MutluTEKİR
Aktif
Toyotaclubtr de bir arkadaş gaza yüklenince rüzgar sesinin artmasından bahsetmiş. Bu forumda da faydası olur diye paylaşıyorum. Son izlenimlerim bunlar.
Ayrıca eklemem gerekirse viraj performansı da gayet iyi lastiklerin. Daha arkalar kabak olduğu için tam deneyemiyorum da. Arkayı atıyor sonra.
Kaan bey lastik kaynak li gibi daha önceden duymadım.ruzgar sesi gibi 80km den sonra yüksek devirli kullanınca çok değişik bişey ya anlatmakta bile zorlanıyorum ama kesinlikle eski lastikler de yoktu tekerlere aşırı güç binince gibi tüm viteslerde olabiliyor cami açıp dinledim lastiklerden gibi hani eksoz ucuna bişey takınca yüksek devirde bir rüzgar sesi çıkarıyor bı denk gelmiştir biraz apaçi işi ona benziyorama boşta bişey yok olduğun yerde gaza yüklenincede
Sıcaklık yüksekken bu ses geliyor maalesef. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü gibi bu ses azaldı bende. Ve lastiklerin performansı daha iyi oldu.
Mutlu bey dediğiniz gibi ses sabah azdı gündüz daha fazlaydı.peki sizdeki ses olayı benim anlattığım gibi mı gaza basınca mi
Sıcaklıkla alakalı işte. Aynen. Yaz sıcağında dikkatimi çekmişti bu ses artması. Gaza basınca artıyordu, gazdan ayağımı çekince azalıyordu. Ayrıca parlak yüzeyli asfaltta çok ses geliyor. Yeni atılmış asfaltta ses daha az geliyor.
Yalnız dün dikkatimi çekti, ıslak zeminde ani frende abs devreye girdi dün. Kuru asfaltta denediğimde abs devreye girmedi. Yine de ıslak yolda dikkatli davranmakta fayda var.
Ayrıca eklemem gerekirse viraj performansı da gayet iyi lastiklerin. Daha arkalar kabak olduğu için tam deneyemiyorum da. Arkayı atıyor sonra.