mustafayk
Kıdemli Üye
Allah herkesin, kalbindeki niyete göre versin, kimler başkaları için neyi düşünüyorsa, yüz katını versin, herkesin yolu, işi gücü açık olsun. [/QUOTE]
Amin amin amin
Amin amin amin
Aaa etmedim mi teşekkür ayıp etmişim. Sağol abi, sayende bilgilendik, gizli özellik fakiri arabalarımıza az da olsa kişiselleştirebildik valla sayende.
Olur böyle şeyler. kurcalıyorsak bu tür şeylere de hazırlıklı oolmak lazım. Şahsen çok dert etmiyordum, yazılımsal hata en kötü serviste IDS ile çözülür diyordum ki çok şükür gerek kalmadı.Teşekkür ettiğin için dedim zaten mutlu
En çok sen uğraşıp kurcaladığın için seni örnek verdim.
Bi ara vicdan yaptım, üzüldüm airbag hatası olunca ama neyse ki düzelttin
Olur böyle şeyler. kurcalıyorsak bu tür şeylere de hazırlıklı oolmak lazım. Şahsen çok dert etmiyordum, yazılımsal hata en kötü serviste IDS ile çözülür diyordum ki çok şükür gerek kalmadı.
Bu arada air intake resonator iptalini düşünüyorum. Hava daha rahat giriyor diyorlar. Özellikle bizim benzinlilerde hava filtresinin konulduğu yerine alt tarafındaki girinti çıkıntıları yok etsek, direk hava filtresinin üstüne gelse hava akışı hızlanır mı? Yoksa soğuk havayı alıyor önden güzelce. Ama 13 saniyelik 0-100'ü fazla pahalıya kaçmadan nasıl düşürebilirim düşün düşün gına geldi.
Geyikde mi konuşsak ne bunları?
Torque ve elm327 ye devam.
Crackli windows 10 için torque benzeri program bilen var mı?
3. nesile sahip arkadaşlardan Forscan ile bağlanmayı düşünenler varsa hiç heveslenmesinler. Geçen günlerden birinde Ediz hocanın araca bağlanalım dedik. Özelliği değişitirilebilir ayar var mı diye. Forscan kablosunu taktığımız gibi aracın tüm arıza ışıkları yandı. Çıkardık hepsi söndü. Tekrar taktık yine yandı. Devam ettik işleme, değiştirebileceğimi ayarlar var mı diye. Klasik iç aydınlatma süresi, ışık sensörü varsa bunun hangi koşulda devreye gireceği (hava çok karanlıkken, ya da aydınlık olsa da hafif karardığında), başka donanımlar varsa devre dışı bırakılabilme vs gibi ayarlar vardı. Hiçbir işe yaramayan zaten multimedya ekranından değiştirilebilir ayarlar çoğunlukla. Galiba Mazda, Ford prangalarından kurtulunca yazılımını da hafiften değiştirmeye başlamış sanırım ki kablonun arıza ışıklarını yakması ve değiştirilebilir ayarların azalması buna işaret. Bir diğeri de yıllardır çile çektiren polen filtresinin artık değişiminin çok kolay olması.
3. nesile sahip arkadaşlardan Forscan ile bağlanmayı düşünenler varsa hiç heveslenmesinler. Geçen günlerden birinde Ediz hocanın araca bağlanalım dedik. Özelliği değişitirilebilir ayar var mı diye. Forscan kablosunu taktığımız gibi aracın tüm arıza ışıkları yandı. Çıkardık hepsi söndü. Tekrar taktık yine yandı. Devam ettik işleme, değiştirebileceğimi ayarlar var mı diye. Klasik iç aydınlatma süresi, ışık sensörü varsa bunun hangi koşulda devreye gireceği (hava çok karanlıkken, ya da aydınlık olsa da hafif karardığında), başka donanımlar varsa devre dışı bırakılabilme vs gibi ayarlar vardı. Hiçbir işe yaramayan zaten multimedya ekranından değiştirilebilir ayarlar çoğunlukla. Galiba Mazda, Ford prangalarından kurtulunca yazılımını da hafiften değiştirmeye başlamış sanırım ki kablonun arıza ışıklarını yakması ve değiştirilebilir ayarların azalması buna işaret. Bir diğeri de yıllardır çile çektiren polen filtresinin artık değişiminin çok kolay olması.
