme gelmez benim. Allah şahit motor ya da şanzımanda meydana gelen bi sıkıntı olsaydı kendi kullanımımı göz önünde bulundurarak derdim ki; “ Yahu bizden kaynaklanan bi problem olabilir.Hak geçmesin çok da kurcalamanın bi gereği yok” derdim.Ama ön konsolun açılması nedir? Hala aklım almıyor
Mazda Türkiye’nin en azından bu sorunla ilgili olarak gerekli yazışmaları yaptıklarını gösterir belgeyi tarafımıza göndermelerini beklerdim.en azından sorunla ilgilendiklerini bu konuyla ilgili olarak kendilerinin de yapabilecekleri bir şey olmadığını görürdük...Ama müşteri memnuniyeti sadece bizim BL kasa M3 lerin sıkıntısıyla bitmiyor ki...Geçen konuyu Şikayetvar.com dan yazdım.Bir de ne göreyim yeni kasa Mazda 3 dizel otomatik araçların şanzımanı olsun elektrik aksamı olsun birçok şikayet var ve maalesef ilgilenen yok.Topu topu bu şikayetle ilgili olarak kaç araç var ki? Ya da Türkiye’de yapmış olduğun satış sayısı belli en azından elinde bulunan müşterinin isteklerine cevap verme tenezzülünde bulun değil mi? Hiç cevap yok umursama yok...30.000 bakımı için Ankara SK Group otomotive gitmiştim.Aracım bakımdayken bende yeni kasa M3 lere bakıyordum.Birden bi müşteri geldi ve beni satış danışmanı zannederek sorular sordu ve bir Mazda aşığı olarak aracın kalitesi ve sorunsuzluğu ile ilgili ne bildiysem anlattım.Şimdi yeni kasa Skyactive araçlarda meydana gelen sorunları okuyunca “inşallah adamın ahını almamışımdır” diyorum...Bilmiyorum tam olarak sorunu anlatabildim mi? Meseleyi çözsün ya da çözmesin bana gerekçeli bi açıklama yapılsın...Saygılarımla


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
İbrahim genel olarak katılıyorum zaten ben de Mazda'nın sorumluluk almasını isterim, ben sadece başka açıdan da baktım. Verdiğim örnek te belirttiğim gibi uygun olmayabilir, daha uygun örnekle bunlar çoğaltılabilir dedim o bakımdan.
 

korayoz7

Katılımcı
Mesajlar
159
Konum
Antalya
Araç Markası
2012 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Bazen başka mazda araçlarındaki aciklığı görünce haline sukrediyo insan herhafta ariyorum Mazda'yı akraba olduk artık hep aynı şeyi konuşuyorlar sıkıldım hep aynı cümleler bi heyecanı kalmadı :D sikayetvar.com a da yazdım gene geri dönüş olmadı.
 

mmd

Sessiz
Mesajlar
83
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kahverengi HB
Dün Herter de göğüs açılma problemi için kayıt artırmaya gittim. Servis danışmanı yüzde 40 gibi bir maliyete katlanmam gerekebilecegini söyledi. Ben de kendisine normalde hiç para ödemeden değişmesi gerektiğini düşündüğümü gelen cevaba göre dava acacagimi bunun için de önce müracaat etmem gerektiğini söyledim. Danışman kendisinin de M3 sahibi olduğunu ondaki araçta olmadığını, kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Bu kadar kişi konsolun o bölümüne ne yapmış olabilir diyince cevap vermedi. Baştan itibaren olan durumu kabullenmeyen bir tavırları var. Kendisine yapış yapış olan ve parlayan konsollar da olduğunu söyleyince bunun da kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Gelen cevabı yazılı olarak istediğimi bununla dava acacagimi söylediğimde ise yazılı evrak vermeyiz şeklinde cevap aldım. Sorun değil sizi de dava ederim dedim. İşin özü şu 2012 model 2013 aralık trafik çıkışlı 6 yıllık aracta böyle bir soruna sahip çıkmayı bırakın , sizin hakkınızı savunmak bir yana hakınızdan eden bir anlayış var.
Aracım 57.000 km de ve 22 binden beri bende. Aracımı elimden geldiğince titiz kullanırım. Mazda 3 motor şanzıman yol tutuş ve bir çok özelliğiyle çok üstün evet ama eriyen açılan ön konsol, konusu açıldı mı bilmiyorum ama çabuk rengi dökülen direksiyon derisi ve kromaji atan direksiyon logosu vb. yonleriyle zayıf. Servise 57 binde beyazlamaya başlayan deri direksiyonu da gösterdim, bu da kullanıcı hatası dediler:) daha önce 0 km alıp 100000 km kullandığım 2011 focusu sattigimda direksiyon derisi ilk günkü gibiyken çok dikkat etmeme rağmen beğenerek kullandığım M3 de aracı bilmesem km düşürülmüş gibi duruyor:)
Herterden gelecek cevaba göre hareket edeceğim, paylaşmak istedim
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ürün, araç vs servislerinin en kolay sığındıkları liman "kullanıcı hatası" dır ülkemizde... Paragraflarca yazarım çizerim ama emeğime yazık olur sadece...

@mmd hukuki mücadeleyi göze alıyorsan, işlemleri ve süreci yazılı olarak belgelendirmen uygun olur... Zor bir süreç Allah kolaylıklar versin.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Dün Herter de göğüs açılma problemi için kayıt artırmaya gittim. Servis danışmanı yüzde 40 gibi bir maliyete katlanmam gerekebilecegini söyledi. Ben de kendisine normalde hiç para ödemeden değişmesi gerektiğini düşündüğümü gelen cevaba göre dava acacagimi bunun için de önce müracaat etmem gerektiğini söyledim. Danışman kendisinin de M3 sahibi olduğunu ondaki araçta olmadığını, kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Bu kadar kişi konsolun o bölümüne ne yapmış olabilir diyince cevap vermedi. Baştan itibaren olan durumu kabullenmeyen bir tavırları var. Kendisine yapış yapış olan ve parlayan konsollar da olduğunu söyleyince bunun da kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Gelen cevabı yazılı olarak istediğimi bununla dava acacagimi söylediğimde ise yazılı evrak vermeyiz şeklinde cevap aldım. Sorun değil sizi de dava ederim dedim. İşin özü şu 2012 model 2013 aralık trafik çıkışlı 6 yıllık aracta böyle bir soruna sahip çıkmayı bırakın , sizin hakkınızı savunmak bir yana hakınızdan eden bir anlayış var.
Aracım 57.000 km de ve 22 binden beri bende. Aracımı elimden geldiğince titiz kullanırım. Mazda 3 motor şanzıman yol tutuş ve bir çok özelliğiyle çok üstün evet ama eriyen açılan ön konsol, konusu açıldı mı bilmiyorum ama çabuk rengi dökülen direksiyon derisi ve kromaji atan direksiyon logosu vb. yonleriyle zayıf. Servise 57 binde beyazlamaya başlayan deri direksiyonu da gösterdim, bu da kullanıcı hatası dediler:) daha önce 0 km alıp 100000 km kullandığım 2011 focusu sattigimda direksiyon derisi ilk günkü gibiyken çok dikkat etmeme rağmen beğenerek kullandığım M3 de aracı bilmesem km düşürülmüş gibi duruyor:)
Herterden gelecek cevaba göre hareket edeceğim, paylaşmak istedim
Muhtemelen Mazda Tr'den destek isteyeceklerdir, eğer aşama kaydederlerse mağduriyet giderilebilir, umarım öyle olur, ama bu kez de emsal teşkil eder. Bekleyelim bakalım ne olur, Allah yardımcın olsun.
 

