- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Bu aralar favorim Mobil Super 3000 5-30 60 TL ye en iyi yağ
Ama öyle olmuyor Eksiltme yok denecek kadar az buda benim performanslı kullanımından kaynaklanıyor. Parasına göre iyi bir yağ. Zaten 7 binde bazen 6 binde değiştiriyorum.Daha önce de yağ konularında yazdım, aşırı ince bir yağ. Ve mobilin kalitesinde değil. Mobilin en kaliteli yağı 1 serisidir. Mobil 3000 5-30 o kadar ince ki 70-80 bin km. üstündeki araçlarda ciddi eksiltmelere yol açabilir.
Ne zaman değiştireceksin peki?Bu aralar favorim Mobil Super 3000 5-30 60 TL ye en iyi yağ
Hafta sonu müsait olursam niyetim var abiNe zaman değiştireceksin peki?
Haber ver çalışmıyor olursam gelirim.Hafta sonu müsait olursam niyetim var abi
hehehe değiştireceğiz napalımOğuzhan bir bakmış Pazar sabahı kapının önünde 8-10 guzu ellerinde yağ bidonları ile bekliyor
İllaki haberin olurHaber ver çalışmıyor olursam gelirim.
Evet bende o yüzden f/p olanını düşük km. iken değiştiriyorum en mantıklısı bu şekilde.Yağ olayına fazla takılmayın. Bir çoğunun bizim gibi sıradan kullanıcılar için pek farkı olmaz...
Ya bu tablolara bende akıl sır erdiremedim. Benim Şirin Babanın kitapçığında da 20/50 bile yazıyorBeyin devrelerim yandı valla. Aracın kullanım kılavuzunda bazı bilgiler kafamı allak bullak etti, bir de siz bakın...
Şimdi ben hangi yağı alacağım? A1/B1 - A3/B3 ne? Bu tablo neden bu kadar saçma? İstanbul -20'leri görmez, 10w-30 yağ mı almamız gerekecek?
Ekli dosyayı görüntüle 8240
Murat acea ve api farklı kuruluşlar ve onların standartlarına verilen isimler. Bu kuruluşların belirttiği standartlar yağın koruyuculuğuna göre veriliyor. Api Sn en üst koruma mesela. SM>SL>SK diye gider benzinli motorlar için. Dizellerde CH, CG gibi numaralar var. Acea kodlamasında C1,C2,C3 gibi C ile başlayanlarsa partikül filtresi olan araçlara uygun olduğunu gösteriyor. A1 -A5 B1-B5 olayında tam emin olmamakla birlikte sonu 5 olan daha iyi koruyuculuğa sahip diye biliyorum.Beyin devrelerim yandı valla. Aracın kullanım kılavuzunda bazı bilgiler kafamı allak bullak etti, bir de siz bakın...
Şimdi ben hangi yağı alacağım? A1/B1 - A3/B3 ne? Bu tablo neden bu kadar saçma? İstanbul -20'leri görmez, 10w-30 yağ mı almamız gerekecek?
Ekli dosyayı görüntüle 8240
Şaşıracak ne var ki Hakan? Bence gayet normal... Fosurgenin hala daha 8 Valf motor ürettiği çağda Şirin Baba'ya da o viskozite değeri yakışır yani...Ya bu tablolara bende akıl sır erdiremedim. Benim Şirin Babanın kitapçığında da 20/50 bile yazıyor
Eksiltme normal seviyedeyse 5-30 kullanmak en mantıklısı bence.
Ya bu tablolara bende akıl sır erdiremedim. Benim Şirin Babanın kitapçığında da 20/50 bile yazıyor
Çorba olacak bir şey yok, 5w/30 devam, belki 5w/40 ta yapabilirsin
Murat acea ve api farklı kuruluşlar ve onların standartlarına verilen isimler. Bu kuruluşların belirttiği standartlar yağın koruyuculuğuna göre veriliyor. Api Sn en üst koruma mesela. SM>SL>SK diye gider benzinli motorlar için. Dizellerde CH, CG gibi numaralar var. Acea kodlamasında C1,C2,C3 gibi C ile başlayanlarsa partikül filtresi olan araçlara uygun olduğunu gösteriyor. A1 -A5 B1-B5 olayında tam emin olmamakla birlikte sonu 5 olan daha iyi koruyuculuğa sahip diye biliyorum.