@ibrasoft ben traktörü feda ediyorum test aracı olarak kullanabiliriz
Forcan da lpgli odbli kitde bağlantı kopuklukları oluyor gaza basınca.
Benzinde sıkıntı yok
Onu ben de dedim Murat. İsterseniz sürümlerle alakalı denemek istediğiniz yazılım varsa ekstra özellik vs için deneyebilirim diye.
Ama anladığım kadarıyla MDS servis yazılımıyla erişilen kodlara erişip onları ekliyorlar. Zaten yaptıklarımızda bazı araçlarda (ülke veya bölgeye göre farklılıktan kaynaklanan farklı seri donanımlar nedeniyle) sorun olursa sizin gibi geri dönüşleri değerlendirip geliştiriyoruz dediler. Her hafta bakıyorum yeni sürüm var mı, her sürümde de araca bağlayıp bakıyorum eklenen yeni bir şey var mı diye
O konu çok ilginç ya hakikaten. Forscanla ilgili olduğunu zannetmiyorum onun. Forscan sonuçta beyinden okuma yapıyor. Daha önce de söylediğin RVM ışığı sürekli %20 civarı yanıyor lpgde dediğini de düşününce; obdli kitlerin tüm araçlarla çok da uyumlu olmadığını düşünüyorum. Sonuçta aracın beyninden sinyal okuyor, sözüm ona ltft ve stftyi okuyup ona göre kendini düzenliyor. Sadece okuma yaptığına dair şüphelerim var. Aracın değerlerini değiştirme, yani okumaya ilaveten yazma yapıyor mu, yakıt karışımından dolayı yanacak arıza ışığına müdahale ediyor mu soru işareti aklımda hep...
ABS ile ilgili de lpg ve benzinde farklı tepkiler veren birinden bahsetmiştin. Hepsini bir arada düşününce obdli lpgye ilişkin soru işaretlerim çoğalıyor.
Üzerinde vardıDüzeltme oranları stft de %5 zaten benzinde de böyle. Hiçbir zaman kusursuz ateşleme yakalanamaz. Lpg de ama çok daha fazlasına çıkıyor. Yolda ayar yapılmış olsun dere tepe çıkacsn ayar bozuluyor. Türkiyedeki ayarla alpleri çıkarken lpg %13 zengin gösteriyordu...
Lovato obd li taktırasıya kadar atiker grand obd taktırsaydın paran cebinde kalırdı
Sonunda USB li elm327 cihaz almaya karar verdim. Samsung telefonun otg dönüştürücüsü ile usb den telefona bağlayıp torque pro programının da usb ile android te çalışıp çalışmayacağını test etmek istiyorum. Uygulamanın BAĞLANTI ayarlarında bluetooth wifi ve USB seçeneği var. Umarım telefonun usb den de çalışır. Yoksa PC bağlantısı için kullanacağım ve telefondan bağlanabilmek için de bluetooth veya wifi'li modelini de satın alacağım. OTG ile usb den android cihazlara bağlanmayı deneyen oldu mu aranızda?
@ibrasoft abi diğer özellikler ne zaman geliyor mesela şerit takip,head-up display,levha tanıma, şehir içi otomatik fren parketme,360 kamera,sürücü yorgunluk asistanı bunları ne zaman yapıyon? Aslında malzemeleri bulunup beyine tanıtılsa olabiecek özellikler diye düşünüyorum.
Sanruf yok abi bm deBu saydıklarını BL için soruyorsan; hiç bir zamab gelmeyecek...
Otomatik kapı kilidi bile yazılımla açılabildiği halde bcm sürüm ve tesisat farkından dolayı çalışmıyor. Ki Bcm nin üretildiği dönem hiç bir donanım seviyesinde olmayan özellikler saydıkların. Tanıtarak yapma olasılığın yok. Ayrı bir işleme ünitesi yani ecu olarak yapılırsa belki.. Ama harcayacağın maddiyatı üzerine koysan zaten rahatlıkla BM alırsın emek boyutunu söylemiyorum bile.
Bi fıkra var... "Birde o olaydı, İstanbul'un diğer yarısı da benim olurdu" diyor... Tam da, Bm deki sunroof ile yan yana gelecek tabir bana göre...Sanruf yok abi bm de
Az önce bağlantıyı yaptım karsilama modunu acıyım dedim son surumu indirdim ama bişey çıkmadı sadece okudu
Yok abi cihaz wi-fi 1.5 bişey göstermedi arıza kodlarını okudu sadeceKablo bluetooth mu usb mi? Bir çok bluetooth da servis menüsüne erişim, değiştirme olmuyor.
Ekran görüntüsü paylaştığın arıza kodları okuma ekranı bu arada. Değişiklikleri anahtar simgesinin altındaki chip simgesinden, bcm yönetimi kısmından yapıyorsun. Ama dikkatli ol, emin olmadığın şeyleri değiştirme. Sonra geri çevirmede orjinal as build kodları, resetleme, sıfırlama bir sürü iş çıkarabilir başına.
Yok abi cihaz wi-fi 1.5 bişey göstermedi arıza kodlarını okudu sadece