yok yok kalsın 10-60 ta. oynamaya gerek yok artık@emirdede sil baştan
Kalın yağdan motoru kucaklayan olmaz da, ince yağdan kucaklayan veya motoru yağ eksilttiği halde yağını zamanında kalınlaştırmayıp sonrasında motorun daha çok aşınıp motorunu yağsız bırakıp kucağına alanlar çok var. Dünyanın en önemli yağ üreticisi Mobil kendi sitesine koymuş hangi yağın kaç km.den sonra önerildiğini. Yukarıdaki mesajlarımda paylaştım.Yağ konusunda @Adem Usta gelsede bi noktayı koysa burda yazdıklarımızı okuyupta deneme yanılmayla viskosite ile oynayacak x vatandaş motoru kucakladığında bizleri de unutmayacaktır
Yağ konusunda @Adem Usta gelsede bi noktayı koysa burda yazdıklarımızı okuyupta deneme yanılmayla viskosite ile oynayacak x vatandaş motoru kucakladığında bizleri de unutmayacaktır
Bunu okumuştum ve buna benzer kırmızı çizgileri bildiğim için İşi erbabına bırakalım diyorum...Şahsen bana düşmez yağ viskosite tavsiyesi....Ama sorulursa bildiğiniz kaliteli markalar var mı? Yardımcı olurum...Her işi uzmanına bırakırsak iyi olur diye düşünüyorum...Bazen varsayımlar ile yapmış olduğumuz yorumlar insanları yanlışa yönlendirebilir...Garaj olarak belli bir güvenirliği sağlamışken ve içimizde her konuda ayrı ayrı tecrübe sahibi üyeler ustalar bilir kişiler var iken durmamız gereken yeri bilmekte fayda var diyorum...Bu benim görüşüm kimse bana katılmak zorunda değil bu tip konularda örneğin yağ konusunda adem usta ve ekrem usta gibilerine yönlendirmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum....2 yıllık Total de çalışmanın ve bu zaman zarfında yaşanılan acı tecrübelerinde şahidi olarak bunları dile getiriyorum...
Ben her işi erbabına bırakanlardanım usta ne derse o filancı markanın satış yapmak için ortaya koyduğu şu km den sonra şu ürünümüzü kullanın mesajı bana pek güvenilir gelmiyor...Markası modeli ve motoru aynı olupta farklı fiziki şartlarda kullanılmış iki otomobilin aynı km lere geldiğinde aynı derecede yıprandığını ispatlasınlar o zaman ben inanırım....İhtimaller varsayımlardan yola çıkarak hiçbir teknik ölçüm yapmaksızın tansiyon ilacı gibi mg ile oynar gibi aracımın motoru ile ezbere oynamam giderim ustama şikayetimi belirtirim onun ölçümleri testleri sonunda ve onun gözetimi altında bu farklılıkları yaparım....Bence olması gereken budur ve benim izleyeceğim yöntem de bu olur...
Ben aldığımda 10-40 vardı beğenmedim 5-30 koydum çok ses yaptı 0-40 a geçtim oda eksiltme yapınca 5-50 de karar kıldım,baktım olacak gibi değil 10-60 a geçmek zorunda kaldım....yağ ile sürekli oynamak çok sağlıklı olmasa gerek.
Bu konuma tekrardan göz gezdirilmesi faydalı olur.
Burada şu km.den önce ya da sonra demek çok doğru olmaz ama önerilen km.ler bunlar. Tabi araç yağ eksiltmiyorsa boşuna yağ kalınlaştırmanın anlamı yok.
Mutlu Tekir: Motor Yağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yani bizde bunu bu şekilde yapıyoruz bu seferki bakım hertere denk geldi Motul 5/30 xclean almıştım filtreleride almışken Asalet sağolsun değişimi ve kontrolleri yaptı...İyi markalar var onlar arasından tercih yapıp değişim yapılabilir...Ben kendi yağ bakımımı kendim yapıyorum gayet de keyif alıyorum...Temin edebilirsem: Motul 5/30 bulamazsam mobil 1 5/30 esp kullanıyorum...Belirtmekte fayda var mobilin 1 serisi gerçekten kaliteli sadece mobil yazan ambalajları tercih etmeyin....Servisler firmalarla anlaşma yapıp x markasını kullanıyor o x markası bana ters olabileceği için motula mobil 1 e devam....Bu seçimlerimizin sonucunu da yüksek kilometrelere geldiğimiz zaman görebiliriz diye düşünüyorum...Bu aracım için servise gidiyorum yağ değişimi için ama önceki araçlarda yağı ve filtreyi dışardan kendim alıp sadece değişimi ustaya yaptırıyordum.O derece bir manyaklık.
