RGM
Katılımcı
Bu dediğin de doğru abi. Yumuşak olması tabi güzel olurdu ama conti nin yazlik ve kışlık 2 takımını almıştım ordan aldığım derse gore benim araç kullandığım yollara fazla yumuşak lastik dayanmıyor. Çukur çok ve çakıllı yol da çok. Ve yeri geliyor asfaltsiz koy yollarında kullanıyorum. Sadece buralarda kullansam petlas alıp gecicem ama otobana uzun yollara falan da çok çıkıyorum. Conti ler hem yazlık hem kışlık birer sezon da benim kullandigim yollarda 25 bin km dayanamadı. Bana aslında hepsinden biraz olan bi lastik lazım. Bu sene yazlıkları uzun ömürlü olduğu söylenen toyo marka aldım ve aldığımdan beri 30 bin km yaptım. En ufak bir zedelenme ve aşınma yok. Konfor dışında herşeyi güzel. Kış lastikleri nden bu kadar dayanıklılık beklemiyorum ama 1 sezonda değişimi gelmesi de biraz israf olacak. Good year hiç kullanmadığım bir marka. O yüzden kullanan varsa bi fikir alsam iyi olacak. Hele ug9 kullanan varsa dua ederimÖzellikle kışlıkta yumuşak lastik her daim ilk tercihimdir. Çukur çoksa mantıklı olabilir ama çok aşırı sert girilmedikçe kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum senin ebatlarındaki Nokian'a. İki sene sonraki halinden kasıt lastiğin dişlerinin tükenmişliği sanırım, yapılan km çoksa bu normal bir durum yumuşak hamurlu lastikler için.