İyi de, bu tabloya göre benim araca 15-40 koymam gerekir ki, herkes duyunca kaçar bu viskozite değerinden...
Özetle; çok bir fark yok 5-30 ile 5-40 arasında... O0
Özetle; çok bir fark yok 5-30 ile 5-40 arasında... O0
En kısa tanım[member=2]Oğuzhan[/member]
5-30 viskoziteli yağ ile 5-40 arasında hangi açıdan fark olur?? Kafam basmadı...
Veli abi aynen öyle o kadar da net olarak bağımlı olunmaz ama yüksek sıcaklıkta ki özellikle Aydın gibi bir yerde 30 vizkoziteli yağ yaz aylarında motorun için yeterli korumayı sağlamaz ve daha çok aşınması kaçınılmaz.
Bence de daha uygun, çubuğa araba sıfır diye ben de hiç bakmıyorum oysa kaç bin oldu, hata
Ben diyecektim Oğuzhan....Kardeşimsin....İyide dışarıda hava 50 derece olsa bile arabanın soğutma sistemi motoru belli sıcaklıkta tutar?
Benim araçta yağ soğutucu var? Bir çoğunda varYağın ısı derecesini belli sıcaklıkta tutar mı ?
Bildiğim kadarııyla her araçta var salyangoz gibi bi malzemeBenim araçta yağ soğutucu var? Bir çoğunda var
Yağ sıcaklatıcı yok bu yüzden bulunduğumuz iklime göre seçiyoruz yağ kalınlığını.Peki yağ sıcaklatıcı var mı, ya da motor sıcaklığıyla ısının yağ yaklaşık kaç dereceye ulaşır ya da, soğutucu onu kaç derecede tutar, sonuçta viskozite değerini ölçemiyor sistem
Hımm şimdi biraz daha olgunlaştı düşüncelerYağ sıcaklatıcı yok bu yüzden bulunduğumuz iklime göre seçiyoruz yağ kalınlığını.
Ben kış değerini (araç çalışmadan önceki yağ kalınlığı) iklime göre seçiyorum. Sıcaklık değerini (motor normal çalışma ısısında iken yağ kalınlığı) üreticinin önerdiği değere göre seçiyorum.
Çünkü motor ısındıktan sonra benim motorumu en iyi 30 değerindeki yağ yağlıyor. Mazda öyle diyor.
sen 5w40 yağdan şaşma abiAnladım... 5-40'a yelken açayım ben en iyisi... Uzun zamandır da yağ çubuğuna bakmadım bu bir hata...
Aşınma olan ve yağ eksilten motorda 30 değeri mesela 40 yapılabilirHımm şimdi biraz daha olgunlaştı düşünceler
Yüksek ısıda özelliğini daha zor kaybeder genelde daha pahalıdır ve daha uzun ömürlüdür. Ege akdeniz güneydoğu dısında 5-30 en ideali.[member=2]Oğuzhan[/member]
5-30 viskoziteli yağ ile 5-40 arasında hangi açıdan fark olur?? Kafam basmadı...