Vay haylaz kerata vay... ;D
Bir kaza anında aracınızın hareketi anında olmasa da aniden sıfıra iner. Peki bu hareket enerjisi birden sıfıra iner mi? Yukarıda izah edildiği gibi hayır! O artık kendine bir yeni iş aramakla meşguldür.
Aynen haşarı ve hiperaktif bir çocuk gibi. Enerjisini bisiklet üzerinde yeterince boşaltmasına izin vermezseniz evde bir yerleri kesin kırar, döker, hem de tepinir tepinir, ısınır, sonra da terler!
Aklıma TV'de izlediğim evde beslenen ecil hayvanların bakımı ile ilgili bir program geldi.
Orada Uzman Köpeğinizi gezdirin, koşturun, onunla oyunlar oynayın, yani dışarda mümkün olduğu kadar yorun, eve geldiğinde kuzu gibi olacaktır her dediğinizi yapacak, yorgunluktan bir köşeye yatacaktır demişti
Köpeğinizin yaramazlık yapmasını istemiyorsanız güzel fikir.. O0
Araya girmek istemiyorum ama dayanamıyorum, bu paragrafın hakkını verip çok hoşuma gittiğini belirtmeden geçemedim.Bütün bu ahval ve şerait içinde dahi şasinin görevi sizi korumaktır! Bunun için gerekli kudret içindeki Krom, Silisyum, Mangan gibi alaşımlarda ve gördüğü ısıl işlemde mevcuttur!
Hakikaten bu 18-19 Mart'ta yazmak zor oluyor ha!
Köpeğim o taktiği benim üzerimde uyguluyor, akşam kendisi ile oynamak isteyip, rahatını bozmayayım diye...
Ama amaçlarına ulaşamadan güçleri biter ve yorgun düşerler yani, peki yorgun düşmeden önce hedefine ulaşmak için şasi veya sütunların hangi açığını sürekli gözetlerler?Bu sebeple yolcu kabinini oluşturan şasi elemanlarının asli görevi deforme olmayıp, alanın hacmini korumak olsa da, ikincil görev olarak kalan enerjiye yanlış adres tarif edip, aracın arkasında, orasında, burasında dolandırırlar. Bir türlü hedefindeki yolculara ulaşamayan kaza nerjisi, aracın orasını burası aptal aptal titretip, durur ve iş yaptım zanneder.
Böylece de harcayabildikleri kadarını bozdurup, bozdurup, harcarlar.
Ama amaçlarına ulaşamadan güçleri biter ve yorgun düşerler yani, peki yorgun düşmeden önce hedefine ulaşmak için şasi veya sütunların hangi açığını sürekli gözetlerler?
Tam olarak değilSütun dediğin Aya Sofya'ya Efes Tapınağı'ndan getirilenler mi?
Çok enteresan. Üstad eline, beynine sağlık. Çok güzel bilgiler.
Şasinin ne kadar önemli bir parça olduğunu ve şasi imalatını öğrenmiş olduk.
Filimin kaçıncı dakikasındayız bilmiyorum ama spoyler vermek gibi olmasın, İlk iletideki resimdeki noktalar da "planlı defermasyon" noktaları mı oluyor aceba? :-X
Bu bir şey değil, Fatih Bey.
Sürüş konforunda, Sürüş sessizliğinde, Yol tutuşta, frenleme ve özellikle de viraj içi frenleme kabiliyetinde, kaçınma manevrası başarısında, tüketimde, performansta, karada, denizde, yemekte, ofiste...
Bu arada o noktaları söylemeye daha zaman var. Ama dediğiniz değil, onu söyleyebilirim.
Daha bu filim çok uzun sürecek yani..
Ama teslim etmek lazım senaryo, dekor, görüntü, aktörler, yönetmen harika.
Bir filim, pardon teknik ders, bu kadar mı keyifli, sıkmadan, eğlenceli olarak anlatılır? Ders vermek için özel bir eğitim mi aldınız? yoksa doğaçlama kendi buluşunuz mu?