Motor yağını daha ince kullanarak sekmandan kaçırmasını sağlasak subaplara gitse...
Çok mu saçma oldu
Bu da bi fikir...
Benzin, Lpg derken düşünmemiz gereken birde yağ tüketimi ortaya çıkar sadece...
Yıllar öncesinde, bi abimizin günde 1-2 litre yağ yakan minibüsü vardı. Evet abartmıyorum her akşam işi bitince 1-2 litre yağ ekliyordu, hatta gün ortasında kontrol edip eksikse ekleme yapıyordu... Daha da tuhaf tarafı, sanayiden çıkma/atık yağ alıyordu yani para vermeden alıyordu ve bu yağı günlük ekliyordu. Bende hep takılırdım, "abi ne güzel, yağ değişim derdin masrafın yok" diye.
"Düzgün kullanımla en az 70-80 bin km. giden subaplar yandıktan sonra değişimden sonra pek sıkıntı olmuyor." Bu görüşe de katılmıyorum, çünkü yeni montajlanan sübaplar da yanan sübaplar ile aynı içeriğe sahip subaplar... Hele ki; yetkili serviste değişen subaplar bire bir yanan subaplar ile aynı subaplar... Bazı ilanlarda gördüğümüz "çelik sübap takıldı" cümlesi tamamen göz boyamaktan ibaret...
Ancak;
Magnezyum Supap ve Doğru Bilinen Yanlışlar
Konu içerisinde verilen motorun çalışma şartlarına göre üretilen sübaplar gibi yanan subapların yerine aynı ölçülerde fakat değişik içerikte subap değişimi yapma ihtimali var mı? Bilmiyorum... Subap değişimi yaptıracak olsaydım, ilk araştıracağım konu bu olurdu.