Valla bilemiyorum. Az ayar gözüküyordu. Ediz hoca paylaşırsa ekran görüntülerini görebiliriz.mazda3revolution.com'da sky kasalara nasıl bağlanılabileceği, nasıl kodlama yapılabileceği yazıyor.
Pervaneye nerden ulaşıyorsun?Ayrıldıkları için olması gereken bu zaten Forscan gelişip yeni sürümler için de Mazda ya göre programı şekillendirirse ne ala. Yoksa durum pek parlak değil. Standart arıza kodları dışında kod okuyamayan (ABS, BCM kodları vs.) Torque gibi yazılımlarla sadece standart kodlar okunup silinebilecek bu durumda. Diğer durumlar için servise mahkum.. Çok yaygın bir araç olmadığı için de (sanayide bile Vw için servis yazılımı olan yerler var) servis dışında zor gibi görünüyor. Niyeti bozup danaya girer gibi ortak Mazda servis yazılımına mı girsek napsak
Polen fitresi hakkaten eziyet yaa. Fordlarda bi de gaz pedalı sökülenleri var değişim için. Onlara bakaraktan BL gene biraz insaflı olmuş. Ama yine de zor. Torpido kapağını açıp değiştirdiğim Honda dan sonra buna alışmak zor oldu biraz. Gece 12 de söktüm dün. Tatile çıkıcam bugün, akşam bi baktım pır pır pır ses geliyor klimadan. Pervaneye kuru yaprak kaçmış nasıl olmuşsa. Torpidoyu söküp aradan zoraki temizledim. Filtrelere fln da hava tuttum. Nasıl girmiş anlamadım filtrede olmayan yaprak oraya nasıl geçmiş. Pervanede bayağı kirliydi ama o saatte gözüm kesmedi söküp pervane kanatlarının tozunu tek tek temizlemek. Hava tutup elimin erişebildiği yere kadarını temizledim. Boş bir vaktimde yapacağım ama listeye yazdım.
Sağdaki hava girişi gibi bi yerde solda var ordaya kapak takmışlar aslında ordan 2. Bi giriş mi versek?Olur böyle şeyler. kurcalıyorsak bu tür şeylere de hazırlıklı oolmak lazım. Şahsen çok dert etmiyordum, yazılımsal hata en kötü serviste IDS ile çözülür diyordum ki çok şükür gerek kalmadı.
Bu arada air intake resonator iptalini düşünüyorum. Hava daha rahat giriyor diyorlar. Özellikle bizim benzinlilerde hava filtresinin konulduğu yerine alt tarafındaki girinti çıkıntıları yok etsek, direk hava filtresinin üstüne gelse hava akışı hızlanır mı? Yoksa soğuk havayı alıyor önden güzelce. Ama 13 saniyelik 0-100'ü fazla pahalıya kaçmadan nasıl düşürebilirim düşün düşün gına geldi.
Geyikde mi konuşsak ne bunları?
Pervaneye nerden ulaşıyorsun?
En mantıklısı senin dediğin yöntem abi. Elektrik iletkenliği olmayan, çabuk buharlaşan bir temizlik sıvıyla da olabilir bu aslında.
Forscan i yakin zamanda indirip kurcalamayi planliyorum. Fakat kurcalayanlara sormak istedigim bir soru var.
Sahip oldugum arac cx9 oldugundan bahsetmistim. (Yakinda foto paylasacam). Sorunum su ki aracta smartkey denilen 4 dugmeli keyless-go var ve bende sadece 1 tane anahtar var. yetkili servis ortalama $400 civarinda fiyat cekiyor ve bende inatla odemek istemiyorum. Ebay vs bir yerden kullanilmis smartkey alsam bunu forscan ile programlama sansim var mi? Veya yapabilecegim baska bir metod var mi? Gecen gun ebayden metal anahtar aldim. Anahtarcida kestirecem. acil durumda arac kapilarini acabilmek icin.