Son cümle benim de tahmin ettiğim iyimser sebep iken ilk cümle düşünmek istemediğim sebepBuji yuvalarından kompresyon kaçağı olma ihtimali var mı? Kablonun yuvadan çıktığını ilk defa görüyorum. Pipo uçları bujiyi mi sıkmıyor acaba?
Video çektiğiniz sırada kablo hafiften yukarı çıkıyor ya, kablonun dip tarafına bulaşık deterjanını köpürtüp sürerseniz kaçak var mı yok mu belli olur diye düşünüyorum. Lastik eldiven takın da ne olur ne olmaz atlama yapmasın elinize.Son cümle benim de tahmin ettiğim iyimser sebep iken ilk cümle düşünmek istemediğim sebep
Iyimser sorunda zaten geçmek istediğim NGK ile sorunu çözebilecekken kötümser sorunda daha fazla uğraş gerektirecek işlemler bizi bekleyecek.
Kompresyon kaçağını buji yuvasına kağıt/bez parçası koyarak test edilebilir miyiz acaba?
Köpük iyi fikir yarın uygun olunca deneyeyim. Biz milletçe iş güvenliğine üst düzey önem verdiğimiz için yalıtkan eldiven giymedim bugün ama işin içinde 10bin volt var, araca koyayım bir çift nitril eldiven.Video çektiğiniz sırada kablo hafiften yukarı çıkıyor ya, kablonun dip tarafına bulaşık deterjanını köpürtüp sürerseniz kaçak var mı yok mu belli olur diye düşünüyorum. Lastik eldiven takın da ne olur ne olmaz atlama yapmasın elinize.
Bir de pipoyu çıkarıp dışarıda boş bir bujiye takın, kolay girip çıkıyorsa muhtemelen kablo değişecektir. Pipoyu sağlamlaştırma veya sadece pipo değişimi oluyor mu bilmiyorum bir araştırmak lazım. Eski kablo varsa elinizde belki sadece pipo değişimi de yapılabilir uğraşılırsa.
Tüp kaçağını çakmakla kontrol eden milletiz biz.Köpük iyi fikir yarın uygun olunca deneyeyim. Biz milletçe iş güvenliğine üst düzey önem verdiğimiz için yalıtkan eldiven giymedim bugün ama işin içinde 10bin volt var, araca koyayım bir çift nitril eldiven.
Şöyle bir kıyaslama yapabiliyorum eskiden pipoyu çıkartmak için çok fazla güç uygulamak gerekiyordu şimdi ise çok daha rahat bırakıyor kendisini. Vakum etkisi oldukça düşük. Ancak bunun sebebi yukarıda konuştuğumuz gibi tirnakların gevşemesi de olabilir kompresyon kaçağı da olabilir. Köpük testiyle anlayınca çözüm yolumuzda netleşecek gibi duruyor.
Hiç bildiğim bir konu değildir, çarpıldığımızda anlayabileceğimiz bir test konusudur bu işteTüp kaçağını çakmakla kontrol eden milletiz biz.
Nitril eldiven elektriği kesiyor muymuş? Hani şu 100 tanesi tek pakette 25-30 TL olanlar? Elektrik için çok ince diye düşünüyordum ben onları hep. Aslında bulaşık eldiveni gibi kalın olanları kastetmiştim ama ince nitril geçirmiyorsa iyiymiş valla.
Sırf onun için de özel eldiven alınmaz yahu. Sen en iyisi plastik kaşıkla koy köpüğü uzaktan uzaktan. Geyiğini yapıyoruz ama şakaya gelmez, aman.Hiç bildiğim bir konu değildir, çarpıldığımızda anlayabileceğimiz bir test konusudur bu işte
Ayrıca bin voltluk elektrik eldiveni için 170 küsür lira etiket görünce içim gıdıklanmaya başladı bile. 10bin volt için bir eldivene iç gıdıklatmaktansa bir de aracımıza şans verelim hem zaten bize bir şey olmuyor, daha önce bir Lpg ustasında da görmüştüm, o da çarpılmadı, bugün ben de çarpılmadım.
