MX9
Ahmet TEKİR
Melahati ilk aldığımda radyatör paslanmış ve delikcikler oluşmuş ben de orjinali pahalıdır diyerek radyatör yaptırmıştım. Ama orjinalinin 100 TL gibi bir farkla alınabileceğini öğrendiğimde geç kalmıştım. Bu değişim sonrası uzun soluklu rampalarda hararet yükselmesi yaşıyordum. Ardından devirdaim pompası, termostat, açılmışken triger revizyonu falan da eklendi. Buna rağmen kış günü Uşak Yenişehir rampalarında yine aynı durumla karşı karşıya kaldım. Şanzuman rampada vites düşürmekte geç kalıyor ben de manuel düşürerek hararet sorununu da bu yolla çözüyordum. İhale şanzumana kalmıştı benim nazarımda. Geçenlerde tabi bu arabayı aldıktan 3,5 yıl sonra Fethiye' ye giderken sakar rampalarında araba manuel de düşürsem yine çekmiyor ve 1. viteste motoru sıkıştırıyordum bi kaç kilometre daha yokuş olsa motorum kor haline gelmesi an meselesiydi. Ben de biraz konuyu araştırdım internetten yapılan işlemleri eleyerek sorunun katalitik konvertörden kaynaklanabileceği kanısına ulaştım. Ozan Ustaya sordum o da ben boşalttırmıştım bi egzozcuya git dedi. Davutlar'da bi egzozcuya gittim o da tıkalı olduğunu söyleyince o zaman boşaltalım dedim. Sağolsun halletti işimizi. Şimdi motor daha da rahatladı ve rampalada artık manuel vites küçültmek zorunda kalmıyorum. Ancak sıkıntı araba tofaş egzozu gibi ses çıkarıyor gaza basınca. Velhasıl benm sorun kimsenin aklına gelmeyen yerden çıktı. Bunca yıl Allah yüzüme baktı diyeyim ve mazdanın sağlamlığını da es geçmeyeyim. Bu arada tekleme gibi tam teklemeye de benzemeyen sadece rolantide ortaya çıkan vurma problemi de bundanmış sanıyorum o da kayboldu. Tabi bu iş için bi buji kablosu ve bujilere de harcanan para da var ama hepsi helal olsun Melahat'e beni yolda bırakmadı sağolsun. Katalizörün yenisi de 2.100 TL imiş fiyatı iyi bence ama bu işi sonra halledecem inşallah.