Tamamen safsata.
O zaman açıklasınlar madem enjektörden elde ettikleri süreyle lpg enjektör süresini ayarlıyor, ne diye yolda ayar yapamıyor, ne diye geçitten geçerken ya da yaz kış uzun süre sonra motorlar zengin ya da fakir karışım hatası veriyor.
1) 1. sorunun cevabının böyle olmasının sebebi, bir halttan anlamayan atiker ustalarının işin kolayına kaçıp ayar yapmak yerine bu seçeneği aktif edip arıza ışığını söndürme seçeneğini seçmesinde. Arıza ışığı silme seçeneği iptal edilirse ve obd açılırsa yakıt karışımı ayarlanır, ama motor arıza ışığı yaktığında da anında görülür.
2) Vah ki o ustaya. Ezbere konuşuyor. Burada da 2 seçenek ortaya çıkıyor, ya OBD'li kit kullanmamış hiç bu nedenle bilgisi yok, ya da obdli kite yönelen araştıran tüketiciyi yanlış yönlendirerek kendi kazancını düşünüyor.
Madem enjektörler üzerinden ayarını kendi yapabiliyor bu brc dir prinsdir. Benim prins silverline niye yapmıyor, ne diye fakirde kalıyor uzun vadede?
3) Sakın inanmayın, sakın obd yi kapatmayın. Obd candır.
4) Kitin araçla uyumu gibi bir durum yoktur. Tutturmuşlar bir uyum. Neymiş Toyota'ya brc uyumlu, Mazda'ya Prins uyumlu. Alakası yok her marka uyumlu. Markadan markaya ne değişiyor da uyum sorunu ortaya çıkıyor. Bunu diyen beceriksiz ustadır.
Ha bazı kitler hataya daha toleranslıdır. Ustanın hatasını tolere eder kit. Ama bu uyum değildir. Halbuki en ucuz kit bile iyi bir ustanın elinde daha da uyumludur.
5) Enjektör hızı neden bu kadar önemli? Sürekli redline da at mı koşturacaz? Bu kitleri zaten ekonomi yapmak için taktırmıyor muyuz? O zaman ne diye 5 bin devir ve üstünde ortaya çıkacak farkı düşüneceğiz? Zaten bu üst devirlerde kullanmak subap yanmasını hızlandırırken hem de. Ekonomi yapmak için taktırdığın lpg kitinde üst devirlerde farkını göreceğin enjektör hızını ne diye düşüneceksin? Hadi bunu da geçtim, atiker gold un enjektör hızının brc den hızlı olduğunu kim bilir? Enjektör hızına takılmayın o nedenle, 4000-4500 devir üstüne benzine geçecek şekilde ayarlayın ne enjektör hızını düşünmenize gerek kalır, ne de uzun süre subap yanmasını.
6) İşçilik artık çoğu usta düzgün yapıyor. Artık devir yazılım devri. İşçilik montaj yanında artık en önemlisi doğru yol ayarı performans ve uzun ömür nedeniyle ayrılıyor. Tabi bunu bilmeyen araştırmayan son kullanıcılar 2 tıklama ile ayar yaptığını sanan ustadan aldıkları aracı kullandıktan sonra lpg çekişi düşürüyor abi, lpg tamamen sorun abi, bak 40 bin km.de subap yaktı, bir daha lpg mi asla der durur.
Ediz hocanın lpg taktırdığı yerde bile standart yazılım atılmış 2 tıklama ile, araç fakirde çalışmış kaç bin km. 115 ms lerden 150 lere çıkardı enjeksiyonu da ancak araç tam afr yi tutturmaya başladı. Hala çok uğraştırıcı diye yolda ayar yapılmıyor, hala bilgisayar kullanmayı bilmeyen ustalar montaj yapıyor. Hala kapalı döngü (obdli) kitler kullanılacakken açık döngü kitler övülüyor anlamıyorum.
Brc de obd yok, sadece ayar yaparken motorun yakıt verilerini görmek için kullanılıyor.