MutluTEKİR
Aktif
Kaçağın durumu çok mu abi? Oralardan eksiltir mi eksiltir yani.
Mustafa abi yüzde 99.9 eksiltme sebebi o keçelerdendir. Veli abinin eski araçta hatırı sayılır bir eksiltme varmış zamanında, keçeleri değişince eksilmesi kesilmişti diye hatırlıyorum.Dün motoru yikattim,bugün kaçağa baktı usta,krank kesesindenmis kaçak. Fakat ilginç olan guzu 500 (beşyüz) km de yarim lt yağ eksiltmis. Motor tarafından hiç kaçak yokmuş. Bu normal değil galiba, duman atma,üfleme çok az,belli belirsiz,adam da bisey diyemiyor.
Kaçağın durumu çok mu abi? Oralardan eksiltir mi eksiltir yani.
Kecelerin değişmesi için şanzımanın mi sökülmesi lazım...
Keçelerin değişimi şanzıman ile bağlantılı değil...
Ben; değişim yaptıktan sonra 3 bin km kullandım eksilme olmadı...
160-180 km hızları gördüğümde kaçırma fazla oluyordu hocam... Senin 4 binde vites değişimi de kaçırmayı tetikler.
Subap lastiklerinin durumu nasıl abi? Şanzımanın sökülmesi gerek diye biliyorum ben de. Motordan çıkan krank mili şanzımana giriyor zira. Sökülmüşken diğer şeyler de aradan çıkartılmalı, ya da o diğer şeylerin zamanının gelmesi beklenmeli bence. Baskı balata da aradan çıkarılabilir zamanı yaklaştıysa.
Keçelerin değişimi şanzıman ile bağlantılı değil...
Ben; değişim yaptıktan sonra 3 bin km kullandım eksilme olmadı...
160-180 km hızları gördüğümde kaçırma fazla oluyordu hocam... Senin 4 binde vites değişimi de kaçırmayı tetikler.
Keçe değişiminden sonra mantıklı olur hocam... Ben basarsam eğer bin km de bir litre eklediğim oluyordu.
Büyük ihtimalle öyle denilebilir. Ayrıca; benim durduğu yerde guzu yere yağ damlatmıyordu.Vavv,o zaman kaçaktan kaynaklanıyor eksiltme...
Büyük ihtimalle öyle denilebilir. Ayrıca; benim durduğu yerde guzu yere yağ damlatmıyordu.
Bir soru daha aklıma gelmişken,ben keçeleri değiştirirken yağı da değiştirecem ve 10-60 yağ aldım zaten.Yağ eksiltme kaçaklardansa 10-60 yağı koymamın olumsuz bir etkisi olurmu.Çünkü kaçak kaynaklıysa tekrar 5-30 a dönecem ya da dönmelimiyim,ne yapmalıyım
Olmaz niye olsun. Kalın yağın bazen contalardaki kaçakları da engellediği olabiliyor.
Keçelerden oluşan kaçakları yaptırdıktan sonra neticede bi yağ konulacak ve gözlem yapılacak... Ben olsaydım; 5-30 koymazdım hocam, yüksek km li araçlarda bu yağ ince kalıyor ve lpg de varsa eksiltme oluşuyor...Bir soru daha aklıma gelmişken,ben keçeleri değiştirirken yağı da değiştirecem ve 10-60 yağ aldım zaten.Yağ eksiltme kaçaklardansa 10-60 yağı koymamın olumsuz bir etkisi olurmu.Çünkü kaçak kaynaklıysa tekrar 5-30 a dönecem ya da dönmelimiyim,ne yapmalıyım
Keçelerden oluşan kaçakları yaptırdıktan sonra neticede bi yağ konulacak ve gözlem yapılacak... Ben olsaydım; 5-30 koymazdım hocam, yüksek km li araçlarda bu yağ ince kalıyor ve lpg de varsa eksiltme oluşuyor...
Elimde yağ var diyorsan kullan fakat değişim yapma imkanın varsa 10-40 tavsiye ederim.