Direksiyon açısı hepsinde aynı avantaj veya dezavantaj olur hocam. Hepsi aynı açı ile o noktada araca hükmediyor... Püf noktası orası olabilir ama neticede cortlamaları çok ayıp ve komik...
İlk elden kar performansı onaylandığına göre zaten olmayan şüphelerimiz aklımızın ucuna dahi gelmeyecektir... Bilgilendirme için teşekkürler.CX-5 kullanan biri olarak ilk videodaki CX-5 performansında hile olmadığından eminim. Diğerleri mi? Beni pek ilgilendirmiyor Bu kış Akyazı-Mudurnu; yoğun kar, -5 civarı havada, dağlık bölgede dolandım. Yokuşta dur kalk yapmama rağmen, bir kere bile acaba mı dedirtmedi...Şenolasın Mazda
Güvenilir bir yer ben biliyorum -->> @mtutun
Madem videolarla gidiyoruz buyrun
http://youtu.be/J66v5hdHAxw
Viskoz kavrama awd sistemleri yapı itibariyle (hidrolik pleyt kavrama, tıpkı tork konvertörlü otomatik şanzıman gibi) yüksek devir istiyor, bu bütün viskoz kavrama awd sistemleri için geçerli.
Açıkçası ben aracın markası modeli ne olursa olsun viskoz kavrama transfer modellerini pek benimsemiyorum zira tam ihtiyacınız olduğu zamanda ne durumda, ne tepki verecekleri kestirilemeyen bir awd modeli.
Bence Subaru'da en yetenekli awd modeli ATS ve 2006-2008 yılları arasındaki 4EAT ve 5EAT şanzıman ile eklenen ATS + VDC modeli.ATS'nin farklı bir versiyonu olan ATSC'yi daha önce Mitsubishi Pajero'da ESP ile test etmiş ve hayran kalmıştım, Subaru'da henüz o test şartlarını bizzat yakalayamadım.
Mazda'nın düşük devirde dağılımı doğru ayarlayabilmesi çok iyi ancak hard off road koşulları dışında pratikte pek işe yarayacsğını sanmıyorum, CX serisi de hard off road koşullarında kullanılamayacağı için gereksiz bir meydan okuma olmuş.
Subaru mühendisliğine söz yok ancak awd aktarma modeli söz konusu olduğunda marka Subaru'da olsa Toyota'da olsa VTD (Viscous Transfer Drive) modeli bana göre "kısmen" dört çeker aracı ifade eder.
XV ve akranı Cx-3, amaç Subaru awd Vs Mazda awdMustafa bey daha iyi bilgilendirecektir, subaru ile içli dışlı biri çünkü.
Ama ben hala, belirli koşullarda böyle olduğunu düşünüyorum. Direksiyon açısından kaynaklanabilir. Son videoda da kullanılan araç XV.
Toyotalclub dan Ufuk Sönmez beyin yorumları.
Videonun sonunda Forester ve CRV ile kıyaslamasını da görebilirsiniz.
Forester kullanan bir özel servis müdürünün dedikleri, kesinlikle bu işte bir hinlik var. Gerçekten de öyle. Yukarıdaki videoda herşey açıkça ortada. İlk mesajdaki videoda böyle bir sonuç çıkmasının sebebi direksiyon açısı olabilir.
Bu tür incelmelerin genel sıkıntısı tarafgirlik.Özellikle elektronik cihaz incelemesi yapan (Cep telefonu bilgisayar) kişi yada oluşumlar bir süre sonra firmalarla çıkar ilişkisine girip sonuçları manipüle ediyorlar.Tabi bu Türkiye'ye de has bir şey değil.Dünyanın hemen hemen her yerinde dönen bir tür dolap.
Ondan sonra ise şirketlerin manipülasyonu geliyor yine örnek vermek gerekirse Samsung, cihazlarının teste girdiğinde sonuçları yüksek gösteren bir yazılım kullandığını itiraf etmek zorunda kalmıştı.Keza şirketlerin kendi çektiği videolarda öyle.Çok itibar etmemek lazım.Kimse yoğurduna ekşi demiyor piyasa kuralları gereği.
Güvenilir bir yer bulmak zor Şartlar müsait olacak alıp her şartta kendiniz deneyeceksiniz.
