Elbette ki, Mazda mühendisinin önerdiği yağ sonuçta
Mobil in x3000 serisi kalitesizdir. Mobil 1 new life 0w-40 öneririm. Onda da eksiltirse Mobil 1 Peak Life 5w-50.
Mazdanın kendi yağı da yakıt ekonomisi düşünülerek ince üretilmiştir. Daha çok eksiltir. Ve Mazda kendi yağını yağmıyor sonuçta Total'e yaptırtıyor. Yağ konusunda ise dünyada bilinen kaliteli markaları takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Castrol, Mobil kaliteli, Eneos, Liqui Moly ise en kaliteli firmalardır.
Kıllık üzerine henüz ihtisas dalımız yok çok şükür. @FKorkmaz çok güzel tecrübe paylaşımı yapmış, denenebilir...Peki LPG yazan kutular ne kadar doğru ? Bende eksiltme yok tamamen kıllık
Bence lpg yi sök at yazık GT nin motorunaPeki LPG yazan kutular ne kadar doğru ? Bende eksiltme yok tamamen kıllık
Yağlardaki marka farkını son kullanıcı bazı yönlerden rahat şekilde anlayabiliyor aslında.Eksiltme yoksa tam sentetike geçebilirsiniz. 0-40 mobil 1 i öneririm. Bir süre eksiltme yapar sonra kesmesi gerekir. Tam sentetik daha dayanıklı bir yağ olduğu iddia ediliyor. Ben de şimdiye kadar hep tam sentetik mobil 1 kullandım.
Yağlardaki marka farkını vs, son kullanıcının anlayabileceğini de düşünmüyorum.
Mobil in x3000 serisi kalitesizdir. Mobil 1 new life 0w-40 öneririm. Onda da eksiltirse Mobil 1 Peak Life 5w-50.
Mazdanın kendi yağı da yakıt ekonomisi düşünülerek ince üretilmiştir. Daha çok eksiltir. Ve Mazda kendi yağını yağmıyor sonuçta Total'e yaptırtıyor. Yağ konusunda ise dünyada bilinen kaliteli markaları takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Castrol, Mobil kaliteli, Eneos, Liqui Moly ise en kaliteli firmalardır.
Benzin lpg değil mi aracınız?İmkanı olan Mazdasına uygun Liqui Moly yağından kullansın, duaları Kadir gecesi toplu alım yaparım.
Ben 5w-30 Toptec 4200 kullandım. Şimdiye kadar neden kullanmamışım diyorum.
Yağlardaki marka farkını son kullanıcı bazı yönlerden rahat şekilde anlayabiliyor aslında.
Şöyle; aracımı aldığımda motorun sessizliği çok hoşuma gidiyordu. Fakat Tosun Usta'da yağ olarak Opet 10/40 koyuldu ve ondan sonra motor sesi beni ciddi derecede rahatsız etmeye başladı. Özellikle 3 bin devir /115 km hızlarda seyrettiğim uzun yolculuklarda kafamı rahatlatmak için 85-90 km hızlara düşüyordum. Bu şikayetimden ötürü mobil 10/40'a geçiş yaptım ve vaola. Öyle bir rahatladım ki anlatamam.
Ek: Aracımı aldığımda içinde Castrol 10/40 varmış.
Ek2: Bir sonraki sefer Liqui Moly 5/40 ya da 10/40 kullanmayı planlıyorum.
Bu Mobil 1'in
New Life 0w-40,
Peak Life 5w-50,
Motorsport Formula 10w-60
yağları arasındaki fark tam olarak nedir? Yağ eksilten bir araç için hangisi daha makbuldür?
Performans sıkıntım yok ustam Mazda motorları lpg ye çok uyumlu problem kolay kolay çıkarmaz demiştiBence lpg yi sök at yazık GT nin motoruna
Benzin lpg değil mi aracınız?
C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motordaki yağ dolaşımına canlı bir örnek.Ben aldığımda 10-40 vardı beğenmedim 5-30 koydum çok ses yaptı 0-40 a geçtim oda eksiltme yapınca 5-50 de karar kıldım,baktım olacak gibi değil 10-60 a geçmek zorunda kaldım....yağ ile sürekli oynamak çok sağlıklı olmasa gerek.
Dikkaten kaçmaması gereken şey, yağ değişimleri sonrası farklı rakamkullanılıyorsa eğer 10-15 bin km. eksiltme yapabilir.2. bakımdan sonra net anlaşılır eksiltme.Ben aldığımda 10-40 vardı beğenmedim 5-30 koydum çok ses yaptı 0-40 a geçtim oda eksiltme yapınca 5-50 de karar kıldım,baktım olacak gibi değil 10-60 a geçmek zorunda kaldım....yağ ile sürekli oynamak çok sağlıklı olmasa gerek.