herkese merhaba arkadaşlar.
aracım mazda 323 2001 model otomatik. araç yokuslarda hararet yapıyor , 115e gelınce sıcaklık stop ediyor ve 100e dusene kadar da calısmıyor. obd baglantısından ve ust hortumdan sıcaklık kontrolu yapıyorum ancak ne yaptıysak sorunu bulamadık. aşağıdaki listenin hepsi 2 kez gözdem geçirildi
-termostat
-radyator
-devirdaim
-fanlar
-sıcaklık sensoru
-egzoz
-triger sente
-kalorifer peteği
-lpg beyni ve boruları
-alt ust hortum,devirdaim hortumu
-ateşleme
-radyatör kapağı
-fan devreleri
-silindir kapak contası ve üst kapak revizyonu+çatlak testi
bu parçaların birçoğu değişti ve kontrol edildi ama sorunu hala bulamadık. bu şekilde bi olay başına gelen arkadaslar yardımcı olabilirse sevinirim. artık aklımıza oksijen sensoru gibi uç sebepler gelmeye başladı ancak hala bi çözüm bulamadık.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
aracım mazda 323 2001 model otomatik. araç yokuslarda hararet yapıyor , 115e gelınce sıcaklık stop ediyor ve 100e dusene kadar da calısmıyor. obd baglantısından ve ust hortumdan sıcaklık kontrolu yapıyorum ancak ne yaptıysak sorunu bulamadık. aşağıdaki listenin hepsi 2 kez gözdem geçirildi
-termostat
-radyator
-devirdaim
-fanlar
-sıcaklık sensoru
-egzoz
-triger sente
-kalorifer peteği
-lpg beyni ve boruları
-alt ust hortum,devirdaim hortumu
-ateşleme
-radyatör kapağı
-fan devreleri
-silindir kapak contası ve üst kapak revizyonu+çatlak testi
bu parçaların birçoğu değişti ve kontrol edildi ama sorunu hala bulamadık. bu şekilde bi olay başına gelen arkadaslar yardımcı olabilirse sevinirim. artık aklımıza oksijen sensoru gibi uç sebepler gelmeye başladı ancak hala bi çözüm bulamadık.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler