1998model 626
Katılımcı
Otomatik araca alışınca manuel tam bir zulüm oluyor
bu arada Atco Şanzıman 2003 ve aşağısına bakmıyormuş Mazda markasında bilginizeGeçmiş olsun istanbulda bir çok şanzımancı var mesela mazda ustası engin usta var kurumsal bir firma olan atco şanzıman da var oraya da başvurabilirsiniz.
Arıza şanzıman balataları değil gibi onlar aşınmış olsa vuruntu olur ama tüm vitesleri kullanır. Sanki beyin gibi ama belli olmaz tps kabloları kopuk olsa bile şanzıman da arıza var sanarsınız etraflıca bakılması lazım. Ama tahminimce şanzıman beyni problem.
Bunu tavsiye etmek için konuya gelmiştim. Öner Usta şu ana kadar gördüğüm ve duyduğum en iyi Mazda otomatik şanzıman ustası. Adam telefonla bile problem çözüp yürümeyen arabayı yürütüyor. Diğer yerlerden de bilgi almak faydalı fakat başıma otomatik şanzıman sıkıntısı gelse benim için son sözü söyleyecek ustadır kendisi.bu arada Atco Şanzıman 2003 ve aşağısına bakmıyormuş Mazda markasında bilginize
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yarın Veysel Oto'ya aracı götürüp çekiciyle Öner Usta'ya teslim edicem inşallah
Teşekkürler, arabayı oraya götürmüşken rölanti problemi içinde adem ustaya uğrarımBunu tavsiye etmek için konuya gelmiştim. Öner Usta şu ana kadar gördüğüm ve duyduğum en iyi Mazda otomatik şanzıman ustası. Adam telefonla bile problem çözüp yürümeyen arabayı yürütüyor. Diğer yerlerden de bilgi almak faydalı fakat başıma otomatik şanzıman sıkıntısı gelse benim için son sözü söyleyecek ustadır kendisi.
Şimdiden yeni şanzıman hayırlı olsun.
gerçi adem usta güngörendeydi sanırım, öner usta telefonda onuda ben hallederim dedi sağolsunTeşekkürler, arabayı oraya götürmüşken rölanti problemi içinde adem ustaya uğrarım
Sadece şanzımana değil komple mekanik işlere de bakıyorlar. Çıkma parça veya sıfır yedek parça konusunda da destekleri oldukça iyidir. İstanbul'da yaşasam tek adresim olurlar. İzmir'den ancak parça alıyoruz veya İstanbul'a gidince çaylarını içmeye uğruyoruz.Teşekkürler, arabayı oraya götürmüşken rölanti problemi içinde adem ustaya uğrarım
Mesaj otomatik birleştirildi:
gerçi adem usta güngörendeydi sanırım, öner usta telefonda onuda ben hallederim dedi sağolsun
Otomatik şanzımana o kadar Ön yargılıydım ki, hanım kullansın diye mecburen 2014'te otomatik aldık, daha önce neden almamışım diye hayıflandım...Otomatik araca alışınca manuel tam bir zulüm oluyor
Gelişmeleri merakla bekliyoruz!Arabayı Yüksel Oto Öner ve Engin ustaya teslim ettim, allahın izniyle haftaya salı alıcam inşallah
Ekli dosyayı görüntüle 49556
Şanzımanın türbini tamire gönderildi fakat tamir edilemediği için çıkma türbin ayarladık, 600₺ de ona gitti Öner ustayla bugün konuştum yarın öğlen 12 gibi beni ara demişti, yarın her şey belli olacak sanırım, geçen gün uğradım şanzımanı komple dağıtmış yüksel usta, guzu yatıyordu kapıda Yarından sonra yeni gelişmeleri aktarıcamGelişmeleri merakla bekliyoruz!
Geçmiş olsun. Ömürlük oldu inşallah.
Daha önce ki revizyonda hata yapılmış veya yan sanayi parça takılmış olabilir mi? Zira sizin KM'de Mazda için nispeten erken bir zamanda şanzıman sorun çıkardı! 750.00 KM Subaru, 650.000 civarı Toyota biliyorum bizzat. Mazda'nın daha bile fazla yapabileceğine inanıyorum.
Bu durum tamamen yol durumu, trafik ve kullanıcının titizliği alakalı. Sadece uzun yolda ve zamanında bakım yapılan bir motor şanzıman o km'leri görür belki ama ağırlıkla istanbul Ankara trafiği görmüş bir araç yada Mazda 200-250 binde bile motor şanzıman problemi çıkarabilir
Opel'in eski otomatikleri aslında manuel hocam robot sizin yerinize vites değiştiriyor. Toyotanın MMT si gibi. Bende 323 1,5 otomatik var. Babamda ve kuzenimde cvt Toyota var onları da kullandım cvt de vites diye birşey olmadığı için en konforlu sürüş onda diyebilirim hatta iyi bir kullanıcıysanız en ekonomiği de o bence. Tork konvertörlü eski şanzımanlarda az da olsa vites geçişini hissedebiliyorsunuz zamanın verdiği yorgunluğa ve bakım durumuna göre bu şiddet artabiliyor. MMT şanzımanlı auris kullandığımda şok oldum bu ne böyle dedim heralde şanzımanda sorun var ama bunların çalışma prensibi buymuş manuelden tek farkı debriyaja basmıyor olmanız.Otomatik şanzıman davranışları nasıl genel olarak? Mercedes-Bmw tork konvertörlü şanzımanlara benzer mi? Bu konuda neler söylenebilir. Geçişleri hissettirmeyen dümdüz uzayan bir şanzıman mı Mazda'nın. Otomatik Opel kullanmıştım manuel olsa daha iyi olur demiştim
Opel'in eski otomatikleri aslında manuel hocam robot sizin yerinize vites değiştiriyor. Toyotanın MMT si gibi. Bende 323 1,5 otomatik var. Babamda ve kuzenimde cvt Toyota var onları da kullandım cvt de vites diye birşey olmadığı için en konforlu sürüş onda diyebilirim hatta iyi bir kullanıcıysanız en ekonomiği de o bence. Tork konvertörlü eski şanzımanlarda az da olsa vites geçişini hissedebiliyorsunuz zamanın verdiği yorgunluğa ve bakım durumuna göre bu şiddet artabiliyor. MMT şanzımanlı auris kullandığımda şok oldum bu ne böyle dedim heralde şanzımanda sorun var ama bunların çalışma prensibi buymuş manuelden tek farkı debriyaja basmıyor olmanız.
Genel olarak otomatik şanzıman tipleri ve artıları eksileri...Mazda'lar tork konvertörlü mü? Türbin sistemli mi?
Dediğiniz gibi olabilir, benden 2 önceki sahibi yaptırmış revizyonu. Mazda Haldızlar servisini aradığımda motor ve şanzımanın rektifiye olduğunu doğruluyor ama detaylı parça bilgisi veremiyor. Öner usta A kalite kullanmıştır eminimGeçmiş olsun. Ömürlük oldu inşallah.
Daha önce ki revizyonda hata yapılmış veya yan sanayi parça takılmış olabilir mi? Zira sizin KM'de Mazda için nispeten erken bir zamanda şanzıman sorun çıkardı! 750.00 KM Subaru, 650.000 civarı Toyota biliyorum bizzat. Mazda'nın daha bile fazla yapabileceğine inanıyorum.