Evet arkadaşlar herkese merhabalar,
Bugün meseleyi hallettik çok şükür. Kalorifer peteğinde herhangi bir tıkanıklık yokmuş aslında. Sorun [member=66]Adem Usta[/member] ustamızın dediği gibi t borulardan ve [member=10]emytoget[/member] Murat dostumuzun doğru yönlendirmesi ile çözülmüştür. İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.
Ali Parlar [member=41]aliparlar1983[/member] abiye de ayrıca teşekkür ederim yardımlarından dolayı.
Porçöz çok fazla işe yaramadı, çünkü tıkanıklık filan yoktu. Neredeyse hiç bir şey çıkmadı kalorifer peteğinden, pas ya da kireç benzeri. Ama yinede 3 defa porçöz ile yıkayıp duruladık peteğin içini. Her defasında bir müddet içerisinde beklettik porçözü.
T kavşaklarını iptal ettik.
Borular yeterli uzunlukta olmadığı için bu uzatmalardan kullanmak zorunda kaldık. [member=66]Adem Usta[/member] nın dediği gibi hiç kullanmasak daha iyi ama şimdilik bu kadar yapabildik. İleride bu şekilde yapabilirim.
Sonuç olarak biz müşürlerin devamından gelen sıcak suyu, kalorifer peteğinin girişine direk bağladık, daha sonra yine peteğin çıkışını da regülatöre bağladık, regülatörden çıkışı da yine müşürlerin altından termostatın olduğu yere doğru giden hortuma iliştirdik.
Sonuç mükemmel sıcaklık.
Bir kaç gün önce yaptığım diğer bir işlemi de burada hazır fotoğraflarını yüklemişken paylaşmak istedim; kapı içi döşemelerimden sol taraf fena kötüydü onu da değiştirmiştim. Yenisini çıkmacılardan buldum. Eskisi ise fena haldeydi zaten.
Bu yeni hali.
Bunlar da eskisinin durumu.