Atılgan'ın otomatik şanzımanı ilk çalıştırmada yani soğukken 1'den 2'ye atarken hafif bi "hissettirme" yapıyordu, klima açıkken rölantiyi dengelerken çok nadir öne doğru atılma yapıyordu. Hatta, anlayan bi ustaya yağ değişimi için danıştığımda, yağı inceleyerek "gerek yok" demişti.
Havaların soğumaya başlaması ile Atılgan'ın bu hissettirme olayı sert olmaya başlayınca kafama takıldı, yaptığım araştırmada, Liqui Moly'nin ATF şanzıman ve direksiyon yağı katkısının bazı araçlarda bu "hissettirme sorunu" için çare olduğunu gördüm.
Ekli dosyayı görüntüle 23757
Katkı vs. olaylarına karşı olduğum için bu ürünü kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım, fakat Liqui Moly markası olması sebebiyle kullanma tarafında karar aldım ve iki gün önce şanzımana ilave ettim. Dün ve bu gün soğuk kullanımda, şanzımandaki "hissettirme sorunu" benim gibi kıl birisi için artık kalmamıştı, vites geçişleri zaten yumuşaktı, daha da yumuşak hale geldi. Klima kullanımındaki dengesizlik gitti...
Ekli dosyayı görüntüle 23758
Bu kadar bariz fark olacağını tahmin etseydim veya bilseydim, devir saatinin videosunu çekerdim...
Ürünü tavsiye ederim...