Ucuz antifriz ve saf su ile 1-2 gün kullanıp sonra iyi bir antifriz ve saf su ile değişim yapabilirsin abi. Öteki türlü sisteme temizleyici vs koyarsan kauçuk bölümlere veya başka noktalara zarar verir. İçin rahat etmezse ucuz antifriz ile 2 tur dönersin, 3. Seferde kaliteli antifriz koyabilirsin. Muhtemelen sistemdeki tüm atıklar boşalmış olur.Radyatör tıkayıcı kullandıktan sonra iki defa gaz kelebeği su girişi tıkandı ve açıldı. Sonuncuyu bayramdan önceki hafta temizlediler. Bayramda yine yaptı. Veli abi uyarmıştı ama o sırada yapmış bulundum. Bu soğutma suyunu tamamen temizletebilir miyim? Ne gibi bir sakınca olabilir?
Radyatör tıkayıcı kullandıktan sonra iki defa gaz kelebeği su girişi tıkandı ve açıldı. Sonuncuyu bayramdan önceki hafta temizlediler. Bayramda yine yaptı. Veli abi uyarmıştı ama o sırada yapmış bulundum. Bu soğutma suyunu tamamen temizletebilir miyim? Ne gibi bir sakınca olabilir?
İnşallah Veli Abi, rolanti gereksiz yükseliyor. Araba da şaşırıyor bazen ne yapacağını fakir karışıma sebep oluyor. Bu da cekiş sorunu yaratıyor. Bir de emme manifoldu hava şarj sensörü arızalı onu Çin'den sipariş ettim. Bakalım çözülecek inşallah.
Ağama dokunma rahat bırak.Rolanti takılması kendi kendine düzelmişti, termostat değişimi sonrası eskisi kadar olmasa da yine var, demekki hava oluyormuş sistemde. Antifriz koyunca hallederiz artık.
İlginç birşey daha oldu, ben faşonun rolantisini bir tık yükselttirmiştim, zamanla tine eski ayarına döndü, dokunma bana diyo galiba
Abi rölantide devir tam olarak kaçta duruyor, benimki 900 ün bir tık altında...Ben geçenlerde, eksi kutbu çıkarıp 10 saniye kadar fren pedalını pompaladım. Sonra aküyü bağlayıp yaklasık 10 dakika kadar rolantude çalıştırdım. Kendi kendine düzeldi. Ayar gerekiyordu vidadan müdahale ettim. Şimdi sıkıntı yok.
Bi sıkıntı Yok, zaten müdahale etsen de eski haline dönüyor kiBen tam üzerinde bıraktım. Motor büyük olduğu için sorun olmaz ama beğenmiyorsan açabilirsin.