MutluTEKİR
Aktif
Ben de o sebepten burada sormuştum Oğuzhan yoksa gerekli yerde sorardım
EyvallahBen de o sebepten burada sormuştum Oğuzhan yoksa gerekli yerde sorardım
Aynı soruya Mustafa abinin verdiği başlıkta cevap bulabilirsinBen de o sebepten burada sormuştum Oğuzhan yoksa gerekli yerde sorardım
Aynı soruya Mustafa abinin verdiği başlıkta cevap bulabilirsin
Bülent hocam sağolasın, dikkatsizlik görmemişim, video paylaşımında gördüm şimdi. ani frenlemede abs, esp iş görüyor. sorumu tekrardan hatırlatarak stop etme olasılığı dışında ne güvenlik zaafları olduğunu merak ediyorum. sakin sakin gidiyoruz. hafif bir iniş var ve ayağımızı gazdan çektik, o da ne hız 90 dan 80 e düşüyor. boşa aldık. baktık kontrolsüzce hızlanmıyor ve de fren uygulamak zorunda kalmıyoruz. bomboş yol, hava aydınlık, otobanda görüş alanında her yer. aniden kaçmayı gerektirecek bir durum da yok. motor tıkır tıkır çalışıyor da. güvenlik zaafı ne olabilir?
Küçükken şöyle bir soru yöneltirdik arkadaşlar arasında;
Yolda yürüyorsun, sağın derin uçurum, solunda derin deniz var ve sen yüzme bilmiyorsun aniden deprem olmaya başladı kendini kurtarmak için sağına mı, soluna mı atlarsın??
Bu soruyu sorduğumuz arkadaşımız panikler ve kendi çapında ya sağına ya soluna diye yanıtlardı ve tuhaf tuhaf soruyu sorana bakardı...
Soruyu soran da; niye sağa sola atlıyorsun, yolundan devam et işte derdi...
Hocam; senin sorduğun soruyu okuyunca aklıma geldi...
Bütün riskleri ve tehlikeleri bertaraf ettikten sonra neyin güvenlik zaafiyeti daha Allah aşkına...
Boşa atmanın zararı varsa motora o olur ancak...
Aynı soruya Mustafa abinin verdiği başlıkta cevap bulabilirsin
Ben bunu demeye çalışıyorum işte Veli abi Motoru da bir nebze rahatlattığını düşünüyorum bunun.
Bülent hocam sağolasın, dikkatsizlik görmemişim, video paylaşımında gördüm şimdi. ani frenlemede abs, esp iş görüyor. sorumu tekrardan hatırlatarak stop etme olasılığı dışında ne güvenlik zaafları olduğunu merak ediyorum. sakin sakin gidiyoruz. hafif bir iniş var ve ayağımızı gazdan çektik, o da ne hız 90 dan 80 e düşüyor. boşa aldık. baktık kontrolsüzce hızlanmıyor ve de fren uygulamak zorunda kalmıyoruz. bomboş yol, hava aydınlık, otobanda görüş alanında her yer. aniden kaçmayı gerektirecek bir durum da yok. motor tıkır tıkır çalışıyor da. güvenlik zaafı ne olabilir?
Bazı noktaları bilirsin ama aktaramazsın ya işte Mustafa abi o noktaları bilmekle kalmıyor güzel bir dillede izahat yapıyor helalYani yokuşları sadece viteste inmek de değil, doğru viteste inmek de önemlidir.
Bu gibi sert inişlerde ben manuele alıyorum ve öyle iniş yapıyorum... Motor freniyle inmek kulağıma hoş geliyor...
Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
Benim de kulağıma hoş geldi, Veli... Kartal'dan daha iyi bir taktisyensin. Ben de 4, 3, 2, 1 şeklinde sıralıyorum genelde.
Bu gibi sert inişlerde ben manuele alıyorum ve öyle iniş yapıyorum... Motor freniyle inmek kulağıma hoş geliyor...
Bu ileti Tepetaklak gönderildi...