korayoz7

Katılımcı
Mesajlar
159
Konum
Antalya
Araç Markası
2012 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Dün Herter de göğüs açılma problemi için kayıt artırmaya gittim. Servis danışmanı yüzde 40 gibi bir maliyete katlanmam gerekebilecegini söyledi. Ben de kendisine normalde hiç para ödemeden değişmesi gerektiğini düşündüğümü gelen cevaba göre dava acacagimi bunun için de önce müracaat etmem gerektiğini söyledim. Danışman kendisinin de M3 sahibi olduğunu ondaki araçta olmadığını, kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Bu kadar kişi konsolun o bölümüne ne yapmış olabilir diyince cevap vermedi. Baştan itibaren olan durumu kabullenmeyen bir tavırları var. Kendisine yapış yapış olan ve parlayan konsollar da olduğunu söyleyince bunun da kullanıcı hatası olabileceğini söyledi. Gelen cevabı yazılı olarak istediğimi bununla dava acacagimi söylediğimde ise yazılı evrak vermeyiz şeklinde cevap aldım. Sorun değil sizi de dava ederim dedim. İşin özü şu 2012 model 2013 aralık trafik çıkışlı 6 yıllık aracta böyle bir soruna sahip çıkmayı bırakın , sizin hakkınızı savunmak bir yana hakınızdan eden bir anlayış var.
Aracım 57.000 km de ve 22 binden beri bende. Aracımı elimden geldiğince titiz kullanırım. Mazda 3 motor şanzıman yol tutuş ve bir çok özelliğiyle çok üstün evet ama eriyen açılan ön konsol, konusu açıldı mı bilmiyorum ama çabuk rengi dökülen direksiyon derisi ve kromaji atan direksiyon logosu vb. yonleriyle zayıf. Servise 57 binde beyazlamaya başlayan deri direksiyonu da gösterdim, bu da kullanıcı hatası dediler:) daha önce 0 km alıp 100000 km kullandığım 2011 focusu sattigimda direksiyon derisi ilk günkü gibiyken çok dikkat etmeme rağmen beğenerek kullandığım M3 de aracı bilmesem km düşürülmüş gibi duruyor:)
Herterden gelecek cevaba göre hareket edeceğim, paylaşmak istedim
Valla hocam çok kişi dava ederim diye duydum ama hiç biride dava etmedi bu konuda bi dava acilsa kazanilir cünku yurt disinda garanti süresi farketmeksizin gogus problemiyle gelen kisinin aracindaki gogusu ücretsiz bi sekilde degistirin diye bülten var Mazda global yayinlamiş hatta erzurumda orhan bostanli abimiz ücretsiz degistirmis araba sifirken aliyor hic bir sekilde servis kaydi yok aracin,inşaAllah dava edersiniz de örnek teskil eder.
 
  • Beğeni
Reactions: mmd

mmd

Sessiz
Mesajlar
83
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kahverengi HB
Hukukcuyum , gelen cevaba ve iş yogunluguma göre dava sürecine girebilirim ama kazanilip kazanilmayacagi cidden net değil. Bilirkişi raporu , karara itiraz vs uzun bir süreç. Aracın serviste 4 bakımı var. Herter bana araciniza serviste bakım yaptırın basit bir araç değil , kurcalayip bozmasinlar diyor.:) Servis bu konuda bile bize yardımcı olmuyorsa serviste yaptirmanin ne anlamı var dedim, yine bir cevap yok:) bu forumda araç konusunda benden çok daha bilgili ustadlarimiz var , şahsi fikrim şu : eğer 10 yıllık plastik aksam garantisini bile saglamiyorsa 2 yıllık zorunlu garanti süresi sonrası kesinlikle yetkili servise gitmemeli. Ankara İstanbul İzmir gibi büyük illerde Mazda servisinden ayrılmış deneyimli ustalar var bakım maliyetleri yarı yarıya düşüyor. Servislere tepkimizi bir şekilde göstermeliyiz diye düşünüyorum.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Servislere tepkimizi bir şekilde göstermeliyiz diye düşünüyorum.
işte bu nokta, olayın iki ucunun da temiz olmadığı nokta hocam... :)

Örneğin, piyasada olmayan bir parçayı servise sorduğumuzda bize göre afaki bir rakam karşımıza çıkıyorsa "servis çok pahalı gidilmez" oluyor.

Parçayı temin süresi uzunsa veya tamirat uzun süre alıyorsa "servis beceriksiz" diyoruz.

Arıza tespiti ve çözümü gecikti veya hiç olmadıysa "servis ne işe yarıyor" olur.

Hele ki, telefon ile parça istenildiğinde "aracın servise gelmesi gerek" cevabı alınıyorsa vay servisin haline...

* * *

Örneklerim, kişi ve kurumları bağlamaz, genel durum tespitidir... Kişi ve kurumlardan her daim bağımsız olmuş Mazda Garaj platformunun her zaman haklının ve doğrunun yanında tarafsız olarak bulunduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim... Sonra konu sahibi veya "bazı" servisler gibi küsenler oluyor... ;)
 

yakup

Aktif
Mesajlar
2,245
Konum
Erzincan
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Exclusive
Mazda 3 BL ile Mazda 6 GH kasalarını ön konsolları aynı malzemeden yapıldığı için bu kronik sorun kesinlikle ortaya çıkıyor. Mazda 3 bütünleşik konsol olduğu için komple aynı malzemeden ve bu sorun her yerde çıkıyor. Mazda 6 da ise sadece yolcu airbag tarafında bu malzeme kullanıldığı için sorun sadece bu bölümde oluyor.

