Teşekkür ederim. Peki bu nasıl bir yağdır tam sentetik yarı sentetik epey bir şeyler diyorlar, ben bu zamana kadar hep 5-30 ya da 10 -40 kullanıyordum. Değişim zamanı geldi, bir de bunu deneyebiliriz. kaç km de değiştirmemiz gerekiyor bu mobil'i?Mobil 1 5w-50 hatta 10w-60 öneririm
Teşekkür ederim. Peki bu nasıl bir yağdır tam sentetik yarı sentetik epey bir şeyler diyorlar, ben bu zamana kadar hep 5-30 ya da 10 -40 kullanıyordum. Değişim zamanı geldi, bir de bunu deneyebiliriz. kaç km de değiştirmemiz gerekiyor bu mobil'i?
Teşekkür ederim. Peki bu nasıl bir yağdır tam sentetik yarı sentetik epey bir şeyler diyorlar, ben bu zamana kadar hep 5-30 ya da 10 -40 kullanıyordum. Değişim zamanı geldi, bir de bunu deneyebiliriz. kaç km de değiştirmemiz gerekiyor bu mobil'i?
Teşekkür ederim hocam.
Ben de bir deneyeyim bakalım, hafta sonu değiştiririm, bu yağlar normal yağcılarda vardır demi, yoksa netten falan mı sipariş etmem lazım?
10w60 bile her yerde bulunmuyor abi. 5w50 duymamaları normal kullanıcı talep etmeden esnaf getirtipte stokta bekletmez.Biraz önce yağcıları dolaştım, mobil 1 5-50 sordum hiç duymamışlar, ama 10-60 varmış fiyat 120 lira yarın değiştirecem, deneyelim bakalım nasıl olacak, ilk defa kullanacam. Beklentim yüksek.
Bu fiyatı verip 10 bin km de yağ değişimi yapmaktansa; 10-40 yağ koyar 5 binde değişirim daha mantıklı... Çok aşırı derecede eksiltme yoksa bu oranda yağı kalınlaştırmak bana mantıklı gelmiyor hocam.Biraz önce yağcıları dolaştım, mobil 1 5-50 sordum hiç duymamışlar, ama 10-60 varmış fiyat 120 lira yarın değiştirecem, deneyelim bakalım nasıl olacak, ilk defa kullanacam. Beklentim yüksek.
Veli abiye katılıyorum o parayı vermektense daha erken degisirimBu fiyatı verip 10 bin km de yağ değişimi yapmaktansa; 10-40 yağ koyar 5 binde değişirim daha mantıklı... Çok aşırı derecede eksiltme yoksa bu oranda yağı kalınlaştırmak bana mantıklı gelmiyor hocam.
Sen bilirsin ama sanayide japoncuları da araştır derim.
Küserse belli eder zaten hocam... Lifter sesi ile bunu açıkça belli eder...Bir kerelik bir değiştircem bakalım denemiş olucaz. Peki beğenmedik sonra ince yağa dönünce araba küser mi acaba bize