Benim de ilgi alanım değil ama işin içinde tork faktörü olması lazım.Otomobil değil, ilgi alanım da değil ama beygir gücü dikkatimi çekti, kaç kg ki bu alet, bu beygirle bu nalet havalanmaz mı
Harley-Davidson Sportster S 121 hp gücüyle piyasaya çıkıyor..
Ekli dosyayı görüntüle 57591Ekli dosyayı görüntüle 57592
Türkçe meali: "Kuş serisi kalitesinde Megane'lere hazır olun"Mevcut Megane Sedan, 2022 yılı sonundan itibaren 5 yıl süreyle Türkiye'de Karsan tarafından üretilecek. Yıllık üretim kapasitesi 55 bin adet olacak.
Bizim ülkede ve bizim gibi bu araçların peynir ekmek gibi satıldığı, araçtan beklentisi daha çok fiyat odaklı olan ülkelerde gramajı düşürmenin ne zararı olur ki ağabey..Türkçe meali: "Kuş serisi kalitesinde Megane'lere hazır olun"
Petrolü bize "daha da" ucuza verin diyerek Arab(istan) köpeklerine, aba altından sopa gösteriyor da olabilir...Baydın'cım petrol zenginlerine ültimatom veriyor
Daha da acı olanı; perte çıkmış araçların allanıp pullanıp tekrar trafiğe sokulması bence... Adı üstünde "pert" yahu...3 yılda 450 bin hurda aracın kayıttan silinip, bertaraf edildiği ve ekonomiye kazandırıldığı haberleştirilmiş.
Ama asıl haber; 2018'de 150 bin, 2019'da 295 bin olan sayının 2020'de 3.128, bu yılın ilk yarısında ise 1542'e indiği.
Yani 2 yıldır hurda araçlara mahkumuz!
Zaten ilk 6 ay sonunda 2.el otomobil satışlarının yüzde 56'sının 10 yaş ve üzeri olması, bu gerçeği ortaya koyuyor. İnsanların gücü ne yazık ki ancak hurdaya yetiyor..
Ekli dosyayı görüntüle 57963
Bilmeyenler veya unutanlar için 2018-2019'da 400 bine yakın hurda aracın trafikten çekilmesinin ana nedeni uygulanan hurda teşvikiydi.
2020 başında teşvik bitince, herkes elindeki hurdaları kullanmaya devam etmek zorunda kaldı.
Bize geçici değil kalıcı hurda teşviki şart!
(Emre Özpeynirci)
Ah bu Fransızlar...Twitter'da gezinirken C5 Aircross'un kronik boya atma sorunu olduğunu gördüm. Hatta mağdurlar her platformda hesap açıp dertlerini anlatmaya çalışıyor. İlk kez duydum bunu, aranızda tanıdıkları alacak olan varsa dikkat etsinler, uyarsınlar..
Yükleniyor…
twitter.com