Mazda'nın bu süreçte bence yapması gereken parçaları bedava olmasa da %75 vb. bir oranda indirimle değiştirmeli ve hatalarını kesinlikle kabul etmeliler.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Mazda 3 BL ile Mazda 6 GH kasalarını ön konsolları aynı malzemeden yapıldığı için bu kronik sorun kesinlikle ortaya çıkıyor. Mazda 3 bütünleşik konsol olduğu için komple aynı malzemeden ve bu sorun her yerde çıkıyor. Mazda 6 da ise sadece yolcu airbag tarafında bu malzeme kullanıldığı için sorun sadece bu bölümde oluyor.

Mazda'nın bu süreçte bence yapması gereken parçaları bedava olmasa da %75 vb. bir oranda indirimle değiştirmeli ve hatalarını kesinlikle kabul etmeliler.
Aynı fikirdeyim... Bu kronik sorundur ve kullanıcı hatası ile değerlendirilmesi Mazda'ya yakışmıyor, standart bir fiyat ile orta yol bulunup talebi olan Mazda sahiplerinin mağduriyeti giderilmeli.
 

rtmeng

Sessiz
Mesajlar
6
Konum
Çanakkale
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz Sedan
Arkadaslar bu konsol olayi bendede oldu mazdadan ucretsiz degisim olayi olmiyacak herhalde sonuc alan yok sanirim bazi servislerin yapmasi bazilarinin yapmamasi zaten durumun nekadar ciddiye alindigini gosterio mazda tarafindan ben herkesi uyariyorum mazda hakkinda yapabilecegimiz bu fakat bu konsolu sokturup yeniden taktirip memnun olan arkadas varmi yazabilirmi
 

mmd

Sessiz
Mesajlar
83
Konum
Ankara
Araç Markası
2012 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kahverengi HB
200 TL ye yapistiririz diyen de oldu Ankara Şaşmaz sanayide, ben telefon tutcusunu cama takip konsolu sıkıştırarak yazları daha fazla açılmasını engelleyebildim, kışın pek etkilenmiyor zaten, bu arada Herter den henüz dönüş yok
 

Rcm

Aktif
Mesajlar
3,066
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
Benim araç ön konsol da erimiş vaziyette %100 karşılamadığı sürece şu aşamada benim için bir kıymeti yok. @mmd dedigi gibi direksiyon derisi bembeyaz ve direksiyonun ortası da beyazlama eğiliminde. Vites ortası gri kısım berbat. Aracın tavaninin güneş yanığı olmasından hiç bahsetmedim bile. Araba daha 95binde ama 300bini devirmiş sanırsın. Donanım olarak bu fiyata en iyisi ama bunlar mide bulandırıyor.
 

serifdurdu35

Sessiz
Mesajlar
58
Konum
İzmir Torbalı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Beyaz Sedan
Merhaba arkadaşlar. İzmirden aranıza geçen hafta katıldım. Benimde aracımda var. Bilerek aldım. Önemsemedim.

İzmirde tamir konusunda işlem yaptıran oldu mu hiç?
Kendi başıma çözemem gibi...
43212
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,830
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Merhaba arkadaşlar. İzmirden aranıza geçen hafta katıldım. Benimde aracımda var. Bilerek aldım. Önemsemedim.

İzmirde tamir konusunda işlem yaptıran oldu mu hiç?
Kendi başıma çözemem gibi... Ekli dosyayı görüntüle 43212
İzmir'de yaptıran üyemiz henüz olmadı... Yaptıracak olursan, gelişmeleri paylaşırsan ihtiyacı olanlara ışık tutmuş olursun. Kolay gelsin.
 

serifdurdu35

Sessiz
Mesajlar
58
Konum
İzmir Torbalı
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Beyaz Sedan
İzmir yeni mazda ile görüştüm. İnceleme yapıldıktan sonra yarı yarıya karşılıyormuş sanırım. Ama 6bin TL dedi. 3000tl değmez. Kalsın öyle gerekirse. Bir zararı yok
 

Üst Alt