1. Samimiyetim hitap tarzına bağlıdır. Kardeşim diyen biri senli benli samimidir diye düşünüyorum.
2. Hiçbir markayı FANATİK olacak kadar körü körüne savunmam. Hiçbir firmanın da sorunsuz olmadığını bilecek kadar bilgi sahibiyimdir. Sadece 1 üretim serisinde olan ve çaresi bulunmuş, sonraki üretimlerde düzeltilmiş bir sorun için hiçbir markaya KÖTÜ demem.
Bir önceki mesajda böyle bir sorundan kaynaklı olarak marka kötü deniyorsa ve sonrasındaki mesajda da iyi deniyorsa bir tutarsızlık vardır.
zaten Honda kötü bir marka
O yüzden ürettiği sıfır arabada bile böyle sorunlar olabiliyor.
3. Yok bu alıntıladığım mesaj mecazi anlamda kullanıldıysa, devamındaki cümleden yine sorun bilinmeden Gebze fabrikasına suç atılmış oluyor. Sonrasında sarfedilen bu cümle ile de birleşince bana göre milletçe aşağılık kompleksimizin yansıması olduğunu düşünmem gayet doğaldır.
Mazda’nın ülkemizde üretilmemesi bir şans olarak da görülebilir.
Bu alıntılanan cümlelerle anlatılmak istenen genel anlamda anlaşılabilmektedir, niyet ya da yaftalama sizlerin çıkardığı birşey. Sizlerin görüşlere uymuyorsam da forum kaldırmaz diye bahaneler üretmeye gerek yok. Anladığımı, düşündüğümü ifade edemeyeceksem bu forumda olmamın ne bana ne de üyelere faydası olur.
4. Burada konu 11 sayfa olmuş. 11 sayfa okunmadan internette acaba başka kullanıcılarda sıkıntı var mı diye aratmadan, başka ülke üretimlerinde de sorun olmadığı iddia ediliyorsa ve karşı taraf tersi görüş istiyorsa kanıt, belge sunması istenir. Israrla başka ülkelerde yok eminim gibi bir tavır içine girilmez.
5 Google=> Honda Civic dent problem
honda civic dent problem - Recherche Google
Yabancı forumlardaki bazı konular.
Dent above passenger doors, accident or body issue?
My investigative work today at the dealer..
http://forums.whirlpool.net.au/archive/2641067
Anyone know if this affects the Australian model like it is in the US?
2016 Honda Civic Dents On Rear C Pillars
Burayı da baştan sona okursanız İngiltere üretimlerde de bir sıkıntı olduğunun yazıldığını görürsünüz. Sorun bölgesel üretimden değil global yani tasarımdan.
Yeni Honda Civic
6. Sorun düzeltilmiş hala niye rezalet oluyor? Evet ülkemizdeki araç fiyatları çok pahalı olduğundan insanların beklentisi de artıyor ama bunlar yurtdışında 15-20 bin dolar/euro civarında. Küçük sınıf sedan segmenti sonuçta. Yoksa bu sorunun köpükle düzeltilmesi mi insanlar için rezalet olarak karşılanıyor? Renault Talismanda tavan yalıtımı için karton kullanımı rezilliktir benim için. DSG şanzımana Almanya'da 10 sene garanti verip ülkede 2 sene garanti verip garanti süresi bitimi sonrası iyi niyet garantisi adı altında masrafı kitlemektir bence rezalet. Ya da GM'nin fren sorununu görmezden gelip kazalara yol açmasıdır rezalet. Honda sorunları farkedip çaktırmadan poliüretan köpüğü sıkıp kimsenin haberi olmasaydı daha mı iyiydi?
Bu fanatiklik bu forumda da belli olmaya başlıyor belli zamanlarda. Mazda şanzıman değişince helal olsun, Honda sorunu halletmesine rağmen rezalet.
7. Bir makine mühendisi ve ülkenin sanayisini görmüş, çalışmış biri olarak ülkede üretilen şeylerin hep kötü kaliteli olduğu, "Mazda"nın burada üretilmemesinin "BÜYÜK BİR ŞANS" olarak adledilmesini kesinlikle kabul edemem.
Önce kullandığınız araçların gerçekten Japonya'da mı yoksa Rusya ya da Meksika'da mı üretildiğini öğrenebilirsiniz. Türk otomotiv sanayisinin sadece otomobillerden ibaret olmadığını anlayıp öyle yorum yapılmasını istememin bu forumda çok büyük bir şey olduğunu görüyorum.
Türk otomotiv sanayi iyi olmasaydı ford, toyota, hyundai, honda, reno, fiat burada üretim yapmazdı, Temsa, Otokar minibüs ve otobüsleri tüm dünyaya ihraç edilmezdi. Karsan uluslararası ihalelere katılıp finale kalamazdı.
Velhasıl kelam sıkıntı ülkedeki fabrikada demeden önce bu sıkıntının sac et kalınlığının inceliğinden kaynaklandığı, bunun da kaporta ilk preslenirken istenen standartlardaki sacların kullanıldığı, bu standartların da fabrikadan fabrikaya değişemeyeceğini göz önünde bulundurmak gerekli.
8. Selametle abi. Tüm yazdığım sana ithafen değil çoğunluğu ortaya karışıktır.