Kor nokta asistani ile ilgili problem yasadigimi daha onceki bir konuda/mesajda bahsetmistim. Forscan ile ariza kodlarini sildikten sonra, test yaptirdim ve sorunsuz calisti. Araci 1 hafta kullandik ve sorunsuz calisti.
Kor nokta asistaninin devre disi kalmasinda 2 tane cok dikkat edilmeyen nokta oldugunu da ogrendim. 1.ci, arac fabrikasyon gelen lastik jant ebati degistirilirse, BCM den guncellemek gerekiyormus. Aksi halde arac alcak veya yuksek kaldigi oldugu icin sensorler arizaya geciyormus. 2.si ise aracin terazili durmayi.
Ben lastiklere veya aracta birseye dokunmadan boyle birsey oldugunu gorunce acikcasi tampondaki hafif cizikler ve park ettigim otopark da birinin carpmasindan suphelendim. Ama isin asli daha ilginc cikti.
ariza kodunu sildikten sonra 1 hafta boyunca araci esim surdu ve sag arka koltukta kizim oturdu. daha sonrasinda ise alisverise bir yere gittik ve araci ben surdum esim de on yolcu koltugunda oturdu. sorunsuz calismaya devam etti. Taaa ki dune kadar. Dun alisverise bir yere gitmemiz gerekiyordu ve esim bu sefer surucu koltugunun arkasindaki yolcu koltugunda oturdu. yola cikinca arac arizaya gecti. tabi ben yine sinirlenmeye basladim. araci parkettikten sonra bir arkadas gelmisti onun aracinda parca degismek icin beklerken bir yere gitmemiz gerekti ve arkadas on yolcu koltuguna oturdu ve sorunsuz sistem calisiyordu.
Aracin arka koltuguna ozellikle sol arka koltuga kimse oturmazsa, arac terazide oluyor. Birisi oturdugunda ise terazi bozulup sistem arizaya geciyor. Ama neden? Mazara gercekten korkutucu. Sol arka amortisor, kisin yollara dokulen asiri miktardaki tuzdan curumus ve sadece amortisorun parlak kolu kalmis. haliyle amortisor is gormuyor. Simdi parca bekliyorum. Eger kendim degisimi yapabilirsem bir makale daha geliyor.
Forscan de baska bir ariza daha gordum. Bagaj kapaginda kisa devre. Ariza sebebi, bagaj acma kolu takili kaliyordu onu sokmek icin bagajin ic panelini filan sokmustum. sonrasinda plaka aydinlatmalarinin fislerini takmayi unutmusum. tesadufen aracin arkasinda seyir halindeyken bir terslik var plaka gozukmuyor. eve gidince tekrar paneli soktum ve fisleri taktim. hazir sokmusken de LED e cevirdim. simdi sorun kalmadi gibi gozukuyor.
Yazilimi kurcalamaya devam...