Şakası bir yana tedbirli olmak gerek hakikaten, kaç amper veriyor bobinler onu bilmiyorum ama o voltajla yüksek bir amper geçiyorsa şiddetli bir son yaşatabilir insana.
Pipoda tırnakların olduğu yer oldukça sert bir plastik, dışarıdan sıkmak mümkün görünmüyor. Hatta dün yoldan geri dönünce açık bir usta görüp baktırmıştım, en baştaki pipoyu sıktı bir pense ile ama sonuç alamayınca o da değişecek diye kestirip atmıştıBen torosda çarpıldım da birşey olmadı ama 10 bin den fazla diye biliyorum yeni araçlarda 45 bin volt civarı iken eskilerde 25bin volt
Ayrıca buji kablosunun içinde tırnaklar var bujiye oturan segman gibi kitleniyorlar birbirlerine o tırnaklar genişlemişdir penseyle kıstırsanız biraz 1 dakikanızı alır. Yoksa benim bilmediğim birşey mi var
Geçmiş olsun abi Bursa da hakan otoyu aradın mı? Ben genellikle ikizler ile Hakan’dan yapıyorum alışverişiBuyrun köpük testine.. (geniş açı için boyunlar bükelebilir biraz.)
Bugün araç uzunca bir süre bekleyip soğuyunca tekrardan bujilerin sıkılıklarını kontrol ettim, geçenlerde bu kadar bekleme olmadığından ve ilk buji değişimim olduğundan yumuşak bir sıkma yapmıştım, bu sefer daha orta güçlükte bir sıkma oldu. Bu şekilde köpükle kompresyon testinden geçti. Ancak yeni bujilerle yaptığım oturtma testinde özellikle 1 ve 4. pipoların gevşek olduğu ve bujiyi ilk oturtma anında bile geri bıraktığını gördüm.
Bugün götürdüğüm usta da kontrol edip pipoların attığını görünce değişecek dedi. Bu bölgede parçacı olmadığından Bursa'dan veya Istanbul'dan temin etmek gerekiyor. Dün aradığım Bursa Ikizler Japon'da NGK yoktu, Istanbul'da önce Vizyon Oto'ya sordum, 380 son fiyat dendi. Daha sonra Jakopar'dan son fiyat 350 liraya siparişi geçtim.
Pipoda tırnakların olduğu yer oldukça sert bir plastik, dışarıdan sıkmak mümkün görünmüyor. Hatta dün yoldan geri dönünce açık bir usta görüp baktırmıştım, en baştaki pipoyu sıktı bir pense ile ama sonuç alamayınca o da değişecek diye kestirip atmıştı
Yine de yeni kablolardan sonra uğraş olsun diye içeriden ince bir tornavidayla kastırıp denenebilir. Başarılı olursak yedek olarak atarız depoya.
Geçmiş olsun abi Bursa da hakan otoyu aradın mı? Ben genellikle ikizler ile Hakan’dan yapıyorum alışverişi
Teşekkürler Ümit. Hakan otoyu bilmiyordum, Ikizler'de de NGK bulamayınca İstanbul'a yöneldim.Geçmiş olsun abi Bursa da hakan otoyu aradın mı? Ben genellikle ikizler ile Hakan’dan yapıyorum alışverişi
İkizler güzel çoğunluk onlardan alış veriş yapıyorum. Bulamadığım parçayı hakan otomotive soruyorum. Genellikle ellerinde oluyor ve piyasanın altında veriyorlar.Hakan iyi ya fiyatları makul geçen deneyimledim ikizler nasıl
Servis NGK mı veriyor ki..?orjinal servisten alınan ile ngk arasında ki fark nedir (sadece fiyat mı )
Yukarıda servisin NGK verdiği gibi bir manayla yanlış anlamışım cümlenizi, özür.Hayır merak ettim sordum,ateşlemede orijinal olmalı dedikleri aklımda kalmış.Ngk tercih edenler fiyat yüzünden mi yoksa performans için mi tercih ediyorlar onu merak etmiştim