5 gündür garaja birşey yazacaktım, ne yazacaktım diye düşün düşün dur bulamıyordum. Yeni dank etti.
Nokian Weatherproof lastikleri önlerde kullanıyorum. 2600 km yaptım artık izlenimlerimi yazabilirim diye düşündüm.
4 senelik Michelin Energysaver lastiklerimden çok daha iyi performans gösteriyorlar normal olarak.
Ani frenlemede nadiren abs devreye giriyor. Yazlık performans lastikleri kadar iyi olmayacaktır tabiki weatherproofun performansı.
Viraj performansı memnun etti. Eski yazlıkların kaymaya başladığı hızdan 20 km yüksek hızda weatherproof kaymaya, sınırlarını zorlamaya başladı.
Yumuşak bir lastik. Mazda'nın tavsiye ettiği ön lastik basıncı 35 basmama rağmen ani direksiyon hareketlerinde azıcık da olsa salınım yapıyor. Kasislerden geçerken daha konforlu araç. Direksiyon yumuşadı ve yoldaki bozuklukları daha fazla hissettirir, yol bozukluğuna daha çabuk yönlenir oldu bir miktar.
Ses olayına gelirsek, pütürlü soğuk asfaltta ses açısından çok bir fark hissetmedim, sanki çok çok az bir azalma var gibi. Ama malum klasik Japon araç olduğundan pütürlü soğuk asfalt yine rahatsız edici seviyede. Yeni atılmış güzel asfaltta ise çok çok az daha sesli gibi hissettim. Yine dediğim gibi bu farkedilebilecek birşey değil. Ama enteresan gelen bir durum ise yüzeyi parlayan asfaltta lastik rüzgar sesi gibi ses yapıyor. Ama 2600 km sonrasında bu duruma alıştım, nedense kulağıma takılmıyor fazla bu ses. Belki de araçta 90 dan itibaren başlayan rüzgar sesinin etkisi olabilir.
Bakalım kış performansı nasıl olacak, çok merak ediyorum. Yazın ihtiyaçlarımı karşılıyor, Yeni bir yazlık lastiğin performansını %85-90 oranında yakalıyor diyebilirim.