Okuduğum haberlerde sistemde bir değişiklik olduğuna rastlamadım, yanlış hatırlamıyorsam aynı sistem kullanılıyor, Mustafa abi @mtutun daha net bilgiler verecektir size
Merak ettiğim birşey var Mazda CX-5'te
2012-2013-2014-2015-2016-2017 yıllarındaki modellerde 4x4 sisteminde herhangi bir değişiklik oldu mu?
Yukardaki su testindeki 2012 model CX-5'in tüm tekerleklere eşit oranda sürekli güç verebilecek kabiliyeti olduğu görüldüğüne göre daha sonraki modellere eğer herhangi bir yenilik eklendiyse ki bu eklenen yenilikler yazılımsal olabilecek çeşitli kalkış durumları vs, bütün bunlar tüm yıllara güncelleme ile verildi mi yada verilemez mi bir bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim.
Herhangi bir değişikliğe gidilmediyse eğer Mazda'da ciddi anlamda reklam sıkıntısı var demektir çünkü off road tanıtımlarına daha çok (veya eskisine göre) yeni çıkan CX-3'te bahsettikleri i-Active AWD ile girmeye başladı.
Eğer gerçekten i-Active AWD denen sistem 2012 Model CX-5'lerde mevcutsa, Mazda gerçekten eşsiz bir araç piyasa sürmüş demektir.
Çünkü burada bahsedilen sensörler 2012 modellerde vardı.
MAZDA: i-ACTIV AWD | Active Safety Technology
İnternete baktığımda CX-5 için genelde hep kar veya yapay zemin testleri var.
Kuru yumuşak kum yani sahil testleri bulamadım. Birkaç kişi sokmuş ama adamlar dur kalk yapmadan durmadan gaza yüklenerek hızlı gidiyorlar pek anlaşılmıyor. Mesela Şile'nin sahilinde CX-5'in 4x4 sistemini deneme fırsatı bulan oldu mu?
Mazda'nın 4x4 sistemi gerçekten bu kadar iyi ise kimbilir belki ileride Toyota Land Cruiser çöllerdeki hakimiyetini CX-9'a kaptırır.
2012-2016 awd sisteminde herhangi bir değişiklik yok. Mevcut sistemde küçük ayarlamaları Mazda'nın yeni şasi ve tork kontrol sistemi ile görebiliriz, sanırım adı GVC idi. Bu sistem ilk olarak 2017 yılında Mazda 6'da kullanılacak. 2017'de yeni CX-5 geleceğine göre hem GVC hem de hafif update edilmiş ve GVC ile akuple olmuş awd sistemini de o zaman bekleyebiliriz.
İzlediğim youtube videolarında makyaj öncesi cx-5 diagonal testi geçemiyor, ancak makyaj sonrası araç 5-6sn sonra diğer tekere güç verip yola devam edebiliyor. Donanımsal fark olmasada ufak yazılım güncellemesi var gibi
makyaj öncesi:
makyaj sonrası:
2012-2016 awd sisteminde herhangi bir değişiklik yok. Mevcut sistemde küçük ayarlamaları Mazda'nın yeni şasi ve tork kontrol sistemi ile görebiliriz, sanırım adı GVC idi. Bu sistem ilk olarak 2017 yılında Mazda 6'da kullanılacak. 2017'de yeni CX-5 geleceğine göre hem GVC hem de hafif update edilmiş ve GVC ile akuple olmuş awd sistemini de o zaman bekleyebiliriz.
Sistem aynı ve bu bir Mazda yetkilisine (yurt dışı) sorulduğunda, ' Skyactiv ile ilgili o kadar çok anlatacak şey vardı ki, awd sistemine yeni sıra geldi' yanıtı verilmişti yanlış değilsem... 2012 CX-5'te bile awd sistemi yine yanlış değilsem 27 adet sensörden veri alıyor. Bunların içinde yağmur sensörü bile var...
Mazda'nın 4x4 sistemi iyi ama kendi kategorisi içinde. Yani hiçbir zaman Land Cruiser'ın yerini çöllerde alamaz. Çünkü Land Cruiser gerçek bir arazi aracıdır, CX-5 ise SUV. CX-5 orta trasnfer kutusunun bu yoğunlukta tork transferine dayanamayacağı ve frenlerin ise sürekli diferansiyel kilidini oynamaya bu zorlu şartlarda katlanamayacağı kesin. Sadece CX-5 değil, SUV uzmanı Subaru modelleri bile Land Cruiser'ın çöldeki yerini tutamaz. Zaten bu markalar da bunu hedeflemiyorlar.