Şimdi soru şu... aslında hadi gerçek bir diyaloglar zinciri ile anlatayım. Türkiye'de ve bizzat da benim bu anlatacağım konuşan kişi. Bir markanın satış sonrası hizmetler müdürü ile geçen gerçek bir konuşma. Hiç boşuna tahmin etmeye çalışmayın, hangi marka olduğunu söylemeyeceğim tabi ki! Ama forumumuzun adı gereği söyleyeyim ki, kesinlikle ve kesinlikle Mazda değil. O zamanlar Mazda Türkiye bile henüz kurulmamıştı.
- Ben sizin araçlarınızın çok güvenli olduğunu biliyorum. Ve X modelinizi gerçekten çok beğeniyorum. Ben bu aracı alırım almasına ama ben biraz salak bir sürücüyüm. Aldıktan kısa bir süre sonra 64/km/h hızla bu aracı bir yere çarparım.
Bu kazadan sonra kapıyı kendim açıp, dışarı çıkıp, telefonla eşimi arayıp, biraz geç kalacağımı haber verebilir miyim?
- Tabi ki, biz .... yuz!
- Tamam bu çok güzel. Ama ben kaza yaptığımda daha aracım 3 aylıktı. Şimdi ben ne yapmalıyım, nasıl onarımını yaptırmalıyım?
- Mutlaka bir servisimizde, orijinal parça kullanılarak onarımını yaptırmanızı tavsiye ederim.
- OK! Yetkili servisinize gittim. Orijinal parça da kullanıldı. Herhalde oradaki ustalar da sizin araçların özelliklerine göre eğitimlidir ve uygun ekipman ve donanım da vardır, değil mi?
- Tabi ki!
- Aracımı da teslim aldım onarımdan sonra. Ama dedim ya, ben hakikaten biraz salak bir sürücüyüm. Ben 3 ay içinde aynı yere gider yine 64 km/h hızla çarparım.
Bu sefer yine kapımı ben kendim açıp, çıkıp, hanımı arayabilir miyim? Yoksa beni itfaiye mi çıkarır? Gözümü Hastane'de mi açarım? hanım mezarıma çiçek mi getirir?
- Bunu tam olarak garanti edemeyebiliriz.
- Neden? Nerede yanlış yaptım?
- ....