DarK PaSSenGeR
Aktif
Eski araçlarda çok önemli olmasa da geçmişi bilinen, düşük km li, çok fazla el değiştirmemiş araçlarda bilindik, kullanım şartlarına uygun tam sentetik yağ kullanılmalı diye düşünüyorum
Bende tam tersini savunuyorum... Tam sentetik yağa o parayı verene kadar, yarı sentetik yağı o yağ parasına iki sefer değiştir... Motorda yeni yağ daha fazla kalsın.Eski araçlarda çok önemli olmasa da geçmişi bilinen, düşük km li, çok fazla el değiştirmemiş araçlarda bilindik, kullanım şartlarına uygun tam sentetik yağ kullanılmalı diye düşünüyorum
Bende böyle yapıyorum. Yaza girerken ve kışa girerken yılda 2 kez yağ değişimi. 7 bin de değişiyor yağ sürekli taze yağ mis gibiBende tam tersini savunuyorum... Tam sentetik yağa o parayı verene kadar, yarı sentetik yağı o yağ parasına iki sefer değiştir... Motorda yeni yağ daha fazla kalsın.
Bende tam tersini savunuyorum... Tam sentetik yağa o parayı verene kadar, yarı sentetik yağı o yağ parasına iki sefer değiştir... Motorda yeni yağ daha fazla kalsın.
Üzerinde değerleri yazıyor, karşılamıyorsa alınmaz zaten... Bir de şu var, tam sentetik teknolojisi ağır şartlar için üretimi yapılmış yağlardır, standart bir kullanıcının, değişim periyotlarına uyduktan sonra iki yağ arasındaki farkın motora ne verip ne vermediğini anlaması zordur...Yarı sentetiklerin gereksinim karşılamama gibi sıkıntısı olur mu?
Ben de aynı işi tam sentetik yağ ile yapıyorumBende tam tersini savunuyorum... Tam sentetik yağa o parayı verene kadar, yarı sentetik yağı o yağ parasına iki sefer değiştir... Motorda yeni yağ daha fazla kalsın.
Tek çift mevzusunu anlayamadım hocam.
Ben tam sentetik yağın 10-15 bin km formunu koruyacağına inanmıyorum Mutlu. Daha önce tam sentetik yağda kullandım 10 bin km yılda 1 değişim ile yağın cacığı çıkıyor su gibi oluyor o şekilde motoru koruduğuna inanmıyorum. Yılda 2 kez değişimi yazın farklı numara kışın farklı numara şeklinde yapmıyorum zaten 6 ay sonra hemen hemen 6-7 bin yapmış oluyorum yaz başına veya kış başına denk geliyor (getiriyorum). Böylece yağın görevini daha iyi yapması gereken soğuklar ve aşırı sıcaklara taze yağ ile girmiş oluyorum benim sistemim bu şekilde. İsteyen tam sentetik koyar 130 TL civarı öder 10-15 bin km dayandığına inanır isteyen 65 TL verir yarı sentetik koyar yılda 2 kez değiştirir. Normalde benim kullandığım yarı sentetik yağda 10-15 bin dayanıyor yazıyor ama tabi ben o kadar kullanmıyorum böylece sürekli eskimemiş yağ ile sürüyorum aracımıAradaki farklar: Daha etkin deterjan, daha iyi temizleme, daha az kurum, daha az yanma, daha yüksek sıcaklık dayanımı, daha iyi yağlama, daha iyi soğuk başlatmada yağlama, ...
Çift numara yağlar da, tek numara yağlardan sonra üretildi, böylece yaz kış yağ değişimi sorunu çözüldü. Bu mantıkla tek numara yağlara da geri dönelim, motorları nasılsa zorlamıyoruz, e yılda 2 defa da değiştiriyorsunuz.
Şu fotoğraftaki dizel ile ilgili yazıyıda fotoğrafı çekip koyma şasınız varmı merak ettim ne yazdığını.10/60 motul denen markanın sıparısını verdim velı abı ...artık dönüşü yok...
kitapda 1000km de 800ml den bas ediyor
bana mı dedınız kadır beye mı acaba....Şu fotoğraftaki dizel ile ilgili yazıyıda fotoğrafı çekip koyma şasınız varmı merak ettim ne yazdığını.
LG G2
Service Schedules - Mazda UK
İngiltere Mazda'nın bakım aralığı 12500 mil (20bin km) ya da 1 yıl.
https://www.mymazda.com/MusaWeb/pdf/maint_schedules/Mazda3H_View_Full_Maintenance_Schedule.pdf
ABD Mazda'nın bakım aralığı 10000 mil (16bin km) ya da 1 yıl.
Nasıl yağ alırken standart ya da yağ kalınlıklarını kitapçığın belirttiği baz alınıyorsa, yeni yağların 15 hatta 20 bin km. götürebileceğini de Mazda'nın kendisi söylüyor işte.