İrfan abi Günaydın yağ piyasasında çok ciddi kar marjı var...Bilinen o alışveriş sitesinde motul 250 civarını bile aşmışken aynı yağı geçen sene bölge dist. Den 65 tl ye fiyat almıştım...Gene aynı yağı farklı sitelerden 80-90-110 tl fiyatlara bulmak da mümkün...Mobil 1 seriside 120 civarında seyir ediyor...Perakende tezgahına çıkınca yada sanayi özel servislerin eline geçtiğinde 160 tl den fiyatlanıyor...Çok ciddi fiyat farkları oluyor...Motul un piyasada sahteleri de olabiliyor...Orjinal olanın ön yazı ince ve arka açıklaması iki sayfa olacak buna dikkat edin yeter...Hangisini güven ile temin edebilirseniz onu alın...Enes günaydın, motul ve mobil 1 in 5/30 u nun piyasa değerleri hangi aralıkta olursa alınmalı sence.
Hocam bende diyorum ki madem bu şekilde bir problem var bunu iyi bir ustayla kafa kafaya vererek yapsanız daha doğru olmaz mı sorunun kaynağı her ne ise tespit edilip işi kaynaktan halletmek olmadı yağ tespitinin yorumlamasını usta ile beraber yapmak...4 litre al dök al dök ekonomiye de zarar cebedeBen de guzuda farklı vizkozite denemeleri yapıyorum, 5w30 dan sonra 5w40 a geçtim, biraz daha iyileşme oldu eksiltme miktarında
Mobil 1 5w50 peak life ile yapacağım bir sonraki değişimi, bunda da istediğim sonucu alamazsam valvoline 10w40 max life a geçeceğim
Valvoline marka yağı da aklınızda bulundurun, üst sınıf yağlar aradında
Bizim gibi arabayı yakından tanıyan ve takip edenler giriyor bu tür denemelereHocam bende diyorum ki madem bu şekilde bir problem var bunu iyi bir ustayla kafa kafaya vererek yapsanız daha doğru olmaz mı sorunun kaynağı her ne ise tespit edilip işi kaynaktan halletmek olmadı yağ tespitinin yorumlamasını usta ile beraber yapmak...4 litre al dök al dök ekonomiye de zarar cebede
Hayırlı olsun veli kardeşim güle güle kullan benimde bir sorum var benimde yağ değişimim geldi bir öneri alayim dedim sizlerden yağ olarak hangi marka tavsiye edersiniz gelişi güzel yağ markası koydurmak istemiyorum bizim araçlara uygun olanını koydurmak istiyorum bilgi verirseniz çok memnun olurum kafam karıştı
Bu eksiltme sorunu bir tek bende var sanıyordum.Bizim gibi arabayı yakından tanıyan ve takip edenler giriyor bu tür denemelere
Ustaya sorsanız 10w40 koyar geçer, belki motorun kondisyonu tam sentetik daha ince bir yağa elverişlidir, bunu göz önüne almıyorlar
100 bini devirmemiş araçlara bile 10w40 konuyor, daha düşük km araçlara 0 ile başlayan yağlar konabilecekken daha kalın yağ konuyor
İşin pazarlama kısmına ve ucuz maliyete daha sık yağ değişimine de katılıyorum
Benim guzu 302k km de, ilk 10w40 koyduğumda 3000 de 1 lt eksiltti, bizim @emytoget muronun telkinleriyle 5w30 esp koydum yine aynı eksiltmeyi yaptı ilginç şekilde, 5w40 mobilde bu oran 4000 kmye yaklaştı, son aşama 5w50 deneyeceğim
Eksiltme durumuna göre 10w40 veya 10w60 da devam edeceğim
Piyasada yazıyorlar gram yağ eksiltme yok diye, adam dayamış 15w40 ı sonra yağ eksiltmiyor diyor
Amacım guzunun net durumunu görmek satarken net bilgi vermek