Duramadım...
Resmen huzursuz oldum şeytan dürttü..
Henüz bir açılma fark etmeme rağmen, yani aracı aldığım 1,5 yıldan bugüne bir aralanma görmeme rağmen
@Ebubekir bende de oldu diyince söküp bakmadan edemedim.
Şu halde aslında, 1-2mm daha otursa daha iyi olur ama geçiş şeklinde olduğu için çok üstünde durmamıştım.
Bilgi ekranının panelinde bir tırnak çıkıntısı var. Parmağımın ucundaki ufak çıkıntı karşılığındaki yere oturuyor.
Tırnağın göğüs panelinde oturduğu kısım bu. Bunun haricinde üstteki yay şeklindeki kısmı tutacak veya destek olacak bir şey yok. Normalde kılıncına duran çıkıntılar yapılır bu tip bölgelerde 3-5 mm yüksekliğinde. Bu şekilde bir destek olsa sorun olmayacak aslında ama iç kısım dümdüz. Uç kısımda tırnağın sağ tarafındaki kırmızıyla işaretlediğim kısımda süngerimsi tabakanın altında bir dikey çıkıntı var aslında. Siyah çizgiler şeklinde ucu da hafiften görünüyor. Ama ya benim aracım 2012 sonları olduğu için revize edilmiş parça, veya bu çıkıntı herkesin aracında var ama bir süre sonra yetmiyor.
Gelelim yaptığım işleme. Bu alanın eğimine içerden 2mm kalınlığında alüminyum şerit yapıştırdım. Uzun bir şerit olduğu için bölgesel kalkmalarda yükü dağıtarak bölgesel kalkmalara direnç sağlayacağını düşündüm. Yapıştırıcı olarak aşırı sıcak ve aşırı soğuk dayanımı olan çift komponentli epoksi yapıştırıcı kullandım. Winkelin ürünü. Plasik-metal-cam ve bunların kombinasyonlarını birbirine yapıştırabiliyor. İş yerinde kullandığımız için dayanımı ve sağlamlığını bildiğim için bunu tercih ettim. Alternatif olarak aynı tipte başka markaların da ürünleri var. -40 ve +120 derece sıcaklık arasında işlevini kaybetmiyor. Silikon türü yapıştırıcılar bu tip alanlar için uygun değil.
Üst taraftan biraz ağırlık yapıp 2mm kadar aşağı bastıracak şekilde camla alet çantamı sıkıştırdıktan sonra alüminyumu içerden yapıştırdım. Tutunma sağlandıktan sonra bu şekilde bıraktım aracı. Yarın sabah toplayacağım parçaları.
Ne kadar destek olur yaptığım işlem şimdiden bir şey söylemem zor, çünkü hali hazırda sorunum yoktu. Ama bir çivi çakmadan da duramadım. Bu çivi ne kadar destek olur zaman gösterecek. Hem durumu kötü olanlar için fikir vermesi için hem de söküp o bölgedeki tırnakları bez bantla kaplayıp bölgenin tozunu kirini temizlemek için bahane oldu. Aralık olanlar ve elinden biraz iş gelen arkadaşlar uygulama öncesi fönle alttan ilgili bölümü ısıtıp eski formuna kavuşturduktan sonra yaparsa daha